Menu Premium
Loading...

Sony niet aanwezig op E3 2019: “Is het einde van de beurs in zicht?”

16/11/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Electronic Entertainment Expo, beter bekend als E3. Welke gamer kent het niet. Het jaarlijkse feestje in Los Angeles waar de grote partijen in de gaming industrie samen komen om hun producten en projecten te laten zien aan de wereld. E3 is al sinds 1995 een fenomeen waar elke game liefhebber naar uitkijkt. En één van de grootste uitgevers die er altijd bij zijn is natuurlijk Sony. Maar zoals het er nu naar uit ziet, zullen zij er volgend jaar niet staan. En dan bedoelen we echt helemaal niet. Geen booth, geen persconferentie… Helemaal niets.

E3 is niet meer wat het is geweest

Zo is Sony niet de eerste die het laat afweten. In voorgaande jaren was er ook al minder animo voor E3 van andere publishers. Electronic Arts hield bijvoorbeeld tijdens E3 zijn eigen evenement elders in Los Angeles. En is Nintendo nog wel op de beursvloer te vinden, maar is ook gestopt met het houden van persconferenties tijdens E3.

PlayStation 5 dichterbij dan we denken?

Gisteren vierde de PlayStation 4 nog zijn 5-jarig jubileum.  En vandaag hebben de mensen het al over zijn opvolger. Er wordt volop gespeculeerd dat een reden waarom Sony niet tijdens E3 zal staan zou kunnen zijn dat zij hun grote aankondigingen willen bewaren. En dan ga je al snel denken aan de PlayStation 5. Sony heeft aan Game Informer een statement geleverd waar het volgende in staat:

“As the industry evolves, Sony Interactive Entertainment continues to look for inventive opportunities to engage the community. PlayStation fans mean the world to us and we always want to innovate, think differently and experiment with new ways to delight gamers. As a result, we have decided not to participate in E3 in 2019. We are exploring new and familiar ways to engage our community in 2019 and can’t wait to share our plans with you.”

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch