Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over Steam, microtransactions van Red Dead Online & Nintendo

04/12/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week konden jullie heerlijk mee genieten van de shitstorm die Fallout 76 met zich mee bracht. Bethesda viel links en rechts uit de bocht met van alles en nog wat. Gelukkig hebben we het vandaag een keer over iets anders, anders zou het ook zo eentonig worden. Gelukkig wordt de !@#$% show goed ontvangen en zijn de heren JJ en Boris vandaag weer samen gekomen om de nieuwste nieuwtjes en feiten uit de industrie te gaan bespreken met jullie. Vandaag hebben we onder andere nieuws over Steam, de ophef over microtransactions van Red Dead Online en over de situatie bij Nintendo.

Steam revenue

Er is een grote rep en roer in de gaming industrie, voornamelijk als het gaat om indie developers. Zo heeft Valve Corporations dus laten weten dat bedrijven die meer geld verdienen, minder revenue hoeven te betalen als het gaat om de verkoop van games via Steam. Voor de mensen die met hun game meer dan tien miljoen omzet maken, die betalen in plaats van 30%, nu 25% revenue. En de mensen die daar nog een stapje bovenop doen, met 50 miljoen, die hoeven maar 20% revenue te betalen. Veel indie developers zijn kwaad over, omdat de rijke mensen als het ware alleen maar rijker worden hierdoor.

Gaat het een GTA:O part 2 worden?

Red Dead Redemption 2 is vorige week met de beta gekomen voor hun online mode. Toch zijn er al een hoop mensen niet tevreden met de manier waarop Rockstar Games de microtransactions weer in de game probeert te implementeren. Zo is er al berekend dat het waarschijnlijk acht uur kost om een gold bar te krijgen (de currency van Red Dead Online). Om bijvoorbeeld je wapen compleet te upgraden ben je volgens deze berekening al makkelijk 200+ uur kwijt. Mensen verwachten dat die nog wel aangepast zal gaan worden omdat het anders een hele grote pay2win troep gaat worden die we al kennen bij Grand Theft Auto Online.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch