Menu Premium
Loading...

Premium: Steven en Jelle’s gezamenlijke passie voor country muziek

08/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Muziek is naast games één van onze grote passies. Jelle en Steven zijn fanatieke muziekliefhebbers, en vandaag bespreken ze country muziek. De beide heren hebben beide hun favoriete nummers meegenomen, en bespreken hun verhaal en geschiedenis over het genre. Ook vertellen ze ons wat nou zo mooi is aan het genre country en met welke nummers ze wel eens traantje hebben gelaten, in het item Premium: Steven en Jelle’s gezamenlijke passie voor country muziek.

“De muziek om tijdens het rijden je middelvinger uit het raam te steken.”

Pete Seeger, Hank Williams III, de Steeldrivers en Townes van Zandt, dit zijn een aantal namen die Jelle en Steven hebben meegenomen om te bespreken in deze country muziek special. Er wordt vaak gevraagd naar de muzieksmaak op de redactie, en nu wordt deze vraag beantwoord. Beide heren hebben een lijst gemaakt met hun favoriete country nummers. Deze lijst gaan we in dit item met jullie, de premiumleden, beluisteren. De grootste inspiratiebron voor de keuzes komt uit een van hun favoriete Spotify-playlist genaamd: Southern Gothic.

Naast originele nummers worden ook covers besproken. De heren op de bank zijn beide grote metalheads maar wat ze ook mooi vinden als er metal nummers worden gecoverd in een Country sausje. Een goed voorbeeld is het verzamelalbum van Johnny Cash Unearthed. Een album dat alle “American Recordings” samenvoegt en waarop de countrylegende Johnny Cash meerdere moderne nummers in zijn eigen stijl covert. Hieronder valt ook een van zijn meest bekende, moderne hits: Hurt. En naast Hurt staan er natuurlijk veel meer cover het album, en de favoriet van Jelle is Thirteen. Dit nummer is een cover van de relatief onbekende metalartiest Danzig.

In dit item worden de favoriete Country nummers van Jelle en Steven besproken. Maar we willen ook graag weten in de comments wat jullie all time country favorites zijn. Luister lekker mee in dit item “Premium: Steven en Jelle’s gezamenlijke passie voor country muziek”.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch