Menu Premium
Loading...

Science-fiction Special

Google Plus David van Arragon
Google Plus Jan Johan Belderok
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
Google Plus Richard 'Skate' Simon
Google Plus Steven Saunders
18/05/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Prey is nu al een tijdje uit en deze story driven sci-fi game heeft een hoop gespreksstof aangewakkerd bij de game en movie buffs op de redactie. JJ heeft sci-fi liefhebbers David, Steven, Skate en Koos de studio ingetrokken om hun meningen te delen. Wat kan je verwachten? Nou, sowieso wordt er een diepere blik op het hele concept van sci-fi geworpen, zowel in games als in films. De mannen kunnen met recht levens- en ervaringsdeskundigen genoemd worden, misschien wel quasi-filosofen, want ze hebben een hoop kennis als het neerkomt op sci-fi films. Dit wil je niet missen. Misschien ook wel, maar dat moet je lekker zelf weten. Join helden David, Koos, Skate en Steven in deze Prey Sci-fi Special.

De grotere vraagstukken met betrekking tot sci-fi worden voorgelegd

Sci-fi is een breed begrip. Skate weet er alles van, maar dit keer ligt de focus vooral op ruimtereizen. Misschien ook niet, want de mannen hebben allemaal zo hun eigen mening over wat sci-fi precies definieert. Het kan alle kanten opgaan als je deze mannen laat strijden om hun gelijk te halen, dus zijn ze apart geïnterviewd om de sfeer vriendelijk te houden. Je weet hoe heet het kan worden als meningen botsen en iedereen door elkaar gaat praten. Good call JJ.

De grotere vraagstukken met betrekking tot sci-fi worden voorgelegd. Zoals: wat is belangrijker voor een goede sci-fi; een goed verhaal of mooie beelden? Welke vorm van sci-fi is het tofst? Is sci-fi de ideale setting voor games? Natuurlijk wordt er ook om een top-3 van favoriete sci-fi films gevraagd voor als je nog filmtips nodig hebt. Dennis is al weg, maar nu blijkt dat het hier zwermt van de Filmkings. Zoveel kennis, daar zeg je U tegen. Bereid je voor op een lesje in sci-fi van de redactie’s eigen humanoids David, Skate, Steven en Koos in de Prey Sci-fi Special!

 

Loading...
 • aLPHa_NRG

  Weer een kwaliteits item, love it!

 • Nipponsei

  Zei Skate nou dat Star Wars bijna alleen op een ruimteschip plaatsvind? lolwut?

  • Nee. De context is een beetje weg in die uitspraak. Ik bedoelde daarmee namelijk dat ik mijn top 3 zou baseren op films die zich grotendeels in ruimteschepen afspeelden om zo de keuze wat minder moeilijk te maken. Anders had ik ook voor bijvoorbeeld een Children of Men of Eternal Sunshine of the Spotless Mind kunnen kiezen. Ook heerlijke sci-fi.

 • Voor mij staat met stip op nummer 1 Mr. Nobody. Wat een heerlijke mind fuck!

 • spoofghost

  Disctrict 9 was echt vet!

 • Patrick

  Erg leuk om meerdere GK’s aan het woord hierover te zien 🙂

 • Hart Martman

  Sebas je bent geweldig

 • jw-ildo

  Oh Koos had je maar gelijk dat de mooie visuals films met een matig verhaal niet kunnen redden. Dat had ons 8 van de 10 super hero movies gescheeld.

 • Tijl Van de Velde

  1. 2001: A Space Odyssey.
  2. Blade Runner.
  3. The Right Stuff.

  • Nephilim1977

   The Right Stuff is erg goed, maar is het wel sci-fi als het gebaseerd is op echte historische events…

 • Nexxje

  top 5-je dan :
  5 : Moon
  4 : Star Trek ( t/m Nemesis )
  3 : Alien ( 1 t/m 4 )
  2 : Logan’s run ( http://www.imdb.com/title/tt0074812/ ). niet zo’n bekende film denk ik.
  1 : 2001 – a space odyssey

  • Nephilim1977

   Logan’s Run is inderdaad gaaf…

 • PrivatePyle

  1. Blade runner
  2. Ghost in the shell (anime)
  3. STALKER
  4. 2001 a space oddyssey
  5. ALIEN

 • Rwn9328

  The Thing van John Carpenter uit 1982 wordt gelukkig steeds meer gewaardeerd.

 • Bloempjes

  Alien
  Arrival
  Contact
  Event Horizon
  The Matrix

  Als ik er naderhand nog dagen over na kan denken dan vind ik het een geslaagde film. Het liefst zie ik er een positieve boodschap in maar hoe bijvoorbeeld Black Mirror het doet kan ik ook erg waarderen.

 • OuweLul

  Is Gravity wel sci-fi? Is het niet gewoon drama in de ruimte?

  • David

   Yep, en ook dat tweede. Fun fact, elke film valt binnen het ‘drama’ genre. Het Griekse woord drama betekent handeling, en daarmee bedoelen ze in boeken/toneel/film/tv dat een of meerdere karakters een persoonlijke ontwikkeling doormaakt.

   • OuweLul

    Dankjewel dat je me uitlegt wat drama is. Ongelovelijk dat ik dat nog niet wist na een half leven…. ;P

    Maar de techniek in Gravity is toch huidige tech? Of heb ik dat verkeerd onthouden?
    Ik herinner mij het als een fictief verhaal met bestaande science. Niet goed opgelet?

    • Drill

     Gravity valt in de categorie hard science fiction. Dat betekent dat het sci-fi is waarbij men zo accuraat mogelijk probeert te zijn in het implementeren van wetenschappelijke kennis.

     • Friso Dekker

      Waarbij ze hard falen.
      De wetten van newton worden overboord gegooid.

    • David

     Het idee van science fiction is ook dat het science aspect wetenschappelijke grondslag heeft. Het verhaal is fictief, maar gebasseerd op science, dus scifi.

     • OuweLul

      Nee, Science-fiction is fictieve wetenschap. Kan gebaseerd zijn op echte wetenschap, maar dat hoeft niet perse.

 • Joris Sluiter

  Wat een top item, thanks!!

 • Zrmi

  Ik vind het item, en dan vooral de top 3 gedeeltes een beetje warrig geëdit…

 • Fantomex

  ‘Spaceballs’ anyone?

 • strafefox

  Ja hoor… ik ben zeker weer de enige die Moonraker en Transformers the Movie (1986) in zijn top 3 heeft zijn! 😉 (en op 1 natuurlijk Empire Strikes Back)

  • BassieB

   Transformers uit 86 was perfect, you got the touch bro!

   • strafefox

    Ja man Transformers G1 forever!
    Ik wist trouwens niet van het bestaan van de film af in 86. Dus toen we terug kwamen van vakantie in dat jaar en ik zaterdag ochtend klaar zat voor The Fun Factory op skychannel waren er opeens allemaal andere Transformers die ik niet kende haha. (begin van season 3). Heman had ik wel in de bios gezien.. dat dan weer wel 😮

 • Pjader

  Mooi item
  1. Bladerunner
  2. Akira
  3. Alien
  4. Eternal sunshine of the spotless mind
  5. Aliens

 • PauluitOosterhout

  Een leuk item en ook veel goede keuzes bij de top 3.
  Moon was echt een toppertje maar ook Solaris en district 9.
  Ik zou zelf niet snel een top 3 kunnen maken omdat er zoveel moois is en ook zoveel verschillende sci-fi/ fantasy. Het moeten kiezen tussen alien, matrix, star wars, blade runner enz is voor mij onmogelijk.
  Aan alles wat er genoemd is zou ik graag The Thing van John Carpenter willen toevoegen. Gigantisch geflopt destijds omdat hij in dezelfde zomer als ET uitkwam maar inmiddels voor velen een echte sci-fi klassieker.

 • roeland

  Zelf heb ik niet zo heel veel met scifi. Al houd dat me niet tegen om te kunnen genieten van goede films en games in dat genre. Je zou bijvoorbeeld Mass Effect gemist hebben omdat je liever met ridders speelt… Ik houd mijn horizon breed als Badr Hari die naast JJ en je moeder staat.

 • Nephilim1977

  Leuk item. Ik denk wel dat sci-fi het vooral moet hebben van het verhaal en niet zozeer van de visuals (Al vind ik Upside Down stiekem erg leuk ondanks de vele plotholes).

  En omdat iedereen een top zoveel aan het maken is…

  1. The Day The Earth Stood Still (1951)
  2. 2001: A Space Odyssey (1968)
  3. Blade Runner (1982)
  4. Planet Of The Apes (1968)
  5. 1984 (1984)
  6. The Andromeda Strain (1971)
  7. Forbidden Planet (1956)
  8. On The Beach (1959)
  9. The Day The Earth Caught Fire (1961)
  10. The Quiet Earth (1985)

  Denk ik… Al vind ik het moeilijk om dingen zoals Soylent Green, Alien, Omega Man, The Thing, The Final Countdown, Akira, Ghost In The Shell, Pi, The Man From Earth, Invasion Of The Bodysnatchers en Dune niet in het rijtje te zetten..

 • 1. Alien
  2. Blade Runner
  3. The Fly (1986)

  1. Dead Space
  2. Alien Isolation
  3. Mass Effect 2

 • Lord Thunderwing

  Als ik een euro zou krijgen van JJ voor iedere “euhh” en/of “euhm”, dan zal ik snel rijk worden 😀

  Verder heb ik ‘m na een kwartiertje uitgezet. Wat de toevoegende waarde is van dit item en wat willen de Gamekings hiermee bereiken ?? Ik zie vier mensen die voor een blue/green-screen gedropt zijn met geblurde scenes uit diverse films en die maar een beetje hun persoonlijke meningen over het ‘genre’ venten. Waar is de echte discussie in deze ?? Waar zijn de raakvlakken ?? Wat wordt in het algemeen echt als sci-fi gezien en wat hangt er maar wat bij en doet alsof ?? Kan je wel spreken over een genre of is het meer een stukje uit de som der delen ??

  Verder vraag ik mij af wat de toevoeging van JJ is in dit item ?? Ik zie hem alleen dingen vertellen die de andere of één van de vier ook hadden gekund. Zonde van het geld wat hiervoor verkwanselt is, had het dan gebruikt voor jullie “premium” item(s) en ja mensen, jullie geld wordt ook voor dit soort dingen gebruikt . . .

  • Mark

   Oké, dus je vond het niet zo leuk.

  • Toch leuk dat je in ieder geval weer de moeite hebt genomen om het te bekijken, ook al was het maar een kwartiertje.

   “Hier een bezoeker die nu elders gaat kijken voor info over deze game en niet meer bij Gamekings terugkomt (keer zoveel). Nu ben ik nog degene die het zegt, hoeveel zullen dat niet doen??”

   Posted 3 months ago

   En dan laat ik de andere comments die je sindsdien gepost hebt tijdens je recentere bezoekjes aan de site voor het gemak maar even buiten beschouwing. 😉

   • Lord Thunderwing

    Dus dit is de “professionele” en “inhoudelijke” reactie van de Gamekings op de argumenten die gesteld worden: een beetje met vingers wijzen en op de man spelen. Chique jongens, echt heel chique en van hetzelfde niveau als hoe Chriet Titulaer werd “herdacht” bij ‘De wereld draait door’.

    Prima toch als jullie jezelf zo willen profileren, maar hebben jullie ooit wel eens een keertje bij stilgestaan dat wij als users niet de enige zijn die deze comments en jullie reacties kunnen lezen ?? Doe vooral jullie zelf een heel groot plezier denk daar eens goed over na !!

    Ik zal het nog maar een keer zeggen: ik kijk Gamekings al vanaf het moment dat jullie nog op The Box te zien waren en ik heb JOU, Skate the Great nog als presentator meegemaakt waar je gewoon de items aan elkaar babbelde zonder jouw input erbij te betrekken en ben ik dus net als jij, Boris en Steven een oudgediende. Weliswaar vanuit de andere kant, maar toch.
    Ik bemerk gewoon dat jullie meer en meer (en zeker de laatste jaren vanaf het moment dat TeamHWW werd opgestart) de niche market aan het bedienen zijn met onderwerpjes die maar leuk en interessant zijn voor een ‘select few’ en die werden niet breder vormgegeven om het ook leuk en interessant te maken voor het ‘general public’.
    Dit item is wat dat betreft een heel goed voorbeeld en had al een heel ander dynamiek gekregen als jullie met z’n vieren gezamenlijk op de bank hadden plaatsgenomen en ‘on the fly’ feedback op elkaars argumenten hadden gegeven. In plaats daarvan wordt er op de man gespeeld wanneer er inhoudelijk kritiek erop wordt gegeven.

    Wat dat betreft dus ik Gamekings te vergelijken met Radio Maria.
    Commerciële aanfluitingen die nooit meer rendabel of anderzijds ‘viable’
    meer zullen worden en enkel en alleen draaien op de gunsten van de
    eindgebruikers.
    Dit vind ik zonde, want Gamekings had meer kunnen zijn en had ook groter
    kunnen zijn dan wat het nu is en dan kan er door Skate the Great wel
    weer een citaat aangehaald worden, maar dat vind ik te makkelijk voor
    beide partijen. Skate maakt zich hiermee te makkelijk weg door zichzelf
    uit de discussie te halen door een ander als “slecht” weg te zetten en
    ik had mij ook makkelijk vanaf kunnen doen om bij Eurogamer, Gamer.nl en
    weet ik welke sites er allemaal zijn, aan te kloppen en daar actief te
    zijn.
    In plaats daarvan ben ik nog steeds actief hier (‘commitment and dedication’) en geef ik
    gefundeerde en geargumenteerde kritiek (meer dan alleen “dit item is
    kut” en verder niets) op items waarvan ik overtuigd ben dat deze beter
    uit de verf waren gekomen wanneer er voor een andere insteek was
    gekozen.

    Hoelang denkt Gamekings dit vol te kunnen houden, wanneer er meer en meer op de gunsten van de eindgebruikers geteerd moet worden omdat sponsoren afhaken en advertenties niet meer genoeg opbrengen ??
    Wat dat betreft zijn jullie een kruideniertje dat denkt dat het een groothandel is en na de ‘op de man’ spelende opmerking van een Gameking zelf, waarom zal ik überhaupt nog Premium overwegen ?? Gaat dit met mijn/ons geld gebeuren, dat kritiek op de items wordt afgewimpeld met het wijzen van vingers ?? Dat ik/wij alleen goed genoeg zijn om geld overhandig te maken en voor de rest moet ik/moeten wij onze bekken maar houden en ‘blij’ zijn met wij “krijgen” ?? Dat idee begin ik steeds meer en meer te krijgen . . .

   • Lord Thunderwing

    Eerder geplaatst, maar werd als “spam” geflagged:

    Dus dit is de “professionele” en “inhoudelijke” reactie van de Gamekings op de argumenten die gesteld worden: een beetje met vingers wijzen en op de man spelen. Chique jongens, echt heel chique en van hetzelfde niveau als hoe Chriet Titulaer werd “herdacht” bij ‘De wereld draait door’.

    Prima toch als jullie jezelf zo willen profileren, maar hebben jullie ooit wel eens een keertje bij stilgestaan dat wij als users niet de enige zijn die deze comments en jullie reacties kunnen lezen ?? Doe vooral jullie zelf een heel groot plezier denk daar eens goed over na !!

    Ik zal het nog maar een keer zeggen: ik kijk Gamekings al vanaf het moment dat jullie nog op The Box te zien waren en ik heb JOU, Skate the Great nog als presentator meegemaakt waar je gewoon de items aan elkaar babbelde zonder jouw input erbij te betrekken en ben ik dus net als jij, Boris en Steven een oudgediende. Weliswaar vanuit de andere kant, maar toch.
    Ik bemerk gewoon dat jullie meer en meer (en zeker de laatste jaren vanaf het moment dat TeamHWW werd opgestart) de niche market aan het bedienen zijn met onderwerpjes die maar leuk en interessant zijn voor een ‘select few’ en die werden niet breder vormgegeven om het ook leuk en interessant te maken voor het ‘general public’.
    Dit item is wat dat betreft een heel goed voorbeeld en had al een heel ander dynamiek gekregen als jullie met z’n vieren gezamenlijk op de bank hadden plaatsgenomen en ‘on the fly’ feedback op elkaars argumenten hadden gegeven. In plaats daarvan wordt er op de man gespeeld wanneer er inhoudelijk kritiek erop wordt gegeven.

    Wat dat betreft, is Gamekings te vergelijken met Radio Maria. Commerciële aanfluitingen die nooit meer rendabel of anderzijds ‘viable’ meer zullen worden en enkel en alleen draaien op de gunsten van de eindgebruikers.
    Dit vind ik zonde, want Gamekings had meer kunnen zijn en had ook groter kunnen zijn dan wat het nu is en dan kan er door Skate the Great wel weer een citaat aangehaald worden, maar dat vind ik te makkelijk voor beide partijen. Skate maakt zich hiermee te makkelijk weg door zichzelf uit de discussie te halen door een ander als “slecht” weg te zetten en ik had mij ook makkelijk vanaf kunnen doen om bij Eurogamer, Gamer en weet ik welke sites er allemaal zijn, aan te kloppen en daar actief te zijn.
    In plaats daarvan ben ik nog steeds actief hier (‘commitment and dedication’) en geef ik gefundeerde en geargumenteerde kritiek (meer dan alleen “dit item is kut” en verder niets) op items waarvan ik overtuigd ben dat deze beter uit de verf waren gekomen wanneer er voor een andere insteek was gekozen.

    Hoelang denkt Gamekings dit vol te kunnen houden, wanneer er meer en meer op de gunsten van de eindgebruikers geteerd moet worden omdat sponsoren afhaken en advertenties niet meer genoeg opbrengen ?? Wat dat betreft zijn jullie een kruideniertje dat denkt dat het een groothandel is en na de ‘op de man’ spelende opmerking van een Gameking zelf, waarom zal ik überhaupt nog Premium overwegen ?? Gaat dit met mijn of ons geld gebeuren, dat kritiek op de items simpel wordt afgewimpeld met het wijzen van vingers ?? Dat ik of wij alleen goed genoeg zijn om geld overhandig te maken en voor de rest moet ik of moeten wij onze bekken maar houden en ‘blij’ zijn met wij “krijgen” ?? Dat idee begin ik steeds meer en meer te krijgen . . .

    Graag een INHOUDELIJKE reactie op de argumenten die gesteld worden!

 • De film Dune is wel echt waardeloos vergeleken met het boek. David Lynch wil zijn naam er niet eens meer aan verbinden, zou hem niet aanraden om te kijken. Terwijl ik groot fan ben van en het boek Dune en de regisseur David Lynch!

  • Nephilim1977

   Niet helemaal waar. Lynch wil zijn naam niet verbinden aan de extra lange TV versie. De bios versie vind hij wel okay.
   Op zich zelf staand is Dune prima though. Al wijkt ie inderdaad erg af van het boek.

  • PrivatePyle

   Jodorowsky’s Dune is een fantastiche docu over arthouse/ cult regisseur Alejandro Jodorowsky die lang voor David Lynch de mogelijkheid kreeg om Dune te verfilmen. Met hulp van meerdere personen die later furore hebben gemaakt met o.a. Alien en sci fi cartoonist Mobius. Geniale docu over een uiteindelijk mislukt project.

 • Mark

  Iedere keer wanneer ik die alien (van Alien) zie vraag ik mij toch af:
  Die dingen lekken als een malle en toch zie je ze nooit water of een andere vloeistof drinken…
  Je zou denken dat ze binnen een paar minuten uitgedroogd zijn, niet dan? ?

 • sa_nl

  Hmmm Dat niemand “Close Encounters of the third kind” noemt vind ik opvallend, was ook een vette film, Death race 1, vond ik ook een mooie syfy film. Ook The Martian vond ik een goede syfy film.

  The Matrix 1 vond ik ook een vette film, dat de mensheid was gereduceerd tot een batterij voor de AI, vond ik een leuke twist in de film, ook de conclulsie van de AI dat de mens meer een virus was die de zijn eigen leef omgeving aan het slopen was vond ik ook geniaal.

 • RR

  Erg leuk item!!!!! Verschillende meningen en invalshoeken maakt het super interessant om te kijken. Niemand noemt “The Thing” uit 1984…….dat is dan wel weer jammer 😉

 • rriff_rraff

  kijk ook ;
  appolo 18
  mission to mars
  primer
  event horizon
  2010,ja het vervolg op 2001

  • ramonddevrede

   Ik wilde net schrijven waarom zijn de vervolg boeken 2010, 2061 en 3001 nooit verfilmd… niemand durfde het… Ik wist niet dat 2010 bestond! Ga ik kijken want de boeken zijn zo gaaf….

   • rriff_rraff

    ik heb die boeken ook gelezen die zijn zeker goed het vervolg 2010 is echt een waardig vervolg

 • rriff_rraff

  btw ..er zijn meer sterren en planeten in het heelal dan zandkorrels op aarde…..

 • PrivatePyle

  Btw, Eternal sunshine of the spotless mind is ook een geniale sci-fi. Of Donnie Darko. Oke, het is niet de standaard sci-fi maar beiden spelen ze met het genre op een totaal onconventionele wijze.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord