Menu Premium
Loading...

Shadow Warrior Review

12/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

In de jaren 90 kwam er een game uit, genaamd Shadow Warrior. De game werd in 1997 gemaakt door 3D Realms. Dit zijn ook de ontwikkelaars achter Duke Nukem. Shadow Warrior bleef echter een beetje op de achtergrond. Zo’n 16 jaar later proberen ze het opnieuw met een reboot. Steven en Boris hebben de reboot helemaal doorgelopen en geven in deze Shadow Warrior review hun oordeel over de game.

Shadow Warrior is een first-person shooter die zich afspeelt in een Aziatische omgeving. In de game speel je als Lo Wang, hij is gevraagd door zijn werkgever om het legendarisch zwaard, de Nobitsura Kage, te bemachtigen. In de loop van het verhaal komt hij erachter dat het zwaard één of andere verbinding maakt met een andere dimensie waar zich een heleboel demonen en goden bevinden. Via poorten tussen de twee dimensies komen deze monsters op aarde om uiteindelijk de wereld te vernietigen. Gelukkig ben je een super-awesome ninja, met een heleboel one-liners, in een wereld vol met droge humor. Als ninja heb je het geluk dat je heel goed met katana’s overweg kunt. Je hakt daarom letterlijk met gemak door al het demonisch gespuis heen. De ledematen vliegen hierbij in het rond en het bloed klettert tegen je scherm aan. Naast de katana heeft Lo Wang ook het geluk dat hij enkele brute guns tegen komt tijdens zijn zoektocht. De lichamen van de demonen krijgen dus niet alleen een heleboel snijwonden te verduren, maar ook een shitload aan lood.

Heb je games als DOOM, Painkiller en Dude Nukem helemaal kapot gespeeld? Dan is dit zeker een item voor jou. Steven en Boris gaan jou samen in deze review uitleggen of deze game zijn prijskaartje waard is, of juist een complete flop is.

Ontwikkelaar: Flying Wild Hog
Uitgever: Devolver Digital
Platform: PC
Shadow Warrior Review

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch