Menu Premium
Loading...

De Nintendo gem van Steven: Super Mario World

30/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Steven is langsgekomen om met zijn Nintendo gem een grove schande recht te zetten. Super Mario World stond niet in het all-time best Nintendo top 10 item. Een kleine spoiler voor het item zondag natuurlijk. Het zorgt er wel voor dat Steven niet lang na hoefde te denken over een obscuur Nintendo pareltje. Nee gewoon een van de beste games aller tijden verdomme! De enige echte videogame historicus op de redactie is op de stoel geploft om jullie eens haarfijn uit te leggen waarom dit een schitterend Nintendo juweeltje is. Kijk nu naar: De Nintendo gem van Steven: Super Mario World.

Super Mario World! De game waar Steven een Super Famicom voor heeft geimporteerd!

De launch game voor de Super Famicom en de SNES. Op zijn zachts gezegd een legendarische titel. Hij is niet voor niets opgenomen in de twintig games op de SNES Mini. Onze kleine besnorde vriend heeft met deze game in 1990 een definitief plekje in Stevens hart veroverd. Het was de toonaangevende eerste game als het gaat om de verandering vanaf 8-Bit naar het 16-Bit tijdperk. Menig kijker kan dit zich waarschijnlijk niet voorstellen maar dit was visueel een verbluffende game.

Nog een reden waarom Super Mario World een speciaal plekje verdient in het Nintendo Pantheon is de toevoeging van Yoshi. De eerste keer dat Mario zijn trouwe drakenros tegenkomt in een game! Al zijn drakenhomeboy’s zijn gevangen genomen door Koning Bowser en aan jouw de taak om ze te bevrijden en onderweg nog een prachtig prinsesje op te pikken. Als dat geen reden is om in de top 10 te komen weet ik het ook niet meer. Willen jullie weten welke games er wel in de top 10 staan?Check dat zondag! Heb je zin om nu al woedend te reageren en Steven te supporten in zijn juweeltje? Laat de liefde voor Mario zien in de comments!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch