Menu Premium
Loading...

Steven over de gaming historie: “Terug in de tijd met Philips Videopac”

11/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

We gaan terug naar het verleden. Waar Steven nog als kleine jongen uitkeek naar elke nieuwe game. Alles wilde hij hebben! Het is dan ook niet gek dat Steven waarschijnlijk de grootste game collectie heeft van iedereen op de redactie. Want nog steeds heeft hij bijna al zijn oude games en consoles bewaard. Dit moet ondertussen ongelooflijk veel geworden zijn. Nu tijdens zijn verhuizing, kan hij dan ook eindelijk een beetje schikken tussen al zijn spullen. Misschien een paar unieke exemplaren als decor in zijn aankomende arcade hal, Blast Galaxy? Check Steven over de gaming historie: “Terug in de tijd met Philips Videopac”!

Steven heeft goede herinneringen aan zijn Philips Videopac!

Steven is in ieder geval weer op pad geweest met Jelle. Dit keer gingen ze naar het Bonami Museum in Zwolle. Diverse generaties aan arcade kasten, consoles, computer en andere tech staan hier tentoon gesteld. De heren hadden een goed moment uitgekozen, want er is ook nog een speciale tentoonstelling over de Philips Videopac. Laat dit nou net het begin zijn van Steven zijn game carrière. Al lopend door de hele collectie werd hij zo sentimenteel dat er wel een apart item van moest komen.

“Het begin van de gehele game industrie”

Allerlei verhalen over het verleden worden uit die grijze massa opgetrommeld. De Philips Videopac is misschien niet de meest bekende console uit die tijd, als je het vergelijkt met de Atari 2600. Maar hij heeft wel een belangrijke rol meegespeeld in de ontwikkeling van de huidige game industrie. Consumenten werden steeds meer bekend met het platform. Ondanks bleef de doel groep nog erg klein. Games bevatten toen der tijd zo weinig pixels, dat je je eigen verbeelding nodig had om de game compleet te maken. Klassieke titels konden ook makkelijker gejat worden. Een van de bekendere voorbeelden is Munchkin a.k.a. Pacman.

Duik samen met Steven terug naar zijn jeugd, toen zijn Philips Videopac nog helemaal de shit was! Laat ook even weten bij welke console jij begon met gamen.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch