Menu Premium
Loading...

Seriekings over Star Trek: Discovery

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Google Plus Emiel Kampen
08/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zoals jullie weten houden we bij Gamekings van series. Nerdy als we zijn worden we vooral enthousiast wanneer er een toffe nieuwe sciencefiction of fantasy serie te kijken valt. Met Star Trek: Discovery is het weer Netflixen geblazen. Boris heeft een voorliefde voor de franchise. Emiel is een minder groot fan van Star Trek. Boris zijn diepgewortelde liefde voor Star Wars weerhoudt hem er niet van zichzelf een ‘trekkie’ te noemen. Het Gamekings-duo heeft de eerste afleveringen van de nieuwe Netflix-serie bekeken en geven in deze Seriekings hun ongezouten mening. Benieuwd naar hun oordeel? Check nu deze Seriekings over Star Trek: Discovery!

Boris is een ‘trekkie’

Toen Star Trek: Discovery werd aangekondigd, bracht dit zowel enthousiasme als scepsis teweeg. Het sci-fi genre kent niet in alle gevallen een geweldig track record als het op series aankomt. Er zijn weinig genres die zo afhankelijk zijn van een gedegen budget. De serie wordt geproduceerd door Netflix en dus hangt er een bepaalde productiewaarde aan de nieuwe Star Trek-serie. Boris looft in deze Seriekings de ‘wetenschappelijk laag’ die de Star Trek-franchise al sinds jaar en dag definieert. Emiel geeft hier minder fucks om dan ‘de kale B’, maar spreekt eveneens lovende woorden. De indie ontwikkelaar komt met een leuk feitje over de eerste ‘interracial kiss’.

Na alle smalltalk gaan Boris en Emiel dieper in op het verhaal van Star Trek: Discovery. Uiteraard mijden ze hierbij (grote) spoilers. Naar goed gebruik worden de heren het niet op alle punten helemaal eens. De discussie wordt dan ook niet ontweken. Zoals bij Boris wel vaker het geval is, kan hij de meligheid soms niet achterwegen te laten. Hebben jullie Star Trek: Discovery al een kans gegeven? Zo ja, wat is jullie mening over deze nieuwe Netflix-serie? Zijn jullie net als Boris ook ‘trekkies’? Laat je horen in de comments onder deze Seriekings over Star Trek: Discovery!

Loading...
 • Michael3002

  dat was weer een leuke serie kings

 • krusoway

  je had ook nog een startrek serie :
  startrek enterprise

 • johan solo

  Ik vind net als Boris ook dat de Klingons op Orcs lijken.

 • Prozac400

  Star Wars: Discovery??? Lezen jullie artikelen wel voordat je ze publiceert?

  • Xavier Roemer

   Haha, stond dat er echt? Ach, stagiaires, die kennen het verschil waarschijnlijk niet.

 • Tijl Van de Velde

  Star Trek trek ik ook helemaal niet. Het enige dat ik interessant vond binnen het Star Trek universum was de film uit 2009. De rest zal me worst wezen. Er zijn echter Star Trek puristen die zeggen dat de film uit 2009 ook helemaal op niets trekt.

  • Nephilim1977

   Die JJ Abrams film was, zeg ik als fan van de eerste paar series (Pre-Enterprise), best tof maar het ademde niet Star Trek. Het was heel erg gericht op actie en dat is niet wat de core van Star Trek is.
   Star Trek draait van nature om het ontdekken van het universum en nieuwe beschavingen en hoe de mens daar mee om gaat.

   Die nieuwe reeks films hebben dat helemaal niet.
   Star Trek 2009 was een simpele wraak film, Into Darkness was een vermakelijke maar ongeïnspireerde remake van Wrath Of Khan en die derde ben ik niet eens aan begonnen.

   Discovery ben ik nog niet aan begonnen (nog geen tijd voor gehad), maar hoor er gemixte verhalen over. Wat het op zich dan wel interessant maakt om te checken.
   Al vind het het nu al wel vergezocht/geforceerd om een dame in de cast te hebben genaamd Michael.

   • Tijl Van de Velde

    Dat is een zeer duidelijk antwoord. Als niet fan van Star Trek vond ik Into Darkness op niets trekken, en dat derde deel ook niet. De series zal ik echter nooit bekijken omdat dat universum in essentie mij niet aanspreekt.

    Bij Star Trek is het, net zoals bij Star Wars, je bent fan, of je bent het niet.

 • sa_nl

  Hoe kun je als echte trekkie, StarTrek Enterprise vergeten Boris, die serie begon net lekker op gang te komen, toen hij de nek werd omgedraaid.

  Ik vind wel jammer dat ze telkens terug gaan in de tijd met de latere serie’s. Ik ben altijd benieuwd wat ze weer voor nieuwe tech verzonnen hebben, gebaseerd op wetenschappelijke ideeën, die er nu zijn.

  In de serie’s worden ook vaak maatschappelijke problemen verwerkt in de verhalen, wellicht moet de jeugd wat meer Trekkies worden 8>)

  Ook vind ik de interactie tussen de crew members altijd vermakelijk, omdat er ook altijd de nodige humor in zit tussen de verschillende rassen, en zelfs aliëns aanboord.
  Hoe dat in deze nieuwe serie uit zal pakken weet ik nog niet, in feite kun je dus na 2 afleveringen weer opnieuw beginnen met het wennen aan de crew.

  Kapla :>)

 • MichaelRos82

  Ik ben tot nog toe ook erg gecharmeerd van The Orville

 • TRIAD™

  Televisieseries

  The Original Series

  Star Trek: Phase II

  The Animated Series

  The Next Generation

  Deep Space Nine

  Voyager

  Enterprise

  Discovery

  • Hubert

   phase II is geen serie geweest. ze hebben wel ideeën daarvan gebruikt in de films.

   • MichaelRos82

    Heb ik zo touwens de chronologische volgorde goed?

    Enterprise
    Discovery
    T.O.S
    Animated Series
    Next Generation
    Deep Space Nine
    Voyager

    • Hubert

     zo te zien wel.

 • Ik ben ’t ook aan het kijken. Ben totaal geen star trek fan maar ik check ’t meeste wel van Netflix. Ik moet zeggen dat het echt heel erg meevalt. Ik vond de eerste aflevering nogal cheesy en had zoiets van…. Meh. Maar ben ’t toch verder gaan kijken en vind ’t best wel leuk. ’t ziet er redelijk goed uit, niet perse de grootse filmkwaliteit kwa grafische pracht en praal maar toch goed te kijken.
  Ik vind die chick van the walking dead ook echt zo gruwlijke lekkere chick, dat ik ’t daar alleen al voor wil kijken 🙂
  Het wordt uiteindelijk wel wat spannender en heb ’t gevoel dat ’t verhaal vanaf de derde aflevering pas begint dus zeker de moeite waard om te checken.

 • Nexxje

  Klingons hebben een hele interessante cultuur. En om dat hier even weg te zetten als : ze zijn agressief en het recht van de sterkste…….. hmmmm

  Worf is NIET half klingon – half mens . Hij is volledig klingon die na de “khitomer massacre” door een menselijke familie op aarde werd geadopteerd.

  Hoe kun je inderdaad Star Trek : Enterprise vergeten als self proclaimed Trekkie?

  Super vet dat er weer een nieuwe Star Trek serie is. Jeugdsentiment ten top voor mij en heel blij dat we er weer een bij hebben

  • mike7king

   en spock is half mens/vulcan en de eerste inter-racial kiss die boris bedoeld is in The Original Series met kirk en Uhura in de aflevering genaamd Plato’s Stepchildren

 • Michael

  Ik heb het geprobeerd, maar na 1,5 aflevering kon ik er niet meer tegen. Wat een tergende serie en acteurs.
  Dan vind ik The Expanse nog 10x beter. Zelfs The Orville is nog beter te pruimen.

 • Rob van Dinteren

  Mensen, echt werkelijk wat een gezeur weer! Er zijn net pas 3 afleveringen geweest, dan kan je niet verwachten dat alle vragen al beantwoord zijn of dat het hele verhaal al verteld is. Dan kan je net zo goed een film van 2 uur maken en dan is het klaar!
  Ik vind het tot nu toe echt top. Heb alle series gekeken en gevolgd op Deep Space Nine na want die vond ik gewoon boring as hell.
  Alleen ontzettend balen ja dat je hem niet kan binchen en dat elke week 1 afl. komt.
  En Boris, de laatste ST serie was Enterprise! Foei ga je schamen als trekkie! 😉

  • Hubert

   dude, als de dominion war los barst is ds9 echt episch. zou je zeker aanraden om het nog een kans te geven.

   • Portalhopper

    welke aflevering begint ie dan? Ik kwam er ook niet doorheen.

    • Hubert

     Season 2

     The Jem’Hadar

     Season 3

     The Search 1 & 2

     The Abandoned*

     Improbable Cause/The Die is Cast

     The Adversary

     Season 4

     The Way of the Warrior

     Hippocratic Oath*

     Starship Down

     Homefront/Paradise Lost

     To the Death

     Broken Link

     Season 5

     Apocalypse Rising

     The Ship

     Rapture*

     In Purgatory’s Shadow/By Inferno’s Light

     Soldiers of the Empire*

     In the Cards*

     Call to Arms

     Season 6

     First six episodes (Occupation Arc)

     The Magnificent Ferengi*

     One Little Ship*

     In the Pale Moonlight

     Valiant*

     Tears of the Prophets

     Season 7

     Image in the Sand/Shadows and Symbols

     Treachery, Faith and the Great River

     Once More Unto the Breach*

     The Siege of AR-558

     It’s Only a Paper Moon*

     Chimera*

     Inter Arma Enim Silent Leges

     Final 8 episodes + WYLB

     • Portalhopper

      Dank, zal het nog eens proberen. Ik weet dat ik me ook zo stoorde aan de ferengi gast, genoeg om er mee te stoppen.

      Nu de 4e aflevering gezien van Discovery en de Klingons vind ik ook best storend met hun vele gepraat en die nepgezichten. Ik hoop dat het beperkt gaat blijven.

 • Zrmi

  Ik heb net als Emiel niet zo heel veel met Star Trek, behalve dat ik de recente films best tof vond. Toch ook begonnen aan deze serie omdat het een stik minder klinisch en suf oogde allemaal. Ik moet zeggen dat ik de eerste 2 afleveringen echt tergend slecht vond… Maar toen ik na eps 2 de preview zag van wat er het komende seizoen ging gebeuren was ik echt zo verbaasd. De toon was totaal anders en veel meer gericht op mysterie en exploring. Daarom toch wel geïnteresseerd om verder te kijken nadat eps 3 me ook een stuk beter beviel dan de eerste 2.

 • Portalhopper

  Ik vind die captain Lorca wel een toffe gast en het maakt me benieuwd naar hoe het verder gaat lopen.

  The Orville vind ik trouwens ook wel leuk. Dat heeft dat oude warme gevoel van TNG. Afgezien van de flauwe Family Guy grappen en de houterige MacFarlane, brengt het wel de oude structuur terug van 1 verhaal per keer. Ben benieuwd hoe dat zich verder ontwikkeld.

 • AudioVideoD

  Ter nuance, de eerste interraciale kus staat nogal ter discussie;

  https://amp.cnn.com/cnn/2015/11/20/world/first-interracial-kiss-on-tv/index.html

  • FGras

   Ik zal je nog wat zeggen. Het was slechts een acteur en helemaal geen alien.

   • Rick James Sanchez

    Dat is een mythe en is al lang debunked.

 • Uther Pendragon

  Leuke serie, dus leuke seriekings

 • Rick James Sanchez

  Emiel die eerste interraciale kus in Star Trek is incorrect: https://en.wikipedia.org/wiki/First_interracial_kiss_on_television
  Ook al waren er eerde donkere vrouwelijke leiders op tv geweest.

  • Xavier Roemer

   Met interracial wordt in de regel bedoeld, blank en zwart. Aziatisch of Hispanic telt niet echt omdat het ‘acceptabele’ rassen (in het geval van de specifieke Hispanic was het overigens gewoon een blanke) zijn die in veel minder grote mate worden afgewezen als minderwaardige etniciteiten. Dus dan blijven de twee Britse producties die genoemd zijn in de wiki, over, waarvan de eerste later pas ontdekt is en een theaterstuk was die dus niet breed uitgezonden werd. De tweede, was gewoon een soap en verdient die titel dus. Maar in de VS kennen ze het natuurlijk niet en bestaat de wereld enkel tussen de oost- en westkust.

   • Rick James Sanchez

    Goed counter argument.

 • MichaelRos82

  Wat ik dan wel weer een leuke easter egg vind is dat je voor Klingon subtitles kunt kiezen

 • Xavier Roemer

  Ik moet zeggen dat ik niet verwacht had deze serie zo interessant te vinden. Ondanks de wat kritische beschouwingen, heb ik het toch een kans gegeven, omdat ik sowieso wel verwacht had dat de focal Trekkies erg kritisch zouden zijn. Geen spijt van.

 • Ranesh Vai

  De beste Star Trek-serie heet The Expanse.

  • Suzanne Dam-Manders

   The expanse komt voor in de serie Enterprise met Captain Archer. Die serie heet niet de expanse

   • BassieB

    Lol check de expanse op netflix, top scifi serie en minder fantasy dan star trek.

  • andrelepate

   Precies dit.

 • Bloempjes

  De series met Picard en de vrouwelijke kapitein heb ik op tv meegekregen, maar de films en serie over het algemeen trek ik niet. De eerste beelden die ik van Discovery voorbij zag komen zagen er heel low budget en syfy channel achtig uit maar wat ik nu zie is veel beter. Misschien toch maar een kans wagen.

  • Suzanne Dam-Manders

   Nou ik kan je beloven dat het alles behalve los budget is! Ik heb alle films en alle series en de nieuwe Discovery is echt geweldig qua special effects. Ja de Klingons zijn anders dan we gewend zijn, maar die waren in de Original series ook anders. Ik ben ook een groot fan van Next Generations en Voyager, maar deze kan er echt aan tippen hoor!!! Het is meer in de stijl van de nieuwe films gemaakt vind ik. Actie, flares en echt stunning special effect!

 • Luckyluc

  Heel erg offtopic, maar heb net de nieuwe Blade Runner gezien, voor iedereen die nog twijfelt, stop met twijfelen en ga die film zien! Heb erg genoten ?

 • Sem

  Leuke review ben Discovery ook aan het kijken en ook maar weer gestart met Star Trek: Enterprise die tegenwoordig nog steeds prima te kijken is. Dus Emiel, mocht je meer willen kun je ook nog Enterprise proberen een kans te geven (ook te zien op Netflix)

 • Martijn van Eck

  Vind het tot nu toe een erg leuke en interessante serie. Ik hou ook echt van “space” films <3

 • Daan

  Bij deze ben ik dus een mongool 😛

 • rio_ull

  Als je de laatste 10/15 jaar een tv hebt gehad en je komt verder dan alleen Nederlands gesproken materiaal heb je vast al iets van CBS gezien. NCIS, Criminal Minds, Big Bang Theory of bijvoorbeeld The Bold and the Beautiful of Late Late Show met James Corden (dat zang gedoe in de auto…)

 • Geob81

  Ik ben ook helemaal fan van deze nieuwe star trek serie. Jammer dat jullie de 3e aflevering nog niet hadden gezien, want dan begint de “discovery” serie pas. Ben erg benieuwd naar de rest, met die bad ass captain, en de ontzettende hoge kwaliteit die er van af spat.

 • PieterSlotegraaf

  Klingons zijn de space-vikings 😉

 • TwoFace

  Boris de laatste serie was enterprise

 • @8:10 Emiel’s rechter hand ligt in de stand voor een Vulcan ‘live long and prosper’.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord