Menu Premium
Loading...

‘Sony, Nintendo & Microsoft niet op E3 2023’: Is dit definitieve einde E3?

31/01/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

IGN kwam als eerste met het nieuws: Sony, Nintendo en Microsoft zouden niet aanwezig zijn op de aankomende E3 in juni. Nieuws dat snel de ronde deed en op social media vooral leidde tot de nu al dood verklaring van de grote game-conventie van weleer. Dat terwijl de nieuwe organisator, ReedPop, nog niet eens de kans had gehad om aan te geven hoe de nieuwe versie van de E3 er uit zou gaan zien en wie er mogelijk gaan staan. We doken daarom even in het nieuws, zetten alle feiten op een rijtje en probeerden de beweegredenen van de drie hardware producten te achterhalen. Uit die analyse bleek dat het overlijdensbericht mogelijk iets te voorbarig was.

PlayStation, Nintendo en Xbox laten beurs in de steek?

Dat de E3 nooit meer gaat zijn wat het ooit was, een megalomaan super-event waar de hele game-wereld maximaal uitpakte om media en retail te laten zien met welke vette shit ze de komende tijd zouden komen, dat is duidelijk. De tijden zijn veranderd. Vandaag de dag heeft de industrie veel meer tools om hun producten aan de man te brengen. Daar hebben ze de media niet meer voor nodig. Maar de eigenaar van de E3, de ESA, wilde nog niet opgegeven en schakelde ReedPop in. Een bedrijf met een bewezen trackrecord als het gaat om het opzetten van publieksevents (PAX).  Zij moesten de E3 nieuw leven in blazen en de big boys opnieuw naar de beurs trekken. Als we het nieuws mogen geloven, lijkt dit dus niet gaat lukken.

Kan organisator Reed Pop de E3 2023 nog redden?

Maar is dit ook zo? Waarom willen de drie hardware partijen niet meer op de E3 zijn? Is de E3 2023 daarmee definitief stuk of ligt het allemaal wat meer genuanceerd? Hoe denkt ReedPop zelf over de gang van zaken? En hoe zien wij zelf de potentie van het aankomende event in Los Angeles? Je ziet en hoort al deze antwoorden in deze video.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch