Menu Premium
Loading...

Super Mario Odyssey E3 2017 Preview

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Google Plus Jan Johan Belderok
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
Google Plus Richard 'Skate' Simon
15/06/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Boris heeft tijdens het dagboekitem al kort verteld wat hij van Super Mario Odyssey vindt, maar nu is het tijd voor dé Preview. Heeft hij in deze game een goede band met de kleine loodgieter? Natuurlijk zitten er ook in de studio twee mensen klaar om hun visies te delen. Ditmaal zijn dat JJ en Skate. Wat er allemaal over de nieuwste Mario game wordt gezegd, zie je in deze Super Mario Odyssey E3 2017 Preview!

Kan de charmante, zuidelijk aangelegen, snordragende prettyboy ons behagen?

Dat Super Mario Odyssey op de E3 getoond en gespeeld zou worden, was wel duidelijk. Toch was het na de reveal in januari even afwachten wat je allemaal met de charmante, zuidelijk aangelegen, snordragende prettyboy kon doen. Nu we allemaal de E3 trailer hebben gezien (en er verdomd blij mee zijn), hebben Boris en Koos de game mogen spelen. Zorgt deze game ervoor dat beide heren een Switch aan zullen schaffen?

Van 3D naar 2D

Ditmaal kan Mario z’n petje rondslingeren. Niet om geld te bedelen, maar om de controle over te nemen van bijna elk levende wezen in de Odyssey-wereld. Al springend en puzzelend baan jij je een weg door de open speelwereld, maar niet alleen in 3D. Je zult verschillende delen van levels namelijk ook in 2D spelen. In dat geval wordt de oldskool 2D Mario geprojecteerd op muren binnen de 3D-wereld.

Of Boris helemaal hyped is voor Super Mario Odyssey, zie je in deze Super Mario Odyssey E3 2017 Preview. Ondersteund door de heren in de studio, worden alle feitjes en bevindingen op een rijtje gezet. Kijk jij uit naar deze nieuwe Mario game? Heb je nog geen Switch en begint jouw portemonnee hierdoor heftig te schudden? Lang hoef je in ieder geval niet te wachten: de game komt dit jaar op 27 oktober naar de Nintendo Switch. Laat het ons allemaal weten in de comments!

Loading...
 • Asdorino90
 • RomeoNovember

  De stroom aan items is niet normaal man. De e3 is altijd een feestje bij Gamekings, maar de content die ons dit jaar gegeven word is absoluut ongeëvenaard

  • Kid MMXV

   Mwua valt toch reuze mee? Previews kwamen vorig jaar ook altijd snel op de site. Leuke samenwerking tussen LA en Amsterdam zijn wel een dikke verbetering. Dus top!

   • RomeoNovember

    Voor mijn gevoel is het aantal items dit jaar veel groter, ik kan er natuurlijk ook volledig naast zitten. De previews komen naar mijn idee in ieder geval wat diepgaander en beter geinformeerd over. En dan daarnaast natuurlijk de IRL streams en de normale stream ging ook langer door dan normaal toch door de E3 Party? Dacht dat er eerst altijd pauzes tussen persco’s die lang uit elkaar lagen waren. Of het nou meer of niet is, het is in ieder geval toffe content

    • JJ

     het zijn er inderdaad meer dan afgelopen jaar. Toen zaten de previews veel in de week na de E3. Thanx!

    • TheOne

     Het is eigenlijk te veel informatie om alles te kijken. Een uurtje samenvatting van alle items/streams die dag zou volgend jaar zeker een handige toevoeging zijn naar mijn mening.

     PS: Verder mag het IRL gebeuren van mij persoonlijk direct stoppen (ik heb geen enkele behoefte om het dagelijkse leven van iemand anders te volgen), maar iets zegt me dat we het de komende tijd steeds meer gaan zien.

     • RomeoNovember

      Ik heb het Irl ook niet veel bekeken, maar het is natuurlijk wel een extra vorm van content. Als normale stream zie ik er absoluut de meerwaarde niet van, maar bij trips zie ik het zeker als een leuke toevoeging. Je maakt een beetje de trip van dichtbij mee, informatief is het niet maar een vibe meegeven doet het zeker.

     • Ramon Zwiggelaar

      Je hoeft dit absoluut niet te kijken. Gelukkig waren er velen met mij die dit echt een waanzinnige toevoeging vonden!

 • Jord-O

  Fucking geniaal dit. Nu MOET ik een switch kopen

 • C. Bloemkool

  He verdorie, ik blijf mezelf maar vertellen dat ik geen Switch ga kopen na mijn toch wat teleurstellende wii u aankoop, maar nu ik dit weer zie.. *probeert zichzelf te bedwingen niet naar de winkel te rennen*

  • Bridgeman

   Ik denk dat mensen die een Switch willen halen beter vroeg kunnen instappen dan afwachten. Als je gaat zit wachten tot die Pokémon RPG er is ben je echt te laat. Ik garandeer je dat dat ding dan maandenlang overal is uitverkocht.

   • C. Bloemkool

    Heb je gelijk in hoor, het feit dat er dacht ik bij de mm bijvoorbeeld nog steeds geen showmodel ligt zegt wel genoeg. Door een tijdstekort ga ik m denk ik niet halen, maar beter van gaan ze verkopen als een malle eind dit jaar, het is ze gegund.

 • Frank van Doorn

  Toffe stijl van previews

 • Yumik

  Het enige puntje waar ik wat moeit mee heb in Super Mario Odyssey zijn de mensen in New Donk City. De stijl van de mensen zijn zo anders dan Mario zelf. Tenzij de game daar een verklaring voor heeft, had ik daar wat meer eenheid in die stijl willen zien. Dat de mensen dus wat meer op Mario/Luigi/Wario/Waluigi lijken qua stijl.

 • Raikkonen1994

  Mijn game of the show. Enough said 🙂

 • Dimo

  Ik ga een switch halen voor oktober. Mario bros 1 2 en 3 en Mario World helemaal ziek gespeeld als klein jongetje en na Mario 64 weer een Mario die ik moet spelen. Kon de Galaxy games niet waarderen door die grafgraphics van de Wii, maar dit gaat mij over de streep trekken.

 • ShurikN64

  Hij komt al in oktober en ik heb nog geen Switch, wanneer is hij eindelijk te koop Nintendo?

  • Redouan

   nu op voorraad bij bol.com!

 • Bryan Philip

  Complimenten voor deze manier van previewen. Heel erg die vibe van: de hypeguys in LA icm nuchtere mensen in Amsterdam. Dit gebeurde hiervoor alleen maar in de twitch streams.
  Kortom, een goede toevoeging!

 • sweetemotion1975

  Systemseller

  • Ricolav

   Het is echter totaal geen open wereld. Het is gewoon zoals Mario 64 of Mario All-stars. Wel wat manipulatief van Nintendo dat ze de suggestie gewekt hebben dat het wèl een open-wereld (-achtige) game is.

   Persoonlijk denk ik niet dat ik deze game een kans ga geven. Mariogames stellen mij eigenlijk altijd teleur de laatste jaren, sinds Mario 64. Altijd repetitief qua gameplay, grafisch onder de maat (de aliasing in deze game blijft naar voren komen), nooit uitdagend en een verhaallijn van niets.

   Maar goed, veel mensen blijven het toch leuk vinden. Misschien dat het voor de fan is, plus mensen die aan een bepaalde leeftijdsklasse voldoen.

   • sweetemotion1975

    Ik bedoel ook open wereld “binnen de context van een Mariogame”.

    Ben het niet eens dat het grafisch onder de maat is. Hangt er natuurlijk vanaf wat je referentiekader is, maar ik heb Mario Galaxy in 2012 nog gespeeld en had toen totaal geen hinder van de grafische kwaliteit. Sterker nog, ik speel nog steeds games op mijn Wii en het is af en toe verassend hoe goed die games (niet alle natuurlijk), voornamelijk uit de Nintendostal, grafisch overeind blijven na al die jaren.

    • Ricolav

     Dat van die grafische kwaliteit is vooral gericht op Odyssey niet op de anderen die op zich degelijk zijn. Maar dit komt natuurlijk door het stijltje; het cartoonstijltje blijft goed over komen, maar wanneer je naar de details kijkt zie je dat het natuurlijk de cheap way out is omdat bijv. textures niet zo ingewikkeld hoeven te zijn.

     • sweetemotion1975

      Ook al kiezen ze de makkelijke weg, als het er goed uitziet (met cartoony stijl), vind ik het persoonlijk mooi genoeg.

   • genghiskaan

    super voor jou kan het alleen echt niet met je eens zijn. supermario64 was de game van die generatie consoles in mijn ogen. ondanks dat sunshine niet mijn favor is vond ik de galaxy games allebij erg tof. niet alles hoeft openworld te zijn om tof te zijn.

    • Ricolav

     Ik zeg nergens dat het een sandbox-game moet zijn. Ik zeg dat het jammer is dat ze die suggestie wekken. Verder is Mario 64 op de N64, die een beetje buiten de andere systemen stond (Playstation/Saturn) wegens een ander strategie (cardridge, 64 bit). Overigens vond ik op de N64 dé game van dat platform The Legend of Zelda: Ocarina of Time. En als het gaat om innovatieve games, zou ik Golden Eye bovenaan zetten. Mario 64 was m.i. leuk om te zien in het begin, maar qua gameplay vanaf een bepaald moment weer repetitief.

     In die generatie kwamen ook games als Nights Into Dreams, Panzer Dragoon Saga, Virtua Fighter 2, Metal Gear Solid, Gran Turismo 2, Abe’s Oddysee, Marvel vs Capcom uit, die in hun genre echt een nieuwe standaard zette of interessante verhalen brachten waar we nog steeds aan denken. Games die net zo memorabel zijn als Mario 64 die het naar mijn mening alleen van de graphics moet hebben en de sfeer (voor de fans), maar qua gameplay en verhaal niets bijzonders bleek te zijn.

     • oswald

      Het punt dat je denk ik mist, is dat Mario 64 feitelijk wel sandbox is qua opzet. Zo te zien heeft odyssey dit ook weer. De sandbox levels in Mario 64 omvatten dat het niet van A naar B lopen is, zoals een normale lineaire platformer, maar dat je een open gebied krijgt (als een zandbak) waarin je je eigen fun kunt maken en die steeds een aantal mogelijke missies geeft die je kunt clearen. Maar dit hoeft niet perse. Je kunt ook missies overslaan of zelfs complete werelden overslaan als je zou willen. Deze open levels met vrijheid en zonder lineair pad of einde, maakt het per definitie sandbox. Deze structuur heeft Sunshine ook en we zien het ook terug in Odyssey volgens mij.

      Qua innovatie zou ik zeggen dat Mario 64 een heel nieuw genre neerzet, namelijk de 3D platformer. Persoonlijk vind ik dit vernieuwender dan veel andere games uit dat era. Goldeneye was inderdaad vernieuwend omdat het de 1st person shooter en 1st person multiplay naar consoles bracht voor het eerst. Toch bestond dit hele gegeven gewoon al lang op PC, waarmee het geen nieuw genre aanboort zoals Mario en Zelda wel doen. Goldeneye brengt een bekend gegeven naar consoles (wat nog steeds zeer knap is uitgevoerd).

     • Ricolav

      Zelda vond ik in dit opzicht niet de stap maken die Mario 64 betekende. Er waren al games met een dergelijk perspectief waarvan Tomb Raider waarschijnlijk vandaag de dag de bekendste is. Mario was een nieuwe standaard in het genre (ik zou dus niet zeggen dat het het genre neerzette, het was wel een flinke stap in de ontwikkeling), hoewel het idee en de uitvoer in simpelere vorm al eerder gedaan was. Wat dit betreft wat Sonic Adventure weer een volgende stap met snellere gameplay, langere paden en veel meer dynamiek. In Sunshine zag je de beperkingen dan ook weer terug en hoewel die game goed ontvangen werd destijds is men in retrospectie best kritisch over die game.

      Het vernieuwende aan Golden Eye was vooral de gameplay. Multi-player, sure, maar dat zat al in andere games op de PC. Vooral de manier waarop je bewoog, kon klimmen, kruipen, springen, verstoppen, etc. Was allemaal zeer nieuw. En daarnaast dat ze dus een first person shooter goed konden laten werken op een console. Veel mensen noemen wel games als Wolfenstein of Zero Tolerance, maar qua bewegingsvrijheid tov de omgeving zou je kunnen beargumenteren dat dit geen echte 3D-shooters waren.

      Mario 64 was grafisch een nieuwe standaard. Maar het bewegen door een 3D-wereld bestond al en de ideeën waren er sowieso. Het was dat het hardwarematig nog niet mogelijk was. Sega was hier overigens wel mee bezig met Sonic Xtreme, maar heeft dat project toen opgegeven. Die ideeën zijn later wel gebruikt in Sonic Lost World (zeer matige game trouwens).

     • oswald

      Mario 64 is zover ik weet de allereerste 3D platformer. Omdat je met de nieuwe dimensie van 3D te maken hebt, is het geen grafische update maar veranderd heel de opzet van de game en de gameplay/mechanics. Veel meer dan bijvoorbeeld bij een racing of fighting game. Een voorbeeld is wat ik omschreef in het begin: het verschil tussen een lineair pad met obstakels van A naar B lopen zoals alle voorgaande Mario games, en dit keer een 3D sandbox met non-lineaire gameplay, diepte en nieuwe mechanics.

      Alle basale structuren van Mario 64 zoals: de HUB-wereld, de platform mechanics en de non-lineaire sandbox levels waarin we moeten verzamelen hebben dit genre gedefineerd voor de eerste keer. Vervolgens is dit steeds opnieuw nagedaan waardoor het een genre opzichzelf wordt. Denk aan: Croc, Banjo & Kazooie, Ratchet and clank, Jack and Daxter, Spyro etc.

      GoldenEye is pas in 1997 uitgekomen, daarvoor had je al heel lang precies die gameplay van 1st person shooters en multiplay in Doom, Duke Nukem 3D en zelfs Quake met zijn legendarische Deathmatch. Het is wel knap dat GoldenEye dit op een console weet te doen, en het wordt ook altijd terecht geroemd als de 1e goeie shooter op consoles, maar het is geen nieuw genre zoals dat bij de 3D platformer wel was.

  • Pascal Tettero

   zelda en mario dan die rabbits.. daar ga ik nu nog geen 500 euro voor uitgeven.. kirby en yoshi is leuk maar ga ik zeker niet spelen.

   • Bridgeman

    Metroid en Pokémon zijn ook onderweg. En Metroid Prime 4 wordt niet gemaakt door Retro, wat betekent dat zij waarschijnlijk bezig zijn met een nieuwe Donkey Kong. Als al die series je niks interesseren… Snap ik niet waarom je überhaupt hiernaar kijkt.

   • jefmode079

    kut voor je

 • mima kake

  Ik ben geen Nintendo kenner,
  maar wat mij opvalt dat ik bij Nintendo games nooit hoort dat er bugs zijn.
  En dus altijd polished zijn.

  Hmm nog een paar vette games die er bij moeten komen, en ik wil de Switch hebben. 🙂

 • Pascal Tettero

  na mario 64 nooit echt een mario adventure game gespeeld, maar deze game is echt een must have.. maar ik ga er geen switch voor kopen. nog druk genoeg bezig op de ps4 dan forza horizon 3, killer instinct en nog een paar die nog wachten. geen mario kart dlc of een nieuwe is ook wel een probleem aangezien ik dat eerder zou spelen dan adventures.

 • Pascal Anthonisse

  Dit zou wel eens de beste platform game in jaren kunnen worden.

 • Turfschipper

  Ik heb liever een 2D mario. Had dan meteen een switch gehaald als die aangekondigd werd. Helaas….

 • oswald

  Dit gaat denk ik opnieuw (zoals Nintendo met Mario vaker doet) een mijlpaal worden voor het platform genre. Toch even bijsturen op JJ’s opmerking over open world: de opzet van Mario 64 en Mario Sunshine was ook al een opzet van sandbox gameplay/levels. Dus je had niet een lineaire obstacle course zoals de oude Mario vroeger was maar je had een open gebied waar 8 sterren/missies te halen waren. Je kon vrij ontdekken zonder op een pad te moeten blijven en je kon de missies in een eigen volgorde doen zoals je zelf wilde. Ook kon je gebieden vrij inwandelen en steeds terug bezoeken of overslaan. Dit concept is nu weer terug met de open werelden van Mario Odyssey zo te zien, dit maal alleen groter omdat de kracht van de N64 en Gamecube natuurlijk voor compactere gebieden in 3D zorgde.

 • koekjew

  Super Frank Odyssey

 • RR

  guys…moet al dat schelden tussendoor nu echt? er luisteren af en toe ook kleine kids mee op de achtergrond zeker bij Nintendo Mario items……

  • Jaapie18

   deal with it

 • Nephilim1977

  Ben overtuigd. Ik ga in de komende maanden een Switch kopen.

  • Padawan1993

   same

 • Raja

  Mario gooit er in dit nieuwe deel met de pet naar.

  Boris is en blijft een presentatie beest. Alleen hij verzint het om terloops, midden in een bespreking, met zon geniale woordspeling te komen. Ik vind dit gewoon presentatie-poëzie, als er zoiets bestaat.

 • RagingRens

  Dit zijn games die je wilt zien van Nintendo! Bam!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord