Menu Premium
Loading...

Special: Nvidia Shield, onbegrepen pareltje?

Google Plus Emiel Kampen
Google Plus Steven Saunders
18/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nvidia Shield is inmiddels al een tijd lang uit. Op de redactie hebben weinigen de Shield in huis. Eigenlijk zijn alleen Steven en Emiel nog druk bezig met Nvidia’s streaming device. Het debacle rondom de Steam Machines ligt nog vers in ons geheugen. Niettemin blijft de behoefte van mensen om PC-gaming naar de woonkamer te brengen aanwezig. In dit item gaat Steven samen met Emiel bespreken waarom de Shield voor hem zo’n pleuris tof apparaat is. Check nu ‘Special Nvidia Shield: onbegrepen pareltje?’

Is dit de ideale hybride?

De laatste jaren heeft het fenomeen streaming zijn definitieve doorbraak meegemaakt. De Chromecast en Apple TV zijn in vele huishoudens inmiddels niet meer weg te denken. Diensten als Netflix, Spotify, Amazon Prime en Hulu zijn inmiddels gemeengoed geworden. Ook gaming timmert binnen het begrip streaming aan de weg. Het voordeel aan deze techniek is dat je als gamer thuis niet meer een monster pc hoeft te hebben om de nieuwste games te kunnen spelen. Steven en Emiel hebben de Nvidia Shield als een van de weinigen op de redactie in huis. De heren gaan in dit item de staat van het streaming device bespreken.

Hebben jullie ervaring met de Nvidia Shield? Zo ja, wat zijn jullie gedachten? Geloof je in de combinatie streaming en games? Laat je horen in de comments onder ‘Special Nvidia Shield: onbegrepen pareltje?’

Loading...
 • Steven

  Hardware woensdag <3

 • Goeniegoegoe

  De shield is wel te zien als de beste multi media speler die er is. Ik twijfelde destijds om hem te halen, maar bleek voor mij persoonlijk overbodige luxe. Het enige wat ik ermee zou winnen was PC games op de TV streamen, zelfs in 4k. Vond ik het niet waard om voor puur en alleen om die reden een shield te halen, aangezien er al een pspro staat. Maar qua app support, mediafile support en pc streaming van games is dit een top product.
  Ik heb zelf al een aparte box voor iptv, webos 3.5 op de tv en een NAS voor alle media (had ik dat niet, dan had ik direct een shield gehaald). Die keren dat ik dan pc games speel, zit ik wel lekker achter mijn bureau.

 • MetzNL

  De Nvidea Shield. Serieus Nvidea ?

  • OsirisNLD

   Haha, het staat er ook maar 1x goed gespeld in.

 • Hetwordtweerzomer

  Ik gebruik nu de Steam Link om te gamen vanaf de pc en popcorn-time met Google Chromecast. Ik zou niet weten wat ik met een shield zou moeten doen?

  • Dennis Eijs

   Er VPN op zetten? En dan Amerikaanse Netflix kijken.

   • OsirisNLD

    Netflix blocked veel van die VPN’s

    • Dennis Eijs

     Veel, maar niet alle, de mijne werkt prima.

 • verberk

  Voor mij is de Apple tv de perfecte uitkomst, vooral omdat je als je nog ouderwets tv wilt kijken je veel goedkoper en gebruiksvriendelijker uit bent met Knippr. Daarnaast draai ik er youtube Netflix Twitch en apple music op en gebruik ik zo nu en dan Airplay voor gamekings en andere content. Gamen doe ik toch los op mijn ps4 pro op een andere monitor.

  • Kid MMXV

   Veel goedkoper betwijfel ik. Bij VDSL kost basis Internet vaak 30 euro en TV basis 12/13 euro. Knippr scheelt wel 3 euro en heb je geen lelijke kastjes op je Tv-meubel. Helaas is deze setup bij mij niet mogelijk omdat bij ons geen glas ligt en max 21mbit heb. Dus Ziggo, waar je “gratis” TV er bij hebt.

   • verberk

    Vooral dat lelijke en trage kastje inderdaad. Maar bij mij scheelt het toch maandelijks 8 euro, dan is die apple tv toch al best snel terug verdiend.

 • IkDraagRibBroeken

  Ik denk dat het vooral een prijs dingetje is, want voor die prijs heb je ook een xbox one/s/x en voor de xbox eigenaren komen er ook trade-deals dan heb je al voor 350E een xbox one x.
  met het xbox platform kan je ook PC games streamen overal in je huis…
  Met de sony consoles kan je games streamen naar je pc andersom niet.

  Thuis heb ik gewoon mijn laptop aan gesloten op mijn tv, met een netwerk verbonden naar mijn basis PC en kan ik allemaal bestanden uitwisselen aan elkaar, werkt prima.
  Ik kan gewoon ook tv kijken via de ziggo go app in windows10.

  Dus waarom een SHIELD ?

  • Goeniegoegoe

   goeie en brede selecte aan app support op een stabiele android omgeving, support voor native 4k pc game streaming, support voor zo goed als alles media en codec files. Dat vind je niet allemaal op een xbox consol en succes met een laptop om een 4k hevc bestand af te spelen. Genoeg reden voor een shield hoor 🙂

   • IkDraagRibBroeken

    Sorry, maar hoeveel procent van het Nederlandse volk heeft op dit moment een 4K tv met HDR10Bit of zo ie zo een 4K tv ?

    Buiten dit om, adoid en IOS is de hype allang voorbij jongen, ga jij maar lekker genieten van je java geschreven apps, die shit is fucking troep man, apps zijn voorbij man.
    De instructie set van onder andere de apple A11 chip en de snapdragon is echt voorbij man… duurt licht jaren voor dat het echt in de buurt kan komen van x86.

    • Goeniegoegoe

     hoef je net meteen boos te worden. Ik geef enkel legitime redenen voor een shield. daar vroeg je toch om

     • IkDraagRibBroeken

      ik weet niet wat voor slome laptop jij wel niet hebt ? eentje van zeker 15 jaar geleden? laatst heb ik nog een core i3 laptop van mijn ouders geprobeerd om 4K te streamen of gewoon een film in 4K hevc 10Bit bestand af te spelen,dat lukt uitstekend om dit op hun tv te kunnen afspelen.

      4K is niet eens is een standaard binnen de mensen thuis.

 • Mats313

  Ik snap niet dat Steven dit aan iemand zou aanraden die uitsluitend video’s gaat streamen, puur omdat het slicker is? Een goedkope chromecast volstaat dan toch gewoon.

  • Ranesh Vai

   Mkv’s afspelen zit er niet in. Maar de Eminent EM7680 is een beter alternatief. Daar is Steven echter niet mee bekend waarschijnlijk.

   • Mats313

    Via de Plex app is dat toch wel mogelijk?

 • Gooner 070

  Ik zie de meerwaarde er niet van in. Ik game het liefst achter mijn bureau heb mijn ps4 pro aangesloten op mijn PC en het is fantastisch. Reactiesnelheid van 1ms helpt echt in MP shooters en je ziet ook meer details omdat je er bovenop zit. En mocht ik in bed of op de bank willen gamen heb ik nog altijd mijn PS Vita, 3ds, tablet en volgend jaar mogelijk ook nog een Switch..

 • BassieB

  Onbegrepen parel!? Koop die troep nooit meer, ding ontlaad zelfs met de oplader erin! En niet na 2 jaar, nee na 2 maanden. Nvidia lacht je nog net niet uit als je ze contact voor garantie oid.

  Kortom; koop lekker een console of upgrade je PC voor dat geld.

  • Reamon

   Zo ziet die hardware er ook uit…. Schoenmaker houd u bij u leest. Videokaarten top.
   Overige hardware…. liever niet..

   • Ranesh Vai

    Die Shield Tablet was ook een goed apparaat. En die portable zie ik gebruikt worden door bepaalde streamers. Voor die Christian Whitehead releases van Sonic en de recent uitgekomen Sega-klassiekers, is het best vet.

  • Ranesh Vai

   Het gaat hier om de ShieldTV. Niet de Portable.

 • Kid MMXV

  https://nl.hardware.info/nieuws/53770/geen-android-oreo-voor-nvidia-shield–en-shield-k1-tablet
  Dat is dan wel jammer.

  Ik vind het design van de Shield echt lelijk. Waarom moet alles gaming? Zelfs Razor doet het nog beter (al vind ik daar het design ook te gamey. Ik hou de Shield al tijd in de gaten en het is een zeer luxe mediaplyer met echt meerwaarde door het streamen van games (inhouse of via Nvidia). Uit verschillende test blijkt wel dat de lag reuze mee valt en games prima speelbaar zijn via controller.

  Ik zelf wacht tot dat ze met de Tergra 2 chip komen en kijk dan eens of het leuke toevoeging voor mijn woonkamer.

  • Ranesh Vai

   Je kan er ook voor kiezen om het licht uit te laten. Dan is het volledig zwart en valt het totaal niet op. Je kunt het natuurlijk ook makkelijk uit zicht plaatsen. De mijne staat in het middendeel van een dressoir met deurtjes, maar dat deurtje gaat dus nooit open, dus ik zie het apparaat nooit. Doe je het deurtje open, dan valt hij alleen op wanneer het lichtje brand. Anders is het te donker aldaar.

   Overigens heb ik geen enkel apparaat dat ik in het zicht zou plaatsen. Mijn HTPC was op basis van een Streacom FC9, een mooie aluminium box, maar die stond ook nooit in zicht.

 • Reamon

  M’n PC is gewoon met een HDMI die weg gewerkt is in de muur verbonden 🙂
  Mijn smart tv kan ook met met server verbinden via een share voor video’s/media. Games speel ik met een wireless Xbox controller gewoon vanuit de huiskamer, echt super chill.
  Daarom zie ik ook geen reden om een Nvidia Shield of Steam apparaat te kopen. Ik steek het geld liever in een toffe videokaart..;-)

  • Ranesh Vai

   Zo heb ik het jaren lang ook gedaan. Gaming-PC die tegelijkertijd ook een HTPC is. En Windows switchte makkelijk tussen mijn videokaart en geluidskaart qua audio. Gebruikt alleen wel veel meer stroom natuurlijk.

 • RR

  Vind de inhoudelijke kennis van Steven altijd erg fijn….maar nu probeert hij wel heel erg te overtuigen….merk ik vooral door de haast die hij in de discussie legt. On topic….de shield zou ik direct halen in de tijd dat ik ging voor de Boxee Box…tegenwoordig is het echter behoorlijk achterhaalt doordat elk apparaat wel streaming mogelijkheden heeft en vooral dan ook door de Chromecast en native apps in de TV en PS4. Uiteindelijk wil ik geen extra kastjes meer met extra afstandsbedieningen of controllers

  • Ranesh Vai

   Niet iedereen heeft natuurlijk een smarttv of een smarttv die nieuw genoeg is om alles te kunnen afspelen. Vergeet verder ook de invloed van het kunnen afspelen van gedownloade bestanden niet.

   Anyway, als je verder niets geeft om de gaming capability, dan is iets als de Eminent 7680 ook perfect.

   • RR

    Dat is nu net lastige aan de shield…. Gedownloade bestanden kunnen b.v.nog steeds uitstekend via m’n eeuwen oude boxee box….of via PS4….of Chromecast.
    In 4k…tja dan heb je een 4k tv en die heeft dan zeer waarschijnlijk genoeg functies om ook prima af te kunnen spelen/streamen.
    Blijft gamen over als enige logische functie voor deze shield (en Android OS)…maar ja daar hebben we dan ook weer onze game consoles voor.
    Shield is zodoende een soort mosterd na de maaltijd…maar begrijp wel dat je deze tot centrum van je multimedia opstelling zou willen maken want het werkt en ziet er ook nog eens fraai uit.

    • Ranesh Vai

     Ook 4K-bestanden? H265? Chromecast vind ik geen volwaardig alternatief doordat je afhankelijk bent van wifi. Materiaal met een hoge bitrate werkt gewoon niet. Ik vraag me af in hoeverre je überhaupt bijv. DTS kan weergeven via een Chromecast?

     Overigens zijn veel oudere oplossingen inderdaad prima in staat h264 bestanden weer te geven die het grootste deel van het aanbod vormen. Ik heb hier ook nog een Popcorn Hour staan die met het meeste geen enkele moeite heeft en waarmee ik op 1080p gewoon een bluray-bestand kan weergeven met alle audio-indelingen. Heeft ook gewoon analoge uitgangen met een goede DAC, dus voor muziek uitgang is het veel beter dan de Shield.

     Niet alle 4K-televisies hebben een degelijke media-spelerfunctie. En al helemaal niet als je surround geluid wil weergeven via je receiver.

 • allert bakker

  kon de hotspot voor geen mogelijkheid uit krijgen via instellingen. geprobeerd de verbinding te clonen blijft hij toch een eigen verbinding uit zenden. hele wifi in huis werkte gewoon niet lekker daardoor, dus maar in de kast geflikkerd. mag die daar mooi met zijn hotspotje spelen.

 • feyenoord1908koen

  wat is volgens jullie een manier om goedkoop zowel kodi als netflix makkelijk op je tv te hebben in 1 device? bij een raspberry pi met librelec heb je wel kodi maar niet echt een manier om netflix op je tv te hebben en met bijvoorbeeld een chromecast heb je wel netflix maar weer geen makkelijke manier voor kodi op je tv. zijn er bijvoorbeeld bepaalde android tv boxen die wel echt aanraders zijn voor het budget wat je bijvoorbeeld aan een chromecast of raspberry pi zou uitgeven?

  • Ranesh Vai

   Eminent EM7680. Overigens heeft Kodi ook een Netflix-plugin. Dus als je Kodi draaiende kan krijgen, zou je je geen zorgen hoeven maken om Netflix.

   • feyenoord1908koen

    die add-on komt pas met kodi v18, op dit moment heb je alleen third party add-ons die niet echt lekker werken naar mijn weten

 • optimuspecs

  Een ps4 voor 230? Maar hoe dan? Fake news. Met de kerstdagen misschien!

  • roeland

   Tuurlijk niet. Wat moetje nou met een xbox

   • optimuspecs

    Owzo, laten we dan vooral liegen en goedpraten van uitspraken met onjuistheden.

 • Dark Descent

  Ik gebruik m’n shield als dagelijks streaming device voor m’n pc en daar doet het prima z’n ding. Geen zin in een dikke extra console onder de TV. Hij is lekker compact dus ook zo mee te nemen maar de controller is ruk wat betreft de accu dus ik bedien hem op een andere manier.

 • oxie

  Ik heb ook al een jaar de schieldtv en hij wordt hier dagelijks gebruikt(voornamelijk door mijn vriendin helaas), gebruik hem zelf voornamelijk voor game streaming van mijn pc(naast de ps4 pro).
  en Netflix/kodi word hier ook echt veel gebruikt.

 • NestreX

  Het aanbod van de initiële instellingen zoals de wifi-instellingen krijg je wel degelijk. Ik denk dus dat Emiels-exemplaar eerder open geweest en gebruikt is. Hij had hem van Blammo zegt hij? Dat was dan een test-exemplaar?

  Overigens, een probleem dat ik wel heb is dat 24p alleen werkt wanneer ik het hele apparaat instel op 23,976 fps. Het schijnt wel te kunnen dat je het apparaat zelf op 60 fps zet en mediaplayer 24p instelt, maar ik heb het niet werkend gekregen.

  Op zich mis je er niet veel aan. Maar op momenten merk je het toch. Zoals de laatste scene in Fear the Walking Dead, waar er uitgezoomd wordt vanaf het kanaal (of een drone die wegvliegt, weet ik veel hoe het geschoten is), dan merk je dat het gewoon wat schokt. Toen ik dezelfde scene terugkeek in met 24p aan was het volledig vloeiend.

  • Ranesh Vai

   Het schijnt te kunnen met SPMC (een Kodi-fork die gebaseerd is op de vorige versie van Kodi (v16/Jarvis dus), maar ik heb dat vooralsnog niet werkend gekregen. Grappig dat je precies de scène noemt waarbij ik iets dergelijks dus ook had en me afvroeg of het daar aan lag en vervolgens het ging testen. Ik moet echter wel zeggen dat ik het niet echt mis en zelden dat soort momenten heb. Hoewel het ook zo is dat ik amper nog films kijk en je dit soort shots in televisieseries zelden hebt.

   Het blijft gewoon een irritant gegeven echter. Iedere keer wanneer je wat ziet schokken denk je: Kut, ligt natuurlijk aan die 24p. Dit terwijl dit helemaal niet zo hoef te zijn. Maar gisteren zag ik het toch weer bevestigd worden.

 • Tijl Van de Velde

  Je koopt gewoon een Eminent EM7680 of een O-Droid of een Pi, en klaar is kees. Een Nvidia Shield kost iets te veel voor het gebodene.

  • NestreX

   Als je geen games wil en dergelijke is die Eminent EM7680 inderdaad gewoon het beste alternatief, en een betere koop dan de Shield. Opties als de O-Droid en Pi kunnen goed werken, maar vergen wel wat eigen kennis. Niet voor joe-average zegmaar.

   • IkDraagRibBroeken

    het is wel grappig mijn vader zou er nog steeds helemaal niks van begrijpen als ik hem Eminent EM7680 kado zou doen,dan nog zou ik een heel stapel papier met een eigen gebruikers handleiding moeten maken(en dan nog zou hij er niks van begrijpen).
    laat staan Kody er op installeren is vragen naar moeilijkheden en het is vaak ook gewoon illegale content.

    maar zoals je zegt is dit voor de Hobbyisten leuk, maar het heeft ook zijn beperkingen.

    • NestreX

     Voor iemand als jouw vader zijn apparaten als de Popcorn Hour en Dune-spelers natuurlijk erg geschikt. Die hebben gewoon een simpele rechttoe-recht-aan interface.

     Al moet ik zeggen…. Kodi laat links gewoon de optie films of series zien en dan kun je gewoon kiezen, dat is al te lastig? Begrijp me niet verkeerd, mijn moeder snapt ook de meest simpele interfaces niet. Maar de huidige Kodi-interface is erg gebruiksvriendelijk, zolang het vooraf maar opgezet is.

     Verder heb je natuurlijk de optie om een makkelijker skin te installeren. Maar of er echt wat te krijgen is dat de boel nog makkelijker maakt…

     • IkDraagRibBroeken

      Ik ken al deze media spelers en sofware zoals pipcorntime etc etc,dat hoef je mijn echt niet uit te leggen.

      Luister, ik ben al blij dat mijn ouders windows10 snappen.
      Als ik nu bijvoorbeeld Eminent EM7680 of een dune player ga geven,dan hang ik iedere avond aan de telefoon om ze te helpen dat is niet de bedoeling.

      Iemand zoals mijn vader of moeder zijn bekent met een smart tv, dat is voor hun veel gemakkelijker en simpeler om gewoon even netflix aan te zetten.

      Een intel compute stick is misschien nog veel handiger en speelt alle formaten af en is gewoon windows10.

  • Xavier Roemer

   Als het gamen via GameStream je ding is, vind ik het toch een best cool apparaat. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheid om je games vanaf je PC naar je Shield te streamen. Dat zit er voor de gebonden opties die jij noemt er gewoon niet in. Natuurlijk kun je wel veel plezier hebben met een Raspberry Pi-build en die Eminent is inderdaad het beste alternatief wanneer je gewoon videocontent wil bekijken. Daar gaat Steven m.i. wel een beetje de fout in, aangezien hij mensen een apparaat aanraadt dat gewoon 130 euro duurder is.

  • tha

   Heb ik ook jaren gedaan, en maar net niet spullen kopen, honderden euro’s aan net niet spullen.

   Ik heb inmiddels 3 nvidia shields in huis.
   Het is met afstand het beste stuk hardware wat ik ooit gekocht heb.

   In de keuken, de woonkamer en de slaapkamer overal staat een shield te blazen.

   Een raspberry pi is pure armoede in vergelijking.

 • Michael

  Een van mijn beste aankopen ooit qua elektronica. Alles loopt als een malle. Ik kijk veel youtube, series en films en tegenwoordig probeer ik ook 4k bestanden mee te pakken. Dat draait hij allemaal als een zonnetje via SPMC.
  Ook maak ik veel gebruik van gamestream (via game-pc boven), waardoor ik mijn playstation bijna niet meer gebruik. heerlijk ding!

 • IkDraagRibBroeken

  maar ik begrijp Steven wel hoor, als ik een familie zou zijn met een vrouw en kinderen, dan zou ik idd misschien eerder kiezen voor een shield Tv, handig en makkelijk in gebruik voor de kinderen.
  dan zou ik toch kiezen voor een xbox one x, want een PC heb ik al.
  zelden van mijn vrienden hebben een aparte media device als een Shield-Tv thuis.
  de meest doen dit via de Smart-Tv…

  het is wel gewoon een beetje veel geld om de Shield-Tv gewoon als extra er bij te kopen naar mijn mening.
  350E voor een Shield-Tv met Controller is wel erg veel geld(console Prijzen).
  als PC gebruiker kan je hem kopen om games te streamen(Zolang je een casual gamer bent is dat goed genoeg).los alleen met de Afstandsbediening is de Shield-Tv 200E.

  als het alleen gaat om het games te streamen kan je ook steam link kopen.

  voor een video streaming dienst die gewoon af en toe is een filmpje wil streamen, dan raad ik je gewoon aan om lekker van af je smart-Tv-Os alles te bedienen.

 • Reill

  Persoonlijk hoop ik dat Valve voor de volgende iteratie van de Steam Link een soortgelijk apparaat gaat maken. Games streamen vanaf mijn pc naar de tv werkt er perfect mee (zowel steam library als drm games van GOG) maar ik mis nog de optie om ook Netflix en dergelijke ermee te kunnen bekijken, in plaats van nog een aparte Chromecast aan de tv te hebben hangen. Als ze bij de volgende editie ook Netflix, Youtube etc in Steam BIg Picture mode kunnen stoppen zou dat ideaal zijn voor mijn gebruik.

  De Steam Link ondersteunt trouwens de PS4 controller gewoon out of the box, zowel draadloos als bedraad. Plus je hebt het voordeel dat je alle knoppen kunt remappen en configs kunt delen met andere gebruikers binnen het Steam systeem zelf.

 • Chon Wang

  Dit zijn de items. Topper! Interessant apparaat. In de toekomst zal er niet anders zijn.

 • IkDraagRibBroeken

  ik ben het eigenlijk wel mee eens met steven, mocht je een vrouw en kinderen hebben dan is de Shield misschien de beste optie als je kids hebt, snel en makkelijk in gebruik.
  maar dan nog zou ik denk ik een xbox one/x of playstation4 kopen want ik heb alleen PC staan.

  als het gaat om gewoon alleen games te streamen zou ik denk ik gewoon voor steam link gaan.
  ga je af en toe een video streamen via netflix dan zeg ik, lekker gewoon via je Smart_tv doen, dat gaat ook snel en simpel in gebruik, dit doen al mijn vrienden.

  verder is de Shield_tv wel echt duur voor alleen maar voor er bij te hebben staan.
  -350E voor een Shield-tv met controller zijn gewoon Console prijzen.
  -230E voor een met alleen de Afstandsbediening.
  dit zijn toch gewoon enorme prijzen hoor.

 • rio_ull

  Oei, dat DMZ verhaal is geen goede tip voor de massa. Wanneer UPnP aan is werkt de Shield. Mocht dit niet het geval zijn en wil je het niet aanzetten zul je zelf enkele poorten moeten toestaan in je netwerk.
  http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3643/kw/port%20forwarding
  In theorie is zetten van je pc en shield in verschillende netwerken (echte dmz) een recept voor een niet werkende setup.

 • Dennis Eijs

  Gamestreamen doe ik er niet mee, maar als mediabox is het fantastisch. Heel veel mogelijheden, al moet je soms dingen sideloaden etc. Ik geef het apparaat een dikke tien.

 • int3nz0r

  Nice, leuk item voor een super vet device! Al vind ik eerlijk gezegd je IP van je game pc in de DMZ zetten echt behoorlijk onverstandig. Zet gewoon die paar benodigde poorten open. Zelfde effect, veel veiliger.

 • Marcos

  Nvidia Tegra X1 tot 4 keer sneller dan de laatste Apple TV Steven? Dat klopt echt niet. In de Apple TV 4K, zit de A10x fusion op 64 bits. Op dit moment is op basis van rekenkracht, de Apple TV 4K de allersnelste:

  Nvidia Tegra X1

  1.9 GHz Octa (8) Core ( 4 (1.9 GHz) Cortex-A57 cores + 4 (1.3GHz) A53 cores) CPU

  NVIDIA Tegra X1 Maxwell GPU (256 unified CUDA cores @ 1GHz)

  64 Bit SoC

  Apple A10X Fusion

  2.36 – 2.39 GHz Hexa (6) Core ( 3 Hurricane cores + 3 Zephyr cores) CPU

  12 core/cluster Apple A10X Fusion GPU ( might be based on PowerVR GT7600 Plus GPU)

  64 bit SoC

 • M M

  Hij heeft het over een adblocker. Sinds wanneer doen de gamekings aan adblocker reviews?
  Raar dat een gamekings video niet over games maar over adblocker gaat. Het is wel een grappig video. I raad mensen het te kijken en te delen. Zet het in jullie favoriete-video’s folder. Haha, erg grappig. Toch leuk dat het dit keer niet over games gaat.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord