Menu Premium
Loading...

South Park: The Fractured But Whole Review: Meer dan funny?

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Google Plus Emiel Kampen
17/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De najaarsgekte is definitief losgebarsten. De drukste periode van het jaar is sterk afgetrapt met Destiny 2. Games als Middle-earth: Shadow of War en The Evil Within 2 houden het spreekwoordelijke vuur gaande. Ook de hype rondom South Park: The Fractured But Whole is behoorlijk levend. We hebben op Gamekings.tv in de vorm van previews al meerdere malen vooruitgeblikt op de Ubisoft-game. Nu is het tijd voor de review. Boris en Emiel zijn uitgebreid aan de slag gegaan met de game en vellen nu hun oordeel. Check nuĀ ‘South Park: The Fractured But Whole Review: Meer dan funny?’

Heeft de gameplay zich ontwikkeld?

Zoals gezegd werd de vorige South Park-game door velen geprezen. Niettemin stipten sommigen ook negatieve punten aan. Zo werd de wat korte speelduur van The Stick of Truth fel bekritiseerd. Ook vonden mensen het RPG-systeem wat gelimiteerd en werd de turn based gameplay niet door iedereen gewaardeerd. The Fractured But Whole lijkt qua opzet weinig te veranderen, maar wil wel meer bieden dan zijn voorganger. Boris en Emiel gaan in deze review bespreken of dat gelukt is. Kenmerkend voor een review met beide heren is de mix van discussie en hilariteit. Deze review van de South Park: The Fractured But Whole vormt op die Gamekings-stelregel geen uitzondering.

Wat is jullie mening over South Park: The Fractured But Whole? Hebben jullie zin om aan de slag te gaan met deze game? En, indien je het vorige deel gespeeld hebt, ben je blij met de veranderingen? Laat je horen in de comments onder deze South Park: The Fractured But Whole Review: Meer dan funny?

Loading...
 • Steven

  verstokt bedoel je.

 • Davyjones

  Moet emiel wel gelijk geven wat betreft ubisoft. Vooral dat stukje dat er andere games zijn die het beter doen is erg typerend voor ubisoft. Ze maken op zich geen slechte games maar het is vaak veel van hetzelfde, repetitief, vol met stomme “klusjes” om de speler bezig te houden en ze voldoen eigenlijk nooit aan wat je verwacht. Ze zijn wel goed in de mooie filmpjes en trailertjes maar de game is zelf is vaak meh…

 • RemcoINC

  Weer een ruis in het geluid

  • Pakmon

   Heb de laatste tijd bij best wat items, dat ik de audio niet fijn vindt om te horen. Misschien eens de moeite waard om hier goed in te investeren.

   • RemcoINC

    Ze hadden al aangegeven aan de piep te werken, die hoor ik in dit item niet. Maar denk voor de volledigheid ff melden dat ik nu een ruis hoor.

 • Henkjan Greeters

  Ubisoft wordt in het woordenboek gebruikt als voorbeeld bij de definitie van “uitmelken”. Ik ben het echt helemaal met Emiel eens. Ik snap echt niet dat Boris Farcry en Ubisoft aanhaalt als het over vernieuwing gaat.

  Wat betreft de timing van de humor. Emiel maakt een goed punt dat games patronen nodig hebben om te zorgen dat mensen zich goed voelen en ze iets te leren, en dat humor het juist veel moet hebben van het onverwachte. Ik snap de gemaakte context echter niet goed waar de link tussen de twee is. Je kan namelijk prima tijdens een uitleg een grapje er tussendoor plaatsen, of in een gevecht een onverwacht opmerking maken. De humor is namelijk niet het middel om de gameplay uit te leggen. Het staat compleet los van elkaar.
  Wat jullie verder aanhalen over 5 minuten op de wc zitten in een minigame, heeft verder dan ook niet veel met timing in die zin te maken, maar meer met dat het simpelweg geen leuk (of een te lang) speelelement is.
  En tja, timing van de dialogen zelf is zeer afhankelijk van de speler. Hoe speel je de game, hoe snel lees je enz. Dus voor de ene kan het werken, waar het voor de andere juist niet werkt. In een tekenfilm ligt alles in de handen van de makers, waar bij een game de speler ook een flinke input heeft.

  Ik vraag mij af of dit een inherente zwakte van het gameconcept is, of dat het simpelweg een slechte implementatie is.
  Enfin, wat ik uit deze review haal is: koop de game alleen als de gameplay je ook leuk lijkt. De game alleen voor de humor halen is niet zo’n success.

 • Kingjames

  Emiel ik kan je helemaal volgen. Bedankt voor de review, nu weet ik dat de game niks voor mij is

 • Kid MMXV

  Dat Ubisoft de uitgever is betekend gelukkig voor deze game (op uplay) vrij weinig. Dit is een game dat gedragen wordt door de ontwikkelaar en door Trey Parker en Matt Stone. Het argument dat de game hetzelfde is vind ik bij deze game ook zwak.
  Wanneer twee geniale geesten verbonden zijn aan deze game en het verhaal dan is er toch niets verder meer nodig? Ik speel deze games omdat het Southpark is en van deel 1 heb ik om die reden enorm genoten.

  • Ranesh Vai

   Dit is echter wel een beetje makkelijk. Waarom is deze game beter dan wanneer ze deze zaken gebruikt zouden hebben voor een televisieaflevering? Dat is natuurlijk wel de vraag.

   De vorige game vond ik zelf erg repetitief worden en ben ik uiteindelijk mee gestopt. Misschien is het ook wel zo dat je er gewoon in een wat lager tempo doorheen moet gaan, dan is het minder saai. Voor het verhaal had ik best willen doorspelen, maar die gevechten werden simpelweg te saai.

   Dan kun jij het over twee geniale geesten hebben (al vind ik South Park tegenwoordig ook zelden nog grappig), dat maakt de game geen leukere game en de zwakheden hebben weinig met het verhaal te maken.

 • Bloempjes

  De Lord of the rings setting van de Stick of Truth samen met de referenties naar de serie vond ik prachtig, maar de superhelden afleveringen en de superhelden setting van Fractured but hole doen mij niets. Jammer dat de rest van de game z’n charme ook verloren schijnt te hebben hoewel ik de serie ook al een tijd niet meer zo volg, seizoen 21 is tot nu toe ook niet veel aan.

 • Rogier

  Boris is in deze review wel behoorlijk aan het doen wat hij vroeger imo zo goed kon benoemen als een gevaar in een review: een game beoordelen op wat het niet is ipv wat het wel is.

 • Bravado

  Conclusie na dit item: Boris is een volwassen kleuter. Emiel slaat met zijn punten echt de spijker op zijn kop. Jammer dat Boris er dan niet normaal weet tegen in te gaan.

  • rio_ull

   Ik begrijp je helemaal, als is het woord volwassen iets minder gelukkig gekozen als het om video-items gaat van Boris de laatste tijd/jaren.
   Boris doet er verstandig aan om niet meer naast Emiel te gaan zitten, maar een ander persoon met iets minder inhoud te kiezen voor zijn items.

  • Chon Wang

   Wat een dood item zeg.

 • IkDraagRibBroeken

  toch maar even wachten met het kopen van south park.
  ik dacht dat het serieus een soort van Open wereld south Park game was in de south park teken stijl,maar je doet nu dus alleen maar gevechten…

 • KatchPhraze

  South Park en Ubisoft. Heerlijk eten of je neus in de poep.

 • Chon Wang

  Wat een dood item zeg.

 • Mats313

  Damn wat een slappe review, hier kan ik echt helemaal niks mee. Emiel probeert er gelukkig nog wat van te maken, Boris komt echter niet verder dan dat hij de game niet grappig vindt.

 • jefmode079

  Tis dat ik een dikke joint net op heb, maar zo te zien / horend is dat jullie ook gelukt.

 • FGras

  Boris… Kom op zeg.

 • Roomkaasje

  Niets over hoe extreem kut de pc port is? Mogen mensen toch wel voor gewaarschuwd worden.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord