Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% Special: De sketchy wereld van de handel in retrogames

19/05/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Retrogames, je hebt ze vroeger vast wel gespeeld. Maar wat als we jou vertellen dat als je die games nooit uit de verpakking had gehaald je nu mogelijk een miljonair had kunnen zijn? Het verkopen van zeldzame exemplaren bestaat al een hele lange tijd, maar de laatste tijd neemt deze een hoge vlucht. Games worden voor een hele hoge prijs op de markt gezet, van duizenden tot aan, we kid you not, miljoenen euro’s. Is een oude game daadwerkelijk zo veel geld waard? Of lichten ze je op zonder dat je dit door hebt? Boris & JJ doken in de wereld en geven in de retrogames special van de Peepshow zoals altijd hun ongezouten mening.

Wereldrecord: Duurst verkochte game ooit voor 2 miljoen euro

Het is een hele trend geworden, verzamel oude games en verkoop ze voor (soms) abnormale prijzen. Wat is abnormaal zou je denken? In 2021 heeft een game verzamelaar van twee miljoen dollar uitgegeven aan een ‘sealed’ zeldzaam exemplaar van Super Mario Bros uit 1985. Deze aankoop behoud tot de dag van vandaag het record van de duurst verkochte game ooit. Zou jij zoveel uitgeven aan een zeldzaam exemplaar van een game? En kan hij dit spel voor meer geld doorverkopen of is dit een zeepbel die ooit doorgeprikt gaat worden?

De toekomst van handel in retrogames

Wat gaat de toekomst brengen? Kunnen we meer van dit soort aankopen verwachten? Zo’n hoog bedrag voor een game klinkt namelijk erg aantrekkelijk, maar wat zijn de risico’s? En hoe komen die bedragen zo hoog. Wordt er ergens iets subtiel gemanipuleerd? En zo ja, door wie dan? Wie hebben er belang bij dat de prijzen steeds hoger worden? En wie bepaalt die prijzen? En waar baseren ze die raming op? Boris en JJ bekeken de retrogaming scène en vertellen in deze Peepshow special wat hem opviel en hoe zij de huidige markt inschatten. Is de markt malafide of is het een gevalletje ‘wat de gek er voor geeft’?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch