Menu Premium
Loading...

Star Wars: Battlefront II Beta Review: Kan EA zich revancheren?

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Google Plus Steven Saunders
10/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De nieuwe trailer van Star Wars: The Last Jedi is op de redactie ingeslagen als een bom. Zoals menig Gamekings-kijker weet zijn sommigen op de redactie bezeten van de science fiction franchise. Steven en Boris gelden als de prominenten van deze groep. Het duo is letterlijk opgegroeid met de franchise. Zoals je vorig jaar in de review van Rogue One: A Star Wars Story hebt kunnen zien, is de serie voor beide heren meer dan zomaar een reeks aan toffe films. Alle aandacht voor de achtste Star Wars-film ten spijt, Boris en Steven blijven gamers in hart en nieren. Dit najaar is er een nieuwe Star Wars-game op komst. De Gamekings hebben de beta kunnen checken. Beluister hun ongezouten mening in deze Star Wars Battlefront II Beta Review: Kan EA zich revancheren?”

Worden de heren blij van de beta?

Electronic Arts kwam in 2015 met de eerste Star Wars: Battlefront. De verwachtingen waren vooraf hooggespannen voor de nieuwe shooter-franchise. Toen de game eenmaal uit kwam, was de community hard in zijn oordeel. Mensen zagen de game als een goedkope manier van EA om de Star Wars-franchise te gebruiken voor hun eigen gewin. Op zich is het gebruikelijk voor een commercieel bedrijf om te allen tijde het winstoogmerk in acht te nemen. Bij Star Wars: Battlefront werd dit echter niet gepikt door de community. Het commerciële resultaat was echter wel rooskleurig, waardoor de uitgever toch heeft besloten met een sequel te komen. Boris was in zijn  review van de eerste Star Wars: Battlefront ongekend kritisch. De Kale B sloot zich aan bij de criticasters en maakte de game met de grond gelijk. Boris heeft niettemin zijn zinnen verzet en is aan de slag gegaan met de beta van Star Wars: Battlefront II.

Hoe kijken jullie terug op de eerste Star Wars: Battlefront? Was je net zo negatief als het gros van de community? Of ben jij een andere mening toegedaan? Laat je horen in de comments onder deze Star Wars Battlefront II Beta Review: Kan EA zich revancheren?

 

Loading...
 • Bryan Philip

  Ik kan niet anders zeggen Boris: wat een tof shirt!

 • Ralph de Man

  Vet shirt steve…ik zag je voorbij komen op de beurs zondag..:)helaas lag ik onder de naald,anders had ik je ff ge-hi-fived! Damnit!

 • Heren, Ik mis toch wel iets over de micro-transactions die je character objectief beter dan de rest. Je krijgt ook altijd de kaartjes van de tegenstander te zien als hij je afmaakt, helemaal geen fijn gevoel geeft dat als de tegenstander gewoon meer mazzel dan jou heeft gehad en betere gear heeft in een competitive shooter

 • OuweLul

  Ik heb het een hele middag zitten spelen maar behalve de setting vind ik het echt helemaal niks. Ik hou meer van gameplay zoals in Destiny (let op, ik zeg gameplay ;)). Hou niet van doodgaan zonder ook maar 1 vijand gezien te hebben. Vliegen kon ik ook echt niet aan wennen. Progressie via lootboxes is ook niks voor mij en is erg langzaam volgens mij. Wapens voelen imo niet lekker en er is niet veel keuze. Heroes kan je niks tegen doen als standaard dude. Geen idee hoe ik bij mijn team blijf, ik zie iedereen als blauw stipje op de map? Die Naboo map werd erg snel saai, dus als dat bij elke map zo is…

  Kortom, niks voor mij dus. Ben blijkbaar echt geen Battlefield-speler.

  Waarom hebben jullie het trouwens bijna nooit over de micro-transactions ed.? Die shit wordt steeds absurder.

  • Uther Pendragon

   Gamekings heeft zich al vaak uitgesproken over dat ze het een slechte ontwikkeling vinden.

  • VIChiefIV

   Het is Battlefront, geen Battlefield 🙂 Battlefield is oneindig beter qua diepgang van de gameplay dan Battlefront (ok Battlefield 1 was zeer zeer matig maar hopelijk haalt de volgende DICE game weer het niveau van een BF3 of BF4)..

   • OuweLul

    Ja, ik weet het, maar voor mij is het allemaal chaos met zoveel spelers. Ben ik echt niet gewend. Dat kunnen mijn oude reflexen ed niet meer aan misschien…. 😀

    • VIChiefIV

     Je doet je online handle eer aan j/k 😛

     • OuweLul

      Zelfkennis.. 😉

   • BassieB

    Vond BF1 wel leuker dan BF4, werd helemaal ziek van de laser gestuurde raketten en automatische bs wapens in BF4.

    • VIChiefIV

     Zeker, dat analoge gevoel is zeker heel goed. Jammer dat DICE de gunplay in BF1 volledig vernaggeld heeft met hun hardcoded inaccuracy op de wapens waardoor de skillceiling van deze wapens veel lager ligt.

     Da’s de reden dat ik +/-150 uur BF1 heb gespeeld en toen ben afgehaakt. Terwijl ik BF3 en BF4 beide voor meer dan 1100+ heb gespeeld (en nog steeds BF4 speel).

 • haenkie

  De microtransacties vind ik nog niet eens zo erg. Ik ben bij alle Battefields afgehaakt toen na 2 of 3 maanden de map packs kwamen, bij deze Battlefront krijg je die er gewoon gratis bij. Dat is mij, denk ik nu, meer waard dan of mensen wel of niet een voordeel halen uit die microtransacties.

  Maar ik ben ook niet van plan deze titel hardcore te spelen, maar gewoon casual af en toe een rondje. Dan stoor ik me minder aan onbalans of randomness.

  Wat ik wel heel erg mis, is een squad systeem. Hetgeen wat Battlefield onderscheid van alle andere shooters. Waarom kan ik niet in de buurt van mijn squad spawnen?

 • PauluitOosterhout

  Als Star Wars fan ben ik enthousiast en hoop ik dat ze een betere game hebben gemaakt dan deel 1 ( want daar was ik na twee weken al klaar mee. ) maar als ik Angry Joe moet geloven dan is er van alles mis met het micro transacties systeem en lijkt de game, pay to win te worden en dat zou zeer kwalijk zijn.
  Als je niet door de game veel te spelen kunt levelen maar alleen als je maar genoeg lootboxes koopt, dan zou dat walgelijk zijn.
  Ik wacht in ieder geval de reviews af en hoop dat hier ook kritisch naar wordt gekeken.

 • Kane888

  Hier is een review als je 17 minuten wilt besparen: Pay to win.
  Klinkt cheesy, wel de waarheid.

  • Jorrit

   True. Heb al mensen zoals Angry Joe en Totalbiscuit op YouTube dieper op dit probleem in zien gaan. Ik was echt excited voor deze game, maar echt alle hype is weg en ga ‘m simpelweg niet meer halen. Dit gaat echt te ver, zelfde geldt voor Shadow of War die dit ook al doet. Gamers moeten echt in opstand komen, kappen met de pre-orders en ‘m gewoon niet halen. Hoop dat iedereen dat doet.

   • Kane888

    Same. Mack van worthabuy had er ook geen goed woord voor over. Ik had zelf de conclusie al getrokken na het spelen van deel 1.

   • Sylmaron

    Kijk ook maar eens de items van Jim Sterling over microtransactions. Ik vind het jammer en eigenlijk onbegrijpelijk dat Gamekings dit zo volkomen links laat liggen in dit item terwijl dit gegeven binnen deze game zo in your face is.

    • Diej

     Probleem met GK is dat ze afhankelijk zijn van de uitgevers voor hun games. Zodra ze een grotere release de grond in boren kunnen ze fluiten naar de volgende games van de uitgevers. AJ, TB en Jim kopen over het algemeen hun games zelf en hebben dit probleem niet. Hoewel ik het van TB niet zeker weer, maar hij heeft beduidend meer ‘kijkers’ dan wie dan ook.

     • Sylmaron

      Het probleem is natuurlijk dat ze te maken hebben met een deels zeer goed geinformeerde achterban die ook bij diverse andere bronnen hun informatie weet te halen. Dat is ook te zien in de comments. Op een gegeven moment gaat dat schuren.
      Het is te hopen dat ze het in de review wél aankaarten want gamers hebben het recht om te weten van de microtransacions structuur van deze game voor ze hem aanschaffen.

    • Jorrit

     Ja inderdaad, zat tijdens deze preview te wachten tot het aan bod kwam, maar nee. Hopen dat JJ dit wel oppakt en er een De Kwestie over op wil nemen.

 • Zrmi

  Even off topic, maar het zou mooi zijn als jullie ook dit nieuwsbericht delen/plaatsen:

  “Buy Hellblade today (October 10th) and we’ll donate the Ninja Theory proceeds to charity”
  In support of World Mental Health Day, all proceeds that Ninja Theory receives from sales of Hellblade: Senua’s Sacrifice today (October 10th) will be donated to Rethink Mental Illness https://www.rethink.org/. This is true for sales on PlayStation 4 and PC. For clarity, we will be donating all proceeds Ninja Theory receives from retailers/platforms after sales tax and platform fees have been deducted.

  Rethink Mental Illness exists to support and campaign for those severely affected by mental illness. They help millions of people affected by mental illness by challenging attitudes and changing lives. We are delighted to be supporting this important work with this donation.

 • Diej

  Compleet voorbij gaan aan de progressie door middel van lootboxen. Zoals beneden ook al is aangegeven is het een steeds meer voorkomend iets in fullpriced games. Heeft dat dan helemaal geen impact op de game?

  • Chiyaho

   Dat mensen hier nog gek van op kijken. Toen EA aangaf dat er geen season pass meer zou komen hadden mensen al kunnen weten hoelaat het was. Alles komt met een prijs, en zeker bij uitgevers zoals EA.

   • Diej

    Mja ik kijk er niet meer gek van op maar het zou goed zijn voor de consument (wij dus) dat GK hier ook aandacht aan besteed in plaats van het pr praatje over te nemen en hier en daar een semi kritische noot te plaatsen. Enthousiast zijn mag maar wel het volledige plaatje aub.

    • Komt goed, we werken aan een item 😉

     • Diej

      @KoosMooten:disqus Nice.. ik ben benieuwd.

 • Daniel Wesselink

  Gaaf t-shirt Boris !

 • Jamie

  Leuk item, met plezier gekeken

 • Nipponsei

  Dat over de films ben ik het niet mee eens, ben zelf een groot Star Wars fan maar ik vond Episode 7 zwaar kut, mooie beelden en prima acteer werk maar zo slecht geschreven. Ik bedoel kom op nou de Galactic Empire heeft uit alle hoeken van het universum staal vandaan gehaald om een Death Star te bouwen en nu ga je me vertellen dat de remnants van deze Empire een nog grotere basis weten te bouwen in een planeet en dat niemand dat is opgevallen? Daarnaast heeft dat gigantische ding een planetary shield die je schijnbaar met een simpele code kan uitschakelen en die code is in de handen van een Captain Phasma? Ja dat is dus totaal ongeloofwaardig. Rogue One had wat haken en ogen maar was daarentegen weer een vette film.

  Over die heroes in Battlefront 2 daar ben ik het wel mee eens met Boris, ik kan het wel hebben dat sommige dingen wat out of place zijn voor gameplay doeleinden maar kom op, Rey tijdens de clone wars? Pfft alsof er geen andere lightsaber wielding heroes waren aan de light side tijdens de clone wars. Waarom niet gewoon Qui-Gon Jinn of een jonge Obi-Wan.

 • Rob van Dinteren

  Deel I was zo`n ONGELOOFLIJKE let down dat deel II me totaal koud laat nu en me niks meer doet. Jullie mogen hem houden EA! Geen enkel vertrouwen meer in…

  • Ik dacht er hetzelfde over tot ik aan de slag mocht met de game. Geef het een kans zou ik zeggen.

   • BassieB

    Het is zeker een stuk beter dan deel 1, maar dankzij de lootboxes ga ik het niet kopen. Geen zin om te verliezen van mensen enkel en alleen omdat ze betere gear hebben……….ik heb er geen probleem mee om op skills te verliezen.
    Als BF een equal playground zou zijn was het een stuk leuker geweest.

    • VIChiefIV

     Helemaal mee eens. Het enige dat wij als consumenten kunnen doen tegen dit soort onzalige praktijken is het boycotten van de aanschaf.

     Deze game en Shadow of War komen er bij mij iig nooit meer in.

  • VIChiefIV

   Deel 2 is marginaal beter qua levels etc dan deel 1 maar qua gameplay nog steeds de tactiekloze grenade + special powers spam clusterfuck die het origineel ook was.

   Wees gerust, je mist er niks aan.

 • roeland

  Als je Battlefield achtige diepgang verwacht in een game als deze; die een gigantisch groot casual publiek aan moet spreken, ben je gewoon niet zo heel slim.

  • Jacob Vlaander

   Battlefield bad company?? Eén van de leukste fps single player games. Hoe kan je die vergeten @borris?

 • mima kake

  Hey Boris, Ik voel mij inderdaad als Stormtrooper in de Beta.
  Voornamelijk omdat ik altijd mis schoot. 🙂

 • Wubba lubba dub dub.

 • VIChiefIV

  Heb de beta een tweetal uren gespeeld en was er toen al op uitgekeken, ondanks dat ik een enorme FPS fan ben die echt op zijn honger zit om een vervanger voor Battlefield 4 te kunnen spelen.

  Deze game is weliswaar beter dan deel 1, dat is dan ook niet erg moeilijk, maar slaat de plank nog steeds mis op zoveel vlakken:
  – Geen communicatie messages die je kan uiten naar teammates
  – Lootboxes
  – Geen squad play
  – Lootboxes
  – Geen mogelijkheid tot healen of reviven van teammates
  – Behalve de officier is er geen synergie tussen spelers qua buffing/support etc
  – Lootboxes
  – Extreem lineaire levels
  – Sterke focus op powers en abilities ipv gunplay (die dan ook nog eens heel simplistisch is)
  – Lootboxes

  • VIChiefIV

   En zei Boris nou dat Star Trek Discovery ‘fucking goed is’?

   Om de epische George Takei te citeren: ‘Oh my….’ *Rolleyes*

   • BassieB

    Ik vind Star Trek Discovery fckin goed………tegelijkertijd realiseer ik me dat het niet heel erg star trekkig is……..blijft weinig van de toekomst utopie van Gene Roddenberry over.

    Wat vond jij van The Orville?

    • VIChiefIV

     Nog niet gezien, wordt uitgezonden op FOX en ik kan nergens een rerun vinden 🙁

     Ik kijk nu The Expanse op Netflix en die vind ik echt zoveel beter dan Star Trek Discovery.

     ST:D voelt voor mij heel erg als ‘Star Trek done Michael Bay-style’ met meer focus op onzinnige actie en vergezochte plotpoints ipv diplomatie en exploratie.

     • BassieB

      kuch hdonline.to kuch……….. heb me laten vertellen dat daar series te vinden zijn.

  • Kid MMXV

   Lootboxes waardoor je sterker/beter wordt tijdens de game.

   • VIChiefIV

    Idd, boxes waardoor spelers random items verkrijgen waardoor iemand die dom geluk heeft heel snel overpowered kan worden en het slagveld kan domineren ten koste van de spelers met minder geluk.

    EA’s idea of having fun people!

 • Bloempjes

  Ik wil het graag heel vet vinden, maar Battlefront was een enorme teleurstelling waarvan elementen zijn doorgesijpeld naar Battlefield 1 waar ik in vergelijking met Battlefield 3 en 4 ongelofelijk snel klaar mee was. Het gaat in het item ook even kort over waarom je überhaupt in third person zou willen spelen, maar dat is omdat je, los van (sniper) rifles, toch niet hoeft te richten en beter vanuit de heup kan schieten. Dat was in Battlefront al het geval en tot mijn verbazing in Battlefield 1 ook. Dan heb je nog de pick ups en de tergende vercasualisering van de gameplay met als toppunt het kaarten loot box unlock systeem.

  Het is een audiovisueel spektakel waar je als Star Wars fan een natte droom van krijgt, maar de gameplay laat mij koud.

 • Kid MMXV

  Ik ga Battlefront 1 eerst even checken op Origin access. De ultimate edition kun je dan spelen. Ik zit helemaal in Rising Storm 2: Vietnam; totaal andere game(gun)play. Ik haal deze game erbij omdat ik juist gecharmeerd ben van het feit dat er geen/weinig upgrades (of nieuwe wapens) in een game zitten. Ik hoef dit niet, de beloning moet zitten in de kills en objectives.
  Wat ik van Battlefront 2 heb gezien is dat de maps heel erg objective bases zijn. Geen conquest of free for all mode waar je van elke kant beschoten wordt. Gewoon een map met een duidelijke richting, ik vind dat heerlijk. Als Battlefront maar beetje in de buurt kan komen van Bad Company 2 kwa gameplay, dan ben ik een blije man.

 • Flap Drol

  De graphics zijn nice, maar de grenade en powerup spam niet.

 • RagingRens

  Ik kan niet wachten op de game. Deeltje 1 was qua gameplay heerlijk maar qua content die met de release vrij kwam om te janken. Ik ga ook geen deluxe versie meer halen want dat biedt niet veel meer. Desalniettemin, laat komen die game!!!

 • vincent

  tegenwoordig zijn er bijna geen games die me nog hyped maken en dan nog die fucking lootboxes in zo veel games .

 • s0resu 8

  helemaal eens met Steven betreft de heroes! Ook kan ik Boris zijn mening over heroes goed begrijpen. Er zit dan ook gelukkig (ook in de beta) een mode zonder heroes die ik persoonlijk heel tof vind. Het gene wat ik heel jammer vind in deze game (en ook in deel 1) is dan je met aimen niet echt over het wapen naar een iron sight kan kijken (zoals in battlefield enzo) terwijl je bij het clone wapen bijvoorbeeld wel gewoon een (soort van) iron sight ziet zitten op het wapen. Verder vind ik de beta echt heel tof en ga deze game heel veel spelen! Maar dat komt meer omdat ik gewoon een heel groot star wars fan ben.

  Respawn is ook met een star wars game bezig geloof ik, misschien wordt dat meer een “hardcore” gamers game ipv een casual game voor iedereen.

 • IkDraagRibBroeken

  oeeeff, dit is lekker hoor! goed item mannen…
  dit is gewoon lekker kletsten met twee vrienden op de bank over starwars.
  serieus ik vind dit gewoon een heerlijk item :)! dit is goed gedaan.

  ga zo door !

 • Mozil

  Ik vond het juist heerlijk om te sparen voor een hero. Toen ik voor het eerst met Darth Maul door die map liep voelde ik met net een god.

 • Turfschipper

  Conquestmode met voldoende maps dan geef ik hem een kans. Ben het eerste deel gekomen tot level 7…. Vond de modes geen reet aan.

  Ik haal alleen nog shooters met conquest er in.

 • BassieB

  Beta was best amusant, beetje jammer dat je in de toekomst lootboxes krijgt met tiered gear erin. Skill is dus niet belangrijk, maar een dikke portemonee of je moet insane veel tijd erin steken. Nice one EA, een klassiek geval van GO FUCK YOURSELVES.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord