Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Sid Lukkassen & Boris over ‘one hit wonder’ games

01/04/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Boris & gamefilosoof Sid zijn terug met een nieuw onderwerp, namelijk de zogenaamde ‘one hit wonder games’. Je kent ze vast wel, die ene game die een enorm succes was maar die uiteindelijk ook de enige leuke en goede game bleek te zijn van de developer in kwestie. Sid heeft maar liefst 18 verschillende games op een rij gezet waarvan hij denkt dat het echt one hit wonders zijn. Hij gaat met Boris in gesprek over deze lijst. Want zijn het allemaal wel one hit wonders of zit Sid mis? En wat is de reden dat alleen deze game een succes werd voor deze developer?

Dé beste strategie game ooit gemaakt?

Boris & Sid hebben het al vaker gehad over Chris Taylor, de door hen zo geliefde maker van onder andere Total Annihilation & Dungeon Siege. Chris Taylor heeft daarnaast ook één van Boris & Sid hun favoriete strategie games aller tijden gemaakt, namelijk Supreme Commander. Beiden spelen deze game tot de dag van vandaag met een passie, maar vinden ook dat het na de eerste Supreme Commander niet echt beter geworden is. Is Chris Taylor daarmee een one hit wonder? Wat had hij toe kunnen voegen aan Supreme Commander 2 om het wel beter te maken?

Hoe ontstaat een one hit wonder?

Veel game ontwikkelaars gaan de mist in bij het maken van een vervolg op succesvolle game. Is dat stress nu iets nog beter moet zijn? Of gewoon een kwestie van ongeluk? Een hoop van de gameontwikkelaars in deze lijst hebben hun ‘vervolg game’ ook verkocht aan andere publishers. Kan dat een reden zijn? Het nadeel van zo’n switch is dat er nieuwe mensen werken aan de game en dat die mogelijk niet dezelfde creativiteit bezitten als het vorige team. Goede ontwikkelaars, maar slechte zakenmannen dus. Benieuwd naar de games die Boris & Sid gaan behandelen en hun argumentatie? Bekijk dan nu de nieuwe aflevering van Sid Lukkassen & Boris over one hit wonder games.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch