Menu Premium
Loading...

Strange Brigade Review: “Ik heb me in tijden niet zo vermaakt”

29/08/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je zou het niet aan JJ zien (of misschien ook weer wel) maar hij houdt van frikandellen. Liefst gevalletje speciaal. Of zoals hij vaak zegt “elke dag kaviaar eten, dat gaat op den duur ook je strot uithangen”. Bij games is het voor hem precies hetzelfde. Tuurlijk houdt ook hij van innovatieve, diepe games waar je met van alles en nog wat rekenng moet houden. De complexiteit van een The Witcher of het constant morele keuzes maken in Detroit Become Human kan hem bijvoorbeeld prima bevallen. Maar alleen als er af en toe een frikandel van een game in mag. En Strange Brigade is zo’n frikandel. Dit spel van developer Rebellion staat misschien niet bij iedereen op de radar, en daar probeert JJ in het item ‘Strange Brigade review: “Ik heb me in tijden niet zo vermaakt”‘ verandering in te brengen.

Strange Brigade is schieten, schieten en nog eens schieten. Plus wat puzzelen

Rebellion heeft in het verleden al een shitload aan games gemaakt. Meest middelmaat, met her en der een positieve of negatieve uitschieter. Denk aan de toffe Sniper Elite-reeks en Zombie Army Trilogy en het niet zo toffe Rogue Trooper. Met Strange Brigade gaat Rebellion net als bij Zombie Army Trilogy voor een (4-player) co-op game waar alles draait om schieten, schieten, schieten en o ja, wat exploreren en puzzelen. Een recept waarvan ze in de Trilogy al hadden aangetoond dat ze dit prima konden bereiden.

Maar ja, wie kent deze game nu? Die ook nog eens midden in augustus uitkomt. Een game die draait om vier maffe avonturiers die niemand kent. Gezegend met behoorlijk simpele gameplay. Dat is toch vragen om een pak slaag in de winkels? Of niet? Hebben we hier misschien te maken met een volvet pareltje? JJ legt het uit in ‘Strange Brigade review: “Ik heb me in tijden niet zo vermaakt”‘.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch