Menu Premium
Loading...

Het beste Nederlandse Splatoon 2 team gaat naar het EK

23/10/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je hoort het tegenwoordig overal, de esports teams komen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Of het nu Call of Duty, CS: GO of League of Legends is, iedereen heeft er wel eens van gehoord. Het competitief gamen in een competitie. Je kunt tegenwoordig bijna voor elke game wel een esports verzinnen. Ook heeft Nintendo nu dus eindelijk zijn eerste officiĆ«le esports gestart. Wellicht had je wel een grote naam als Super Smash Bros. verwacht, maar het gaat hier om Splatoon 2. Wij hebben namelijk twee leden van het beste Nederlandse Splatoon 2 team in de studio uitgenodigd om hen te vragen wat zij van deze esports branche vinden. JJ vertelt je meer in het item ‘Het beste Nederlandse Splatoon 2 team gaat naar het EK!’

Alle Splatoon 2 tactieken op een Excel sheet

Je hebt het vast wel eens vaker gezien, een coach die achter een stel spelers staat op het podium, in zijn hand een klein notitieboekje. In dit boekje staat van alles. Al gaat het om de namen van de spelers, de tegenstanders en de slimste tactieken. Dit is natuurlijk handig om altijd bij de hand te hebben. Bij Splatoon 2 gaat het op een hele andere manier. Zij bewaren namelijk alles netjes in een Excel sheet. (nu maar hopen dat de tegenstander dit bestandje nooit tegenkomt!)

Splatoon 2 eerder een esports dan Super Smash Bros.?

Voor de echte fanatieke Nintendo fans is het natuurlijk wel duidelijk dat Super Smash Bros. een veel grotere markt heeft dan Splatoon 2. Zo begon Super Smash Bros. in 2002 al met zijn eigen competities. Daarom zijn er nu ook veel mensen teleurgesteld in Nintendo, dat SSB niet als eerste game een officiƫle esports game is geworden. Toch zijn wij heel erg benieuwd hoe deze jonge spelers het gaan doen op het EK van Splatoon 2. Helaas zullen we nog wel moeten wachten tot het voorjaar van 2019 voordat dit zal gaan plaatsvinden. Wat vinden jullie van dit spel en zijn esports branche? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch