Menu Premium
Loading...

Deal tussen Bungie en Activision desastreus voor Destiny 2

Google Plus Jan Johan Belderok
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
20/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een kort nieuwsitem op deze vrijdagmiddag. Koos en JJ zijn de studio ingedoken over het dalende spelersaantal van Destiny 2. De game van Bungie kwam ruim een maand geleden uit. De hype was hier op de redactie behoorlijk levend en ook in de wondere wereld van het internet ging men los over de titel. De game heeft naar behoren verkocht en in de eerste weken waren mensen fanatiek aan het spelen. Met het vorderen van de weken is er echter een negatieve spiraal ontstaan in het spelersaantal van Bungie’s nieuwste game. Zoals gezegd zijn Koos en JJ de studio ingedoken om de mini-kwestie te bespreken. Check nu ‘Spelersaantal Destiny 2 bereikt dieptepunt!’

Ook Koos gestopt met Destiny 2

Zoals trouwe bezoekers van Gamekings.tv zullen weten, is Koos een van de meest fanatieke Destiny 2-spelers op de redactie. Steven en Skate troeven-zoals dat bij deel 1 ook het geval was-Koos af als het aankomt op pure speelduur, maar zijn liefde voor de franchise is er niet minder om. In dat kader doen de harde statistieken hem een beetje pijn. JJ heeft wat research gedaan en een veelzeggende grafiek meegenomen: De player count van de game heeft een dieptepunt bereikt. Koos zijn liefde voor de franchise zit hem niet in de weg bij het kritisch analyseren van deze cijfers. Hij geeft aan dat ook hijzelf zo goed als gestopt is met Destiny 2. Er zullen meerdere oorzaken zijn voor de harde stagnatie. Alle kritiek rondom de laatste Iron Banner zal bijvoorbeeld allerminst een positieve invloed hebben gehad.

Schrikken jullie ook zo van de spectaculaire stagnatie van de player count van Destiny 2? Spelen jullie de game nog net zo fanatiek als bij de release? Kunnen jullie je vinden in de uitleg en analyse van Koos en JJ? Check nu ‘Spelersaantal Destiny 2 bereikt dieptepunt’ en laat je horen in de comments!

Loading...
 • Spud82

  Ik ben ook schuldig: na een week spelen niet meer aangeraakt.

 • Michael3002

  en nu is destiny 2 voor ps4/xbox1 bij bol 44 euro inplaats van 70 euro

 • maascourt13

  Ik wil het graag spelen, maar er is niks te doen, zoals koos als zegt heb ik alles al gedaan en ze hebben alle dingen waarvoor je moest ‘grinden’ uit destiny gehaald zodat het mainstream wordt. Dus eerste weken leek het super tof, maar daarna kom je erachter dat er uiteindelijk vrij weinig te doen is. Jammer, want het heeft zoveel potentie en zou het graag willen spelen, als er wat te doen was.

 • Ghrane

  Ik zit te twijfelen of ik de pre-order die ik vorige week voor de pc versie gedaan heb nog zal intrekken of niet.

  • BassieB

   Doen…….sws koop je hem op blackfriday of met de kerst voor minder waar je hem nu voor zou kopen.

 • MiracleB

  Ik heb Destiny 1 nooit gespeeld, speel voornamelijk alleen maar PC games. Is het ook karig voor mensen die Destiny 1 bijv. niet hebben gespeeld? Aangezien veel van hetzelfde is, is het voor mij nog wel nieuw.

  • KatchPhraze

   Naast een verwijzing naar en bepaalde gebieden is het eigenlijk alsof Destiny 1 niet heeft bestaan. D1 is dus geen factor en ja helaas is de endgame niet heel heftig ofzo.

 • MeenSheep

  Ik wou hem halen voor pc, heb daar van af gezien. Had nog niet gepreordered aangezien er al voor de release van destiny 2 veel kritiek was. Die kritiek is nooit verdwenen en nu alleen maar groter geworden. Daarnaast komt er van deze game ongetwijfeld nog een bundel met alle content die je wilt, ik check hem dan wel

 • Nexxje

  Ik was na de eerste DLC klaar met Destiny 1. Ik had gehoopt dat ze geleerd hadden daarvan ( want ik was niet de enige ) , maar helaas. Ik was psyched voor D2 op de pc , maar ik laat hem liggen.

 • BassieB

  Destiny 2 geen endgame, wie had dat gedacht…..oh watch….fckin iedereen die een beetje nadenkt xD
  Destiny heeft gewoon te weinig diversiteit, in builds/races/classes/enemies/omgevingen/speelmodi/wapens.

  Bungie en activision bewaren die content voor de DLC, succes met het kopen van de rest van je spel jongens.

  Zelf 3 weken geleden even pvp mogen spelen bij een vriend, PVP is kleiner geworden en iedereen liep met dezelfde gun………wat een verbeteringen xD

  • vincent

   dat gevoel heb ik dus ook dus wss nog 60 euro of meer neer flikkeren voor een matig product de game industrie komt me steeds meer me neus uit

   • BassieB

    Wss is Destiny 2 echt een leuk spel, als je het volgend jaar augustus koopt voor een prikkie met alle DLC erbij.

    • Je mening kennen we nu wel. Dit is een copy paste van je gehuil in Destiny 1 items.
     Haters worden door iedereen verafschuwd. Dus doe jezelf een lol en stop met je kleuter posts.

     • BassieB

      Kritiek is haat? Ah deed het pijn toen ik mijn mening gaf, fckin fanboy xD

     • Ik zal ’t kort houden. Je mening is niet gebaseerd op het spelen van de game. Jij plaatst reacties terwijl je de game niet eens hebt gespeeld.
      Misschien een uurtje pvp bij je vrienden en dat was het. Je reacties lijken vooral voort te komen uit je frustraties na destiny 1 en dat was je nu leest en hoort over destiny 2.
      Ik ben inderdaad een fanboy maar zoals ik al eerder zei tegen je, ik kan ook kritisch zijn en de matige tot slechte punten van deze game zien. Jij bent alleen maar aan het huilen.

     • BassieB

      Lol neen ik presenteer ervaringen, jij huilt omdat je daar niet tegen jan. Kut voor je man. Succes met zwak zijn en je dode spelletje.

     • Haha wat ben je toch een zwakzinnige. Je maakt je wel heel druk om spelletjes die je niet eens speelt. Iedereen kent je mening wel maar als je lekker door wil spammen met je kansloze eentonige berichten moet je dat lekker doen.
      Ik geniet nog ff van m’n dode spelletje die ik nog steeds met plezier met genoeg mensen speel.

  • Zrmi

   Ja, DLC in Destiny 2, wie had dat verwacht? xD

 • Miranda Schoonhoven

  Speel hem nog steeds moet wel zeggen dat er echt niks nieuws meer te doen is. Ik hou het meest in me eentje spellen. Dus daar geniet ik nog een beetje van. Ben nu met een Titan bezig heb al een Hunter en Warlock. Laat de dlc maar snel komen. Hopen dat het dan weer beter gaat.

 • Ro Journal

  Toffe shooter game zeker op de pc en met je vrienden!! Maar dat is voor ieder persoonlijk.

 • OGthome

  Heb gewacht tot de reviews met het beslissen. Heb besloten hem niet te halen en ben er eigenlijk wel blij mee tot nu toe. Misschien dat ik hem ooit nog oppak als er een bundel is met alle DLC. Vind het ook zo kut er zoveel in game purchases in zitten…

 • DennisP

  Is dit niet omdat er een hoop console spelers een break nemen voordat de PC versie uitkomt? Ik wel in ieder geval,

  • Reamon

   De PC versie is gewoon de betere versie van de game.

 • Hippie

  Ik hoef Destiny zoweiso niet voor de PC. Zo delayed als het is, terwijl die game gewoon al klaar is.. Dan is die game voor PC gewoon een afterthought, het had zo goed voor ze kunnen zijn, maarjah, graag of niet.

  • bryan

   Sowieso.

 • Zrmi

  Als het zo simpel was als jullie doen geloven met een game ontwikkelen voor de hardcore gamers om maar succesvol te zijn bij alle gamers, dan deed iedereen dit natuurlijk…

  Daarnaast blijf ik het apart vinden dat mensen met meer dan honderden uren in een game klagen over te weinig content. Er zijn maar weinig games waar ik überhaupt 100 uur in steek.

  • BassieB

   Idd zo simpel is het dat menig indie er in slaagt.

   • Zrmi

    Ja en Wii Sports, The Sims, Minecraft, Need for Speed, Lego games, Bejeweled en Angry Birds zijn ook echt ontworpen voor hardcore gamers… Tuurlijk zijn er succes verhalen over games die zich richten op hardcore publiek en daardoor zeer succesvol zijn. Dat het vooral werkt bij indie games is omdat ze wat makkelijker een gokje kunnen wagen. Daarnaast is het verschil in aankopen/opbrengst tussen een succesvolle indie game nog vele malen minder dan een succesvolle AAA game.

    • BassieB

     “Dat het vooral werkt bij indie games is omdat ze wat makkelijker een gokje kunnen wagen.”

     Ja en Bungie heeft natuurlijk geen geld om een gokje te doen. Neen, het is gewoon het geval van; kom we bouwen een game voor een zo breed mogelijk publiek en vergeten dat de game langer dan 4 weken gespeeld moet worden.

     Check eens pubg, rocketleague. Games die met veel minder veel meer hebben gedaan, en dat zonder bekende studio erachter of een populair deel 1. Zowel bij casuals als hardcore gamers een succes.

     Bungie had makkelijk meer vormen van pvp kunnen proberen, de vormen die niet gespeeld worden haal je er zo weer uit……
     Een Survival/horde mode is idioot simpel en goedkoop te implementeren, en werkt geweldig voor shooters…….
     Bungie had meer naar bestaande MMO’s moeten kijken, waarom worden die zo lang gespeeld?
     Je kunt in een half uur tijd met een paar vrienden zo een tiental opties bedenken waarmee je de game een stuk langer leuk maakt…….

     Bungie kut maar een beetje aan, zo voelt het tenminste. Liever laten ze wat weg, kunnen we dat straks aan Zrmi terug verkopen.

     • Zrmi

      Je kan er wel games als Pubg en Rocket League bij halen, maar zoals ik al zei zijn er zeker succesverhalen. Bij Rocket League kan je je trouwens afvragen hoeveel die daadwerkelijk volledig is ontworpen voor de hardcore gamer en hoeveel Sony er mee te maken heeft aangezien het succes mede kwam doordat de game ‘gratis’ uitkwam op PS+, maar dat terzijde. Maar hier tegenover kan ik ook games zetten die voor hardcore publiek ontwikkeld zijn en totaal geen succes bleken te zijn.. For Honor, LawBreakers, Evolve, Elex, Prey, Wildlands etc.

      Ik vraag me af of het toevoegen van meer pvp en bijvoorbeeld een zo gehypte Battle Royale mode Destiny 2 daadwerkelijk een meer succesvolle game hadden gemaakt. Juist omdat andere games hier al veel succes mee hebben ga je die daar niet zomaar weg halen.

      En Bungie kan inderdaad geen gokje wagen want dan zegt Activision; Foei!

     • BassieB

      “Bij Rocket League kan je je trouwens afvragen hoeveel die daadwerkelijk volledig is ontworpen”

      https://www.youtube.com/watch?v=Om0j9SLBDPQ

      De makers van rocketleague waren vanaf het begin super serieus over het level van controle dat je over de bal en auto kunt hebben. Een teken dat ze toch vrij hardcore waren 😉

      Wat battle royale? Neen, horde/survival mode stelde ik voor. Battle royale zie ik niet zo 123 passen in Destiny, zeker niet gezien hun netcode niet meer dan 4v4 aan kan….. Als in horde mode…..waves van monsters, deden ze bij Destiny 1 ook al om de boel op te rekken.

      Evolve is nooit hardcore geweest man, slechtste balance ooit. Ook zijn er te veel mensen die enkel het monster wilden zijn.
      For Honor is te beperkt, spreekt een klein aantal mensen aan en is VEELS te casual. Echt niet voor een hardcore publiek ontwikkeld. Daarbij waren er server en balance issues……..je kunt geen balance issues hebben in een hardcore game.
      Lawbreakers komt in een verzadigde markt doordat die te veel op paladins/overwatch/paragon lijkt.
      etc,etc.

      Take a step back and think about what you are making, zo heel ingewikkeld is het allemaal niet. Had je echt verwacht dat één van de games die je noemde een succes zou zijn?

     • Kingjames

      Kerel je weet niet waar je het over hebt. Doe je mondje maar dicht en ga lekker slapen kwal

     • BassieB

      Stapte ik op uw zeer kleine piemel? Doe jij je mondje maar open, spuit ik m vol en dan ga ik daarna lekker slapen…….”kwal” lmao fckin retard xD

     • Kingjames

      Hoe weet jij dat ik een kleine piemel heb? Was je moeder aan het klagen?

 • Ricardo

  Ik had hem Pre-Order en ik heb de eerste 3-4 weken helemaal kapot gespeeld en nu ligt ie in de kast stof te happen.
  bij mij was de reden dat ik het niet meer speel is Constant het zelfde doen wat ik ook had bij Deel 1 en daar heb ik totaal geen zin meer in. Na 3-4 weken Grinden en Grinden begint het saai en liniaar te worden en dan kan de nieuwe contant wat er bij komt me weinig meer schelen.

 • Daantjuh

  Ben blij dat ik er niet aan ben begonnen, ik stop mijn zeldzame tijd liever in 5 singleplayer games

 • SaintsNL

  Oftewel, het had gewoon een expansion moeten zijn

  • BassieB

   Zelfs voor een expansion vind ik het weinig content, gezien je de oude content niet meer kan spelen ;P

 • vincent

  niet mijn probleem dat hun te weinig tijd hebben had je maar niet zo`n duivels contract moeten sluiten met activision en zo te horen zit hier nog minder content in dan bij destiny 1

 • Julian Burford

  Developers moeten gewoon helemaal niet meer met grote Publishers tekenen. De nadelen wegen zeker nu in het “AAA game as service” dagen groter op dan de voordelen.

  • spoofghost

   Ja inderdaad, of bij een goede publisher aanhaken. Maar inderdaad de “grote jongens” als EA, Activision etc leveren alleen maar troep

 • Zat nog te wachten op de PC versie, ik was een tijd geleden nog best hyped, not anymore.

  Ik blijf lekker bezig met men NG+ playthrough voor Witcher 3 en volgende week Super Mario Odyssey heujj!

 • Rico

  Ik heb ‘m nu denk ik zo’n week of drie niet meer aangeraakt. Dit komt niet eens door de releases van afgelopen tijd, want daarvan heb ik er geen een gekocht. Ik kan me er ook niet toe zetten om de game weer aan te slingeren, vooral omdat de content gewoon redelijk op is.

  • de game is 6 weken uit en je hebt na 3 weken al geen content meer? Wat is je PSN 🙂

 • andrelepate

  Ben geen hardcore speler (heb ook nog nooit een raid gedaan) dus heb me er goed mee vermaakt tot ong 2 weken geleden. Nu een titan op 280, een hunter op 270 en ga ook zeker de warlock nog wel ff levelen. Dat doe ik wel als de expansion er is. Vind dat men het ‘weinig content’ verhaal best wel een beetje in perspectief mag zien. Er zijn weinig games die meer content bieden voor 60 euro.

  Ondertussen weer iets meer tijd voor PES en evt nog een blackfriday aankoop. Prima wmbt.

  • Burning Cactus

   Probleem is dat veel van de “hardcore” fanbase honderden zo niet duizenden uren in Destiny 1 heeft zitten en er nu achter komt dat Destiny 2 na een uurtje of 30-50 wel “op” is. Op zichzelf genomen is Destiny 2 prima waar voor je geld, maar in vergelijking met deel 1 is de replayability toch een stuk lager.

   • BassieB

    En deel 1 was al niet heel replayable xD

    • Mijn 3000 uur spreken dat gezegde tegen

     • BassieB

      tja een kinderhand …..

   • andrelepate

    En dat gevoel snap ik ook heel goed, maar ‘te weinig content’ dekt dan de lading niet echt in mijn ogen. Ik zou eerder spreken van onrealistische verwachtingen. Ook weer een geval wat Boris zei in het lootbox item: we moeten een game wel beoordelen op wat ie is, en niet op wat we willen dat ie is. In andere woorden, de wens is hier de vader van het oordeel (ja, ik weet dat dat niet het gezegde is)

    Ik vind Destiny 2 voor een game van 60 euro, waar je niet maandelijks voor betaalt een prima waardepropositie. Sowieso een gevalletje first world problems natuurlijk.

    • BassieB

     Idd het onrealistisch om te verwachten dat je de complete game krijgt, realistisch gezien word er content geknipt om je later te verkopen als DLC.
     Ik vind het raar dat modi uit deel 1 niet in deel 2 zitten.

    • spoofghost

     Ben het er niet helemaal mee eens; De publisher doet wel degelijk overkomen in hun marketing traject alsof het meer en beter is, wat dan achteraf niet het geval blijkt te zijn. Ik snap het wel maar het is niet helemaal eerlijk.

     Ik ben geen fan van de game, nooit geweest ook. maar vind het zonde dat het eigenlijk weer niet is wat het zou moeten zijn. Persoonlijk denk ik dat het marketing apparaat van de publishers hier ook schuldig aan is.

   • KatchPhraze

    Dat was eigenlijk in Destiny 1 hetzelfde alleen de “random” dros gaven mensen meer feels bij het looten. Tuurlijk is t spannend te hopen voor die raid helm maar 5x dezelfde boots krijgen is ook kut. kortom het is nooit goed.

 • Chon Wang

  De deal duurt nog bijna 3 jaar, hoop dat de samenwerking met Microsoft en Activision genoeg heeft opgebracht dat Bungie financieel minder afhankelijk is en een sterkere onderhandellingspositie heeft bij de volgende deal.

 • Martijn Miedema

  Ik gebruik een adblocker.

  • Dr. Shitcakes

   Goed gedaan. Ik ben trots op je.

  • Rick James Sanchez

   Of gebruikt een adblocker jou?

   • Martijn Miedema

    Ik word gebruikt

  • Wax

   Goed verhaal

  • Ik gebruik een banhamer

 • Scare

  Ik speel de game ook niet meer en koop ook geen Destiny meer… helaas ik ben er voor de tweede keer ingetrapt.

 • Kingjames

  Heb me er toch heel wat uurtjes mee vermaakt.

 • Gerrit-Jan de Jonge

  Brengt dit meer verwachting richting Anthem?

  • Nee want Anthem is een hele andere game. Gelukkig maar, ook.

   • Wax

    heb je hem al gespeeld?

    • KatchPhraze

     Jij?

   • Kingjames

    Je weet niks over anthem dus doe niet zo hoer

    • BassieB

     Vast wel, Rick is doorgaans wel redelijk op de hoogte.
     Zo weet hij vast dat de game van Bioware komt, de aankomende studio die EA zal verkrachten.
     Het is een nieuwe IP.
     Het heeft een sci-fi sausje.
     Ze noemen het een “shared world action rpg”

     etc,etc.

     Heb jij het syndroom van down James?

     • Kingjames

      Had ik jou wat gevraagd??

     • BassieB

      Neen, maar je domheid wrijf ik er gratis in mongooltje.

 • LA

  Zou een deel van de dalende cijfers te verklaren zijn aan de hand van het aantal nieuwe games dat nu uitkomt? Ik kan me voorstellen dat als er maar genoeg andere games uitkomen dat Destiny spelen even op een laag pitje wordt gezet. Interessant item in ieder geval.

  • De dalende cijfers komen voort uit het feit dat Bungie’s filosofie voor deze game is dat het NIET meer voor de hardcore fans is. Het is een game voor de mainstream geworden. Dat is precies wat Bungie (HELAAS!!) voor ogen had met Destiny 2. Random rolls op wapens zijn weg. Leek mij altijd een goed ding, maar ja, het brengt aan de ene kant balance in de game en aan de andere kant haalt het de grind uit de game. Dat eerste is fijn dat laatste is jammer. Hadden ze op kunnen lossen door meer guns in de game te stoppen die het waard waren om voor te grinden. Nu is de meta gewoon zo: pak een wapen dat zo veel mogelijk flinch veroorzaakt bij de tegenstander en dan win je 9 van de 10 keer het vuurgevecht in PVP. Dus, resultaat? Saaie PVP gameplay met mensen die wapens gebruiken met high caliber rounds. Alleen die wapens zijn het waard om te gebruiken wil je winnen in PVP.

   Daarnaast hebben ze strike specific loot eruit gehaald, dus ook de strikes hoef je niet meer te spelen zodra de rewards uit de strikes niet meer er voor zorgen dat je light hoger wordt. Dan valt dus al een groot deel van de game weg. De strikes zijn overigens wel tof. Maar ja, je hebt er geen reet meer aan dus waarom speel je dat dan? Ook hebben ze er voor gezorgd dat sowieso de raid geen fatsoenlijke armor meer geeft. In plaats daarvan krijg je tokens om in een slot machine te drukken (dat is letterlijk wat het is). De armor die je daar uit krijgt is net zo goed als de armor die je al had. Het ziet er alleen anders uit. Er zitten geen toffe perks meer op of zo.

   Exotic wapens en armor doen niet meer de toffe dingen die ze in Destiny 1 wel deden. Dat is voor de balance in de game (PVP dan) wederom goed, maar zorgt er wel voor dat je ook daar incentive verliest om ergens lekker voor te gaan zitten grinden.

   DUS! Wat is er aan de hand? Bungie heeft met Destiny 2 iets nieuws geprobeerd. Props voor ze dat ze het durven. Helaas voor ze dat het totaal iets is waar de hardcore Destiny speler inclusief mijzelf NIET op zit te wachten. Ze hebben meermaals gezegd dat ze Destiny nu een game willen laten zijn die je af en toe eens op pikt om te spelen. Tsja. Als je het roer zo drastisch om gooit kun je wachten op problemen. Men hield van Destiny omdat het zo vet was, maar men hield ook van Destiny omdat de grind zo kut was. Uren lang spelen tot je eindelijk die drop kreeg. Hoe kut je dat destijds ook vond; dat heeft Destiny wel tot het succes gemaakt wat het was. Dat valt nu allemaal weg. Trek één kaart uit het kaartenhuis dat Destiny heet en het flikkert helemaal om.

   • BassieB

    “Bungie heeft met Destiny 2 iets nieuws geprobeerd. Props voor ze dat ze het durven”

    Durven kiezen voor een groot publiek en casual gaming, daar vind ik niet dat ze props voor horen te krijgen.

 • Rafael Santana

  Destiny 2 is niet meer dan een groot DLC voor Destiny…

  • Dit is natuurlijk een bullshit opmerking. Het is géén DLC. Het is wel degelijk een hele andere game. En dat is in deze nou nét het probleem. Wás het maar een DLC!

   • BassieB

    Idd want bij DLC kun je de oude versie nog spelen in combinatie met de nieuwe content, dit is slechter dan DLC ;D

    • PauluitOosterhout

     Bij ieder Destiny item zie ik dezelfde reacties van jou. Je zit alleen maar te haten op Destiny en volgens mij speel je het niet eens, dus waar heb je het over?
     Wat heeft Bungie jou ooit aangedaan? Prima als je een keer laat weten dat je het geen leuke game vind maar deze herhaling gaat erg vervelen.

     • Niet reageren 🙂 Dat is juist wat hij wil 🙂

     • PauluitOosterhout

      Ok. Bedankt voor de tip. Meestal laat ik het gaan maar het begon me nu te irriteren.

     • BassieB

      Neen, enige wat ik wil is mijn mening delen. Als je de mening van een ander niet blieft verhuis je naar China ofzo ;P

     • Deze discussie hebben we al eens gehad.

     • BassieB

      Waarom dan toch een ander proberen te censureren lutser xD

     • BassieB

      Ik weet dat ik deel 1 flink heb gespeeld. En het flink laggy was. Ik weet dat de helft van de mensen waar ik deel 1 mee speelde deel 2 kocht, en ik weet ook dat al die mensen van de week lekker andere games speelde op PSN.

      Prima als jij willens en wetens iets kut verdedigd, maar daar doe ik niet aan mee.

   • KatchPhraze

    Hoe is het een andere gane?

   • Reamon

    Nee, gelukkig geen DLC…. Anders had ik nooit de PC versie kunnen spelen 😉

  • Mensen kopen wederom een halve game. Destiny 2 met een afgekapt verhaal met uiteraard [zoals in Destiny 1] “ruimte” voor DLC.

  • koekjew

   er zit gewoon genoeg content in deze game

  • Nope. Dat zeggen mensen altijd die de game niet hebben gespeeld dus ik denk dat dit ook het geval is.

   • Rafael Santana

    nee klopt ik speel niet eens video games… ik praat alleen maar onzin… zzzzzzzzz

 • OuweLul

  Bij de pc-trailer (hier op GK) gaf ik al de tip om je eerst een beetje in te lezen. Gebruik die ervaringen van console-gamers en kijk goed of het wel iets voor jou is.

  Ik, als solo-speler, ben er nu wel klaar mee. Er is nu al niks meer te doen of te verzamelen en de Crucible vind ik echt niks met die 2 playlists.
  Het is imo weer net zoals D1, maar dan met minder redenen om te blijven spelen. Powerlevels krijgen gaat bijv. te traag en je jacht op exotics is ook erg snel over.

  Gisteren eindelijk The Witcher 3 opgestart. ga ik daar wel lekker de lootwhore spelen. 🙂

 • Harold Kok

  Binnen 2 week alles maxed out. Ik speel geen pvp dus voor mij was en is er niks meer te doen. Ben were terug op final fantasy 14 stormblood.

 • Ceryl Zentveld

  Hebben jullie inside info over die deal en heb jij van bungie te horen gekregen dat ze maar twee jaar hebben gehad voor destiny 2, of is dat iets waar je vanuit gaat koos?

 • JimiJames75

  Ik ben ook 1 van de velen die is afgehaakt, en dat heeft allemaal te maken met de wapens. Die interesseren me nu werkelijk geen fluit.
  Destiny 1 speelde je kapot omdat je de gjallarhorn wou, de raid keer op keer voor een faithbringer.
  Fang of ir yut, grasp of malok,black spindle etc. Allemaal namen waar iedereen, die destiny 1 graag speelde, nostalgische gevoelens bij krijgt.

  Erg jammer

 • Rob Pestman

  Ik blijf dit wel een lastige discussie vinden. Ik ben ook grotendeels wel klaar met D2. Dit weekend de prestige raid afronden en dan kijk ik bij de volgende DLC wel weer. Maar ik heb toch wel een uurtje of 150 met veel plezier gespeeld. Dat is veel meer dan welke andere game dan ook dit jaar. Dus om nu te zeggen dat het geen waar voor mijn geld is klopt dan ook weer niet.

 • koekjew

  te weinig content koos?!?!

  • rio_ull

   Mijnenveger kan ook heel veel bommetjes hebben in een level en anderen zeggen er zit maar één bom in het spel… repetitieve handelingen trekt de een wat beter dan de ander.
   Ik speel zelf geen Destiny, maar ik weet wel dat het met bombarie zichzelf als de duurste game ooit, 10 jaar, blabla in de markt heeft gezet. Dan moet je de verwachtingen wel een beetje waarmaken.

 • Cam Katarn

  Was er naar een maandje ook wel klaar mee. Net zoals het eerste deel veel te repetitief nadat je de level cap gehaald hebt. Erg zonde hoor, had toch stiekem gehoopt dat ze iets geleerd hadden van Destiny 1.

 • Wax

  Wat een slechte titel voor dit item. Hoezo deal. Welke deal? De originele titel Spelersaantal Destiny bereikt dieptepunt was veel duidelijker

 • KatchPhraze

  Hate to say I told you so. Heb de game wel ontvangen tho.

 • Feihcretsam

  Ik was van plan Destiny 2 voor PC te halen, maar dat ga ik nu zeker weten niet doen. Als je na enkele weken al klaar bent met een game die MMO probeert te zijn dan is er niet te weinig content, dan is er veeeeeeeeeel te weinig content. Destiny 1 heb ik 2 maanden gespeeld, daar was ik ook al op de eerste raid avond na enkele uurtjes door de raid heen, kreeg ik volgens mij de beste sniper in de game (Icebreaker) en heb ik vervolgens wat crucible gespeeld totdat bleek dat ik nog meer geld moest betalen voor meer content. Ik heb vertrouwen in Bungie vanwege de Halo games en dacht dat het wel goed zou komen met deel 2, maar niet dus… Erg jammer.

  • Flowbacca

   Speel nou maar eerst voordat je gaat oordelen chef

  • spoofghost

   Ja ik snap ook niet dat mensen al dat gehype maar blijven slikken, Bungie is misschien een toffe studio… Maar met uitgevers als Activision en EA wordt je altijd keihard anaal genomen.

   Telkens weer bewijzen die uitgevers dat ze schijt aan de consumenten heeft… Maar het lijkt net of mensen het geheugen van een goudvis hebben. Ze hebben zeer geraffineerde marketing praatjes en de helft trapt er weer met open ogen in. Zolang mensen voor deze crap blijven betalen zullen ze dit kunstje blijven flikken.

   Gelukkig zijn er ook nog goede uitgevers die je niet belazeren( CD project red) en nog wel wat andere.

 • Berinho

  De eerste 2/3 weken maakte het niet uit op welk moment ik mn console aanzette, er waren altijd veel mensen D2 aan t spelen. Nu is het vaker dat er niemand uit mn friendlist het aan t spelen is dan wel. Dan zegt imo wel genoeg. Ik speel het nu nog wekelijks een uurtje of 3/4 denk ik. Maar zoals diverse hieronder al hebben aangegeven mist de game veel om boeiend te blijven. helaas.

 • Ik snap niet dat meer uitgevers niet kijken naar wat verschillende facebook games hebben gedaan. Bedrijven als King weten donders goed dat 80% hun game casual speelt. Men speelt af en toe een poetje candy crush en wanneer de levens op zijn kappen ze ermee. De overige 20% is de money maker. King doet er alles aan om die 20% maximaal uit te knijpen.

  Waarom begrijpt een Activision niet dat ze voor die 20% moeten gaan. Het is de klassieke 80-20 regel die ook hier geldt. 80% van destiny spelers komt hoogstwaarschijnlijk niet bij de end game of stopt wanneer ze deze hebben bereikt. Die 20% die nog blijft hangen, die kun gort droog knijpen. Maar dan moet je ze wel vast weten te houden.

  Aan de andere kant ben ik activision ook wel dankbaar dat ze PC versie van Destiny 2 hebben uitgesteld, want blijkbaar kan ik die €60 beter in mijn portomonee houden.

 • Reamon

  Met PVE en later PVP ga ik toch genoeg tijd uit Destiny 2 halen, dus ik maak mij geen zorgen om de PC versie 😉

 • Ik ben een die hard Destiny Fan en speler dus ik denk dat ik een goed oordeel kan vellen over de game.
  Er zit genoeg content als je puur kijkt naar alle verschillende manieren van spelen.
  *storyline, (10 tot 15 uur per character)
  *alle adventures op alle planeten (15 a 20 uur)
  *Extra quest lines (5 uur)
  *strikes en nightfall (5 uur)
  *Raid (eerste keer 10 tot 15 uur) Daarna 2 uur gem.
  *Lost sectors en gold chests (5 tot 10 uur)
  *Public Events
  PVP gedeelte… onbeperkt als je dit leuk vind.
  Wekelijks Trials of the nine (vrijdag tot en met dinsdagochtend)
  Daarnaast kan je natuurlijk grinden voor alle exotic gear en wapens en eventueel voor volle raids sets en andere gear sets.
  Dit is natuurlijk genoeg content als je puur naar de content kijkt. Het is GEEN MMO maar een Shooter met MMO elementen. Vergelijk het dus niet met een WOW of elder scrolls maar meer met een CoD of overwatch met extra’s.
  De PVP is niet zo aantrekkelijk omdat het erg basic is, de matchmaking is niet verschrikkelijk maar ook niet geweldig, de rewards zijn matig. Je moet het echt liggen en als dat zo is, dan is er natuurlijk wel genoeg replay waarde. Ik mis de PVP van destiny 1!
  Als je puur naar de PVE content kijkt, en je wil 3 characters maken en alle content op alle characters doen, volledige raid sets en gear verzamelen, dan ben je toch tussen de 200 en 300 uur bezig.

  Als je alles maar 1 keer wil doen, niet wil grinden en misschien maar 1 character of 2 wil maken ben je met 100 uur wel klaar. Dat is meer dan menig PVE / Singleplayer game.
  Voor de casual is het dus geweldig en niet te snel eentonig. Voor de Die hard speler net als ik, die heel het spel binnestebuiten keert, is het niet genoeg. Je bent te snel klaar en omdat er geen echte grind is voor betere rolls op wapens of gear is er geen END game.

  De server issues vallen mee maar er is redelijk wat onderhoud. Ongeveer 5 uurtjes per week. Dat zijn fixes en balans dingen. Dat vind ik persoonlijk niet zo erg en vrij normaal. Er zitten ook wel wat glitches en bugs in de game maar die zijn niet gamebreaking.
  Het was voor mij absoluut geen miskoop maar uiteindelijk een kleine teleurstelling. Zeker de moeite om het te kopen vind ik. Na de DLC gaat het zeker beter worden.

  • Uther Pendragon

   Ik heb Destiny 1 grijs gespeeld voor 2 jaar lang. Ik heb alles expansions op de laatste na, rond die tijd werd ik was destiny moet. Destiny 2 zou alles wat Destiny 1 uiteindelijk is geworden plus veel extras moeten worden, maar ik heb het een maandje gespeeld en het voelt echt aan als een verder lege game. Tuurlijk ik die die paar wapens nog kunnen maxen, maar ik blijf dezelfde shit herhalen. Vroeger deed ik elke week gewoon 1 avond de weekl strikes an nightfall etc, nu knal ik er echt zo doorheen met die milestones.

   Ik ben er wel een beetje klaar mee en zijn dit najaar nog zat andere games te spelen die wel nieuw en verfrissend zijn.

   Sorry Bungie, ondanks dat al destiny 1 moe werd, heb ik destiny 2 toch nog een kans gegeven, maar het is gewoon Destiny 1.5, wat aanvoelt als Destiny 0.5. De gamekings verwoorden het gewoon goed, dat dit een rushed game is geworden.

  • Kid MMXV

   Wat vind jij van de kwaliteit van de solo content? Dat is ook belangrijk. PVP is volgens mij echt ruk (dat vindt iedereen) maar hoe de story is en de extra quests dat wisselt.

   • Christiaan Berkhout

    Ruk is een groot woord, maar het draait helemaal om de teamplay, als je in je 1tje matchmaking in gaat, word je gewoon helemaal geslacht. In destiny 1 kon je prima op jezelf de crucible ingaan en je mannetje staan, dat is nu helemaal verdwenen

   • Ik vind de pve content kwalitatief gezien veel beter.de story boeide me Niet zo maar het was wel leuker dan deel 1. Ook zijn de werelden mooier en sfeervoller. De extra dingetjes zoals die lost sectors en adventures voelen beter aan.
    Het gaat er meer om dat als je klaar bent met dat alles, dat er weinig overblijft om te blijven spelen. Pvp is inderdaad saai en eentonig.

  • BassieB

   “Na de DLC gaat het zeker beter worden”

   Zou gvd wat zijn als het er slechter van werd xD

 • Kid MMXV

  Het boeit mij persoonlijk stukken minder dat er “te weinig” content is en niet aan de verwachting wordt gedaan van de HC speler. Stoor mij er meer aan dat het iedereen steeds weer in dezelfde val loopt. Reviews mogen van mij best opgenomen worden met een hype gevoel, maar iedereen zag dit toch aankomen?

  Stukje uit mijn reactie op de uiteindelijke review:
  “Misschien als ik heel eerlijk ben snap ik Destiny gewoon niet en vind het een game die te hoge cijfers krijgt. En er gewoon de kriebels van krijg.”
  Die hele hype train, dit zag je ook enorm bij The Division. En na paar weken is iedereen wel klaar met de game. Maar de hoge cijfers zijn al gegeven en de reviews zijn al opgenomen.

 • PauluitOosterhout

  Ik zie mezelf als Destiny veteraan van het eerste uur. ( begonnen op release en uiteindelijk 1500 uur in Destiny 1 gestoken. ) en ik vind dat er genoeg content zit in Destiny 2.
  Er zijn maar weinig games van zestig euro waar ik zoveel uur mee kan vullen.
  Inmiddels heb ik drie karakters op lightlevel 304 ( 305 is de max ) en heb ik zo’n beetje alle gear die ik wil hebben dus ben ik weer begonnen met andere games te spelen maar toch keer ik wekelijks weer even terug als er wat te doen is. ( zoals Iron Banner laatst. )
  Objectief gezien is het dus waar voor mijn geld, maar voor mensen die door willen spelen, is er een limiet bereikt qua content en daar wringt de schoen een beetje.
  Ze hadden met D1 hetzelfde probleem. Wat het probleem wat groter maakt is de vervlakking van de gameplay ( geen weapon rolls bijvoorbeeld, minder exotic quests of strike exclusive gear.) waardoor er geen reden is door te grinden voor een Godroll wapen of exclusive gear.
  Nu is er gisteren wat informatie naar buiten gekomen over season 2 in Destiny 2 die begint bij de nieuwe DLC en dat stemt hoopvol.
  Iron Banner gaat helemaal op de schop. Het token systeem wordt minder prominent en we krijgen nieuwe rolls van bestaande wapens. Persoonlijk schrijf ik Destiny 2 nog niet af en zie ik dat ze luisteren naar de community.
  Ondertussen speel ik lekker wat andere games tot het lightlevel omhoog gaat en er nieuwe gear te verdienen is.

 • it’s me

  Persoonlijk vindt ik Destiny 1 beter dan deel 2. Die caves enzo zijn een leuke toevoeging maar verder vindt ik praktisch alles een stap terug. Ik weet nu al dat ik geen dlc ga kopen.

 • BSpits

  Ik heb Destiny 2 gratis gekregen voor op de PC maar ik voel me bijna smerig dat ik hem heb ge pre-load want volgens mij wordt het gewoon hetzelfde verhaal als Destiny 1 (weinig content, en dan dure expansions) met nog wat extra DLC saus waar niemand op staat te wachten. Ik twijfel er zelfs aan of ik ‘m uberhaupt op ga starten want ik wil eigenlijk liever geen onderdeel van het casualization en DLC probleem zijn.

 • Nolimit

  Op de ps4 heb ik deel maar heel even gespeeld maar ben gestopt omdat ik shooters op de pc wil spelen. Besturing lukt me niet en in mn achterhoofd weet ik dat het op de pc vaak wat beter gaat :p
  Ik heb Destiny al wel gepreordert omdat ik het zeker wil beleven op de pc. Ik hoor dat er weinig content in zit maar wat is weinig.
  Ik gok dat je er zo 100 uur in hebt zitten als het niet meer is en heb hem voor 35 euro kunnen kopen. Ben benieuwd hoe het loopt op de pc qua server maintenance etc.

 • aLPHa_NRG

  Ik heb niets maar dan ook helemaal niets met Destiny, want ik speel niet online (Dark Souls daar gelaten).

  Maar als je ziet wat ze de game hebben aan gedaan. Activision blijft nu volhouden dat ze deze techniek niet gebruiken. Idd, de nieuwe slogan van Activision – Greed at it’s finest. En hun MW series is nu zo uitgemolken tot op het bot, been there done that.

  Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=YMLC6rX4Gts&t=513s

 • haenkie

  Ik vind het knap hoe jullie na 1 maand pas erachter komen dat de enemy’s nog exact dezelfde zijn als Destiny 1. Dat was voor mij de reden om de game links te laten liggen. Zeker door de aard van de game heb ik de vexed, kabal etc. vaker doodgeschoten dan welke andere enemy dan ook. Het is weer tijd voor wat nieuws. Jammer dat Bungie vast zit aan het Destiny IP, ik zou ze het liefst met alle creatieve vrijheid mogelijk zien om te kijken waar ze mee kunnen komen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord