Menu Premium
Loading...

Sifu Preview: ‘Wordt deze fighting game een keihard begin van 2022?’

24/12/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De legendarische maand van februari komt steeds meer naderbij. Een van de titels die dan uitkomt is Sifu. En laten we het daar nu in deze preview over gaan hebben. Deze titel staat bij veel presentatoren van Gamekings namelijk hoog op het verlanglijstje. Toen er een korte preview beschikbaar kwamen, waren we er dan ook als de spreekwoordelijke kippen bij. Sifu werd in februari 2021 aangekondigd. Een jaar later staat de release gepland. Wordt de game echt zo vet als we denken? Of valt het stiekem toch wel een beetje tegen. Je gaat dat allemaal zien en horen in de Preview van Sifu.

Is Sifu een vette fighting game?

Sifu is een beat ’em up action-adventure game van Sloclap. Het is een third-person spel waar je elkaar even goed kan afmatten. Is dit in potentie misschien nu al de beste fighting game van 2022? In het spel ga je net zoals een Bruce-Lee de strijd aan met verschillende vijanden. Is het vet? Biedt het een arcade-feel zoals Tekken of kun je het totaal niet met elkaar vergelijken? Is het bijvoorbeeld misschien meer een UFC game? Verder geven we antwoord op de vraag: hoe is de artstyle van de game? En brengt de game genoeg vernieuwing naar het fighting genre? Skate heeft het natuurlijk ook inhoudelijk over de game.

Vechten, dood gaan, opstaan en opnieuw vechten

Sifu heeft een verhaal. Een kungfu-student begint aan een levenslange missie om een groep van vijf moordenaars op te sporen die zijn familie op brute wijze hebben vermoord. De game speelt zich af in een Chinese stad en is grotendeels gebaseerd op de realiteit. Hoewel er ook magie in de wereld bestaat. Dat is vooral te zien aan de manier waarop je sterft. Want wanneer de kungfu-student sterft, komt hij ook weer tot leven. En dan begin je van voren af aan. Net zoals in bijvoorbeeld Twelve Minutes. Voelt dat goed of te repetitief? Je ziet en hoort het allemaal in de Preview van Sifu.

 

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch