Menu Premium
Loading...

Splinter Cell: Blacklist Review

20/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De langverwachte Splinter Cell: Blacklist review is eindelijk hier! Boris en Melle gaan voor je kijken of de game aan de hoge verwachtingen voldoet van het publiek. Als we Ubisoft moeten geloven, zou dit een ijzersterke Splinter Cell-game zijn.

Zoals je in Gamekings seizoen 14 aflevering 8 hebt gezien, mocht Dennis op bezoek bij Ubisoft Toronto. Met 210 werknemers is de studio enorm groot en heeft het de ambitie om nog veel groter te worden. Met een van de meest vooraanstaande motion-capture technologieën en producer Jade Raymond (Assassin’s Creed) aan het hoofd, is deze Splinter Cell-game in goede handen.

De hoofdpersoon in deze gloednieuwe Splinter Cell-game is uiteraard Sam Fisher. De stem van Sam Fisher wordt deze keer alleen niet ingevuld door de vertrouwde Michael Ironside, maar door Eric Johnson. Er is heel wat gebeurd in het Splinter Cell-universum. De Third Echelon is door de president van Amerika opgeheven wegens corruptie. Zo is er een Fourth Echelon opgericht, waarin Sam Fisher de baas is. Het is de taak van de Fourth Echelon om alle terroristische groeperingen uit te schakelen. Wanneer een groep terroristen genaamd ‘the Engineers’ opduikt, worden Sam Fisher en zijn Fourth Echolon ingezet om ze uit te schakelen. The Engineers hebben namelijk een lijst met aanslagen, die de Blacklist wordt genoemd.

Ubisoft heeft beloofd alle goede gameplay-elementen te combineren tot één game. Zo waren de eerste delen op stealth gebaseerd en de laatste delen op actie. In deze game mag je echter zelf bepalen op welke manier je wilt spelen. Zo vinden Boris en Melle het prettig dat je deze keer niet verplicht wordt tot één speelstijl. Boris houdt namelijk van de ‘Rambo’ aanpak en Melle van de sneaky stealth.

Zou de game inderdaad aan de hoge verwachtingen hebben voldaan? Boris en Melle kunnen niet wachten om het te vertellen.

Ontwikkelaar: Ubisoft Toronto
Uitgever: Ubisoft
Platform: PC, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U

Splinter Cell: Blacklist Review

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch