Menu Premium
Loading...

Space Punks Preview: Looter-shooter met vleugje Borderlands & Diablo

21/07/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week kon JJ online een perspresentatie bijwonen van Space Punks. Een behoorlijk over the top is loot-shooter van de Poolse developer Flying Wild Hogs. De presentatie was nogal taai, soms zelf ronduit saai, maar dat had niks met de game te maken. En alles met het feit dat ze graag vertelden hoe goed het met het bedrijf ging. JJ is echter geen aandeelhouder, maar een game-journalist. Wat dat betreft hadden de Polen mazzel dat ze de game ook meteen speelbaar aanboden. want daar werd JJ beduidend vrolijker van. Zo vrolijk dat hij besloot een preview van deze free to play game te maken.

Space Punks is niet origineel, maar speelt wel heerlijk weg

Space Punks is een isometrische twin-stick looter shooter vol snelle actie. In de game kun je kiezen uit vier verschillende personages die misschien niet bijster origineel zijn, maar elk wel een duidelijk eigen speelwijze hebben. Duke is de veilige keuze: een mid-range personage die overal eigenlijk wel goed in is. Eris is de krachtpatser van het stel, puur gericht op het betere sloopwerk. Daarnaast heb je Finn als tank en het insect Bob als support unit. Je begrijpt nu al, Space Punks is  met co-op in het achterhoofd opgezet. Een aantal. dagen spelen leerde echter dat je de game ook prima als single-player kunt aangaan.

De game zal nooit de originaliteitsprijs winnen

In je uppie of samen met andere spelers verken je vanuit een HUB de verschillende planeten. Daar ga je op zoek  naar loot en vijanden om aan te pakken. De battles bestaan uit schieten en mêlee waarbij elk personage zijn geheel eigen skill trees en abilities heeft. Klinkt allemaal bekend in de oren? Dat is het ook? Space Punks gaat no way de originaliteitsprijs winnen. Maar dat hoeft niet altijd. Soms kan iets ouds zich tot goud ontwikkelen als het gewoon sterk uitgewerkt wordt. Of dat het geval is, zie en hoor je in deze preview van Space Punks.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch