Menu Premium
Loading...

SteamOS Special

04/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Enkele dagen geleden kondigde Valve hun nieuwe product aan waar ze al een tijdje mee bezig waren. Valve heeft namelijk besloten om, na het jaren lang afhankelijk te zijn van Windows, een eigen besturingssysteem te maken. Dit besturingssysteem heeft de naam ‘SteamOS’ gekregen. Wat dit moet onderscheiden van alle andere systemen, is het feit dat dit systeem zich puur en alleen richt op gamen. Steven en Vasco zijn beiden helemaal in de informatie gedoken rondom deze aankondiging. In deze SteamOS special gaan ze daarom al hun opgedane kennis met jou delen.

Naast het SteamOS heeft Valve ook nog twee andere dingen bekendgemaakt. Zo komen ze met een Steam controller. Deze controller is speciaal ontworpen voor het nieuwe OS. De nieuwe controller lijkt totaal niet op een Xbox 360 of PlayStation 3 controller. De Steam controller bevat namelijk geen joysticks. Bij deze Steam controller zijn die allebei vervangen door twee touchpads, die wat weg hebben van een set boxen. Nu denk je natuurlijk ook dat ze ook een Steam console gaan uitbrengen. Helaas heb je het dan mis. Er zal geen console ontwikkeld worden met een vaste hardware-configuratie, zoals de huidige consoles hebben. Valve maakt het echter wel mogelijk voor andere partijen om de zogeheten Steam Machines te ontwikkelen. Dit zijn in feite doodnormale PC’s die geen Windows draaien, maar juist het SteamOS.

Heb jij je Steamlijst helemaal vol staan met games of gebruik jij jouw PC alleen om te gamen? Dan is dit item zeker een aanrader voor jou. Steven en Vasco gaan jou namelijk alles uitleggen over het SteamOS dat speciaal is ontwikkeld om te gamen. Natuurlijk geven de twee gasten meteen ook hun mening over het SteamOS.
SteamOS Special

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch