Menu Premium
Loading...

Suda51 “Van begrafenisondernemer naar gerespecteerd gamedeveloper”

23/09/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wie kent Suda51 nou niet, de man met heel wat legendarische titels achter zijn naam. Emiel en Skate zitten weer aan tafel om alles te vertellen over de gerespecteerde studio Suda51. Bijna elke game komt wel aan bod, of ze nou goed ontvangen werden of wat minder. Ook fan van Suda51 en benieuwd wat Emiel en Skate te zeggen hebben? Zeker kijken dus!

Wie is Suda51?

Goichi Suda is geboren op 2 januari 1968 in Nagano, Japan. CEO van Grasshopper Manafacture en bekend als Suda51 in de gaminsindustrie. Deze man heeft heel wat games achter zijn naam staan. Voordat hij videogame designer en schrijver werd, is hij ooit werkzaam geweest als begrafenisondernemer, wie had dat gedacht? Hierdoor werden zijn fascinaties voor het individualisme en de dood geboren.

Super Fire Pro Wrestling III

Dit was Goichi Sudas eerste videogame titel waar hij aan werkte als videogame schrijver. Mede door zijn ervaring als begrafenisondernemer, creëerde hij een apart einde voor het spel. In plaats van dat je op flink wat groupie love kon rekenen en de trofee omhoog mocht houden, stierf je karakter door middel van zelfmoord. Een wat donkerder einde dan je typische jaren ’90 videogame.

Grasshopper Manufacture Inc.

Na het samenwerken met Human Entertainment ging Goichi Suda een studio voor zichzelf oprichten, genaamd ‘Grasshopper Manufacture Inc.’, dat de deuren voor het eerst opende op 30 maart 1998. Destijds werkte er maar 3 man bij Grasshopper, hierdoor diende men zeer creatief te zijn. Goichi Suda creëerde zijn eerste videogame onder de Grasshopper banner, genaamd The Silver Case die uitkwam op 8 oktober 1999.

No More Heroes

Wie kent No More Heroes niet? Voor het eerst uitgebracht op de Wii en PlayStation 3 op 6 december 2007. Het volgt het verhaal van Travis Touchdown, gebaseerd op Johnny Knoxville. De game had een stijl die we al eerder zagen van Goichi Suda in zijn Killer 7 videogame. De cel-shaded stijl die dus ook gebruikt werd in No More Heroes 1 en 2.

Lollipop Chainsaw

Lollipop Chainsaw was zijn poging om meer commercieel te gaan in het westen en te proberen om zoveel mogelijk nieuwe westerlingen kennis te laten maken met Grasshopper. In dit spel speel je de lieftallige cheerleader Juliet Starling, natuurlijk over de top Japans met hier en daar wat slip-shots. In dit spel moet je zombies verslaan met je kettingzaag in een combo opbouwende game.

Deze week staat compleet in het teken van de Tokyo trip, een week vol Japanse lekkernij.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch