Menu Premium
Loading...

Super Mario RPG Review: Kopen, budgetbak of slopen?

21/11/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een nieuwe game van Nintendo. Het feest kan niet op de laatste tijd. Na Super Mario Bros Wonder, Warioware Move It en Pikmin 4 krijgen de bezitters van de Switch binnen een paar maanden tijd opnieuw een grote release voor de kiesjes. Super Mario RPG krijgt 27 jaar na de oorspronkelijke release een remake. Doorgaans is dat een goede want Nintendo stopt vrij veel liefde in het opkalefateren van hun oude titels. Is dat hier ook het geval? Boris speelde de game en legt aan JJ uit wat hem wel en niet aan het spel beviel. Dit is de Super Mario RPG review.

Super Mario RPG review: ‘Het oude avontuur blijft anno 2023 overeind staan’

Als er een nieuwe game van Nintendo uitkomt, dan weet je wat we graag doen. Dan citeren we hun website, omdat ze hun spellen altijd zo mooi weten te omschrijven. Daar gaan we. “Het is weer zover… Bowser heeft prinses Peach ontvoerd, dus Mario moet haar komen redden! Maar wanneer Mario oog in oog met hem staat in Bowsers kasteel, verschijnt er een nog grotere slechterik ten tonele: het enorme zwaard Exor. Door zijn vernietigende entree werd de Sterrenweg gesloopt en ontstond er een schokgolf die zo heftig was dat iedereen door de lucht vloog. Mario moet prinses Peach zien te vinden, nieuwe bondgenoten zoeken en erachter komen welke plannetjes de bende van Schmidt aan het smeden is voordat het te laat is.”

Eindelijk staat Bowser aan de goede kant van het verhaal

Super Mario RPG is de remake van de RPG die in 1996 uitkwam voor de SNES. Het oorspronkelijke spel werd ontwikkeld door SquareSoft en was de laatste Mario-game op de oude console. Dat Square hier een dikke vinger in de pap had, is goed te zien aan de gameplay, de vele dialogen en de Square karakters die ook deze wereld bewonen. De hoofdrollen zijn (gelukkig) gewoon voor de bekende Nintendo sterren als Mario, Geno, Mallow, Princess Peach en Bowser.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch