Menu Premium
Loading...

!@#$% speciaal over de aandelen madness rond Gamestop

03/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je een trouwe volger van de Peepshow bent dan voelde je hem al aankomen. We gaan vandaag een speciale editie maken die helemaal draait om de aandelen madness rond Gamestop. De basic beschrijving van wat er aan de hand was, hebben we in het GK Journaal al gegeven. Maar nu gaan we echt in op de oorzaken en gevolgen van deze strijd tussen de ‘gewone man’ en de grote hedgefunds. Dit is de Peepshow Speciaal over de Gamestop affaire.

Shortsellers Gamestop versus de ‘gewone man & vrouw’

Wall Street stond vorige week even totaal op zijn kop. Zogenaamde¬† shortsellers, gingen zwaar de bietenbrug op toen activistische aandeelhandelaren zich via het Reddit forum verzamelden en massaal Gamestop aandelen gingen kopen. De koers steeg hierdoor als een raket. Terwijl de shortsellers massaal ingezet hadden op een aandelenkoers die flink omlaag zou gaan. Gevolg, de grote hedgefunds verloren in rap tempo miljarden euro’s. Iets wat eigenlijk nog nooit eerder gebeurd was. Al helemaal niet doordat de gewone handelaar de strijd gewoon rechtstreeks met hen was aangegaan. Wall Street raakte totaal in paniek. Zo erg zelfs dat het Witte Huis de zaak in de gaten ging houden.

Waarom werden de handelplatformen opeens afgesloten?

En daar bleef het niet bij. Want daar waren de platformen die de gewone aandeelhandelaars gebruiken om te handelen. Opeens werden die allemaal afgesloten. Je kon niet meer kopen (wat de kleine handelaren wilden) , maar enkel nog verkopen (wat de shortsellers wilden). Hoe dan? Wat was het belang van deze platformhouders die juist zeggen dat ze hun platform hebben gemaakt om de gewone burger de mogelijkheid te geven om in aandelen te handelen. Kijk, dan heb je Boris op de praatstoel. En JJ ook, want David tegen Goliath, dat is een verhaal waar hij goed op gaat. Kortom, we hebben een speciale editie van de Peepshow voor je klaar staan.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch