Menu Premium
Loading...

Steven over de gaming historie: “Het Stenen Tijdperk van de Homecomputer”

25/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bij Gamekings heeft elke presentator een aantal specialismen. Zo houden JJ en Boris bijvoorbeeld erg van het zakelijke aspect van gaming, Kevin zit goed in de techwereld en weet veel over PC-gaming, Skate heeft een enorme database aan gespeelde games in zijn hoofd en kan erg sterk te laat komen en Steven is gek op de historie van het gamen. Wat ligt er dan meer voor de hand dan deze man het land in sturen om op zoek te gaan naar historische games en daar in een aantal items over te vertellen…

In dit alweer zesde deel bezoekt Steven opnieuw het Bonami Museum in Zwolle. Dit keer om in de geschiedenis van de home computers te duiken. Mocht je in de buurt zijn, loop de toko eens binnen, want er staat volop fraais. In een fikse hal bevindt zich onder andere een enorme verzameling computers. En daar valt ongelofelijk veel over te vertellen. Ze maken de gaming historie als geen ander inzichtelijk. Check nu: Steven over de gaming historie: “Stenen tijdperk van de Homecomputer”

“Back to the past”

Steven gaat dit keer helemaal terug in de tijd met de allereerste analoge computers die werden gemaakt. Waar begon het gedonder? Steven is door het hele museum heen geracet op zoek naar de oudheid van de homecomputers. Van de oscilloscope tot de Commodore 64. En zelfs de ZX Spectrum was te vinden. Ook de recente SNES Classic Mini was van de partij! Steven ging dan ook als een klein kind door de gigantisch collectie heen, om bij elk interessant voorwerp even stil te staan en wat te vertellen.

Commodore 64 speciaal voor gaming

Na elke console en computer te hebben bekeken, kwam Steven tot de conclusie dat de Commodore 64 een van de belangrijkste apparaten was. Dit stukje techniek heeft de ontwikkeling van console en computer uit elkaar getrokken. Uiteraard had hij hier zelf ook de vetste games op gespeeld en dus kon hij er zoals altijd weer een hoop wetenswaardige zaken over vertellen. Veel plezier.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch