Menu Premium
Loading...

Secret of Mana Review: een opgepoetst aftreksel van het origineel?

22/02/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens Throwback Thursday spelen wij verschillende retro games. En ditmaal was het aan Koos en Jelle de beurt om Secret of Mana aan te slingeren. Er wordt namelijk binnenkort een remaster van de game uitgebracht! Dit was dus een perfecte gelegenheid om de game weer eens te gaan streamen. De mini SNES werd daarom afgestoft en aangekoppeld. Nu konden de heren er helaas niet zoveel van en gingen ze naast Secret of Mana ook nog andere retro games spelen. En daarom hebben wij echte fans van de old school game erbij gehaald! Kevin werd achter zijn bureau vandaan getrokken en Melle is opgetrommeld. Want zij zijn natuurlijk de aangewezen personen om deze game binnenstebuiten te keren. Want is de game, met zijn frisse 3D oppoetsbeurt, nog steeds zo goed als vroeger? Of hebben de ontwikkelaars zoveel veranderd dat de game zijn kwaliteiten heeft verloren? Je gaat er achter komen in de Secret of Mana Review: een opgepoetst aftreksel van het origineel?

Frisse 3D look voor Secret of Mana

Het origineel is in 1993 op de markt gebracht door de Japanse spelproducent Squaresoft. Het spel was de opvolger van Final Fantasy Adventure, die voor de Game Boy was uitgekomen en is de tweede titel in de Mana reeks. Zoals je misschien al weet is de game voor de Super Nintendo uitgekomen en later ook op het virtuele download platform van de Wii. De game staat bekend om zijn bekende Ring Command menusysteem, waarmee het spel kan worden stilgezet. Dit zorgde voor verschillende mogelijkheden en een reeks uiteenlopende akties. Dit systeem was een van de redenen dat de game heel goed werd ontvangen, naast de kleurrijke grafische omgeving en de uitgebreide verhaallijn. De game was in zijn tijd, een van de meest invloedrijke games van het moment. Veel gameplay facetten zie je daarom ook nog steeds gebruikt worden in de modernere games.

Wat vonden jullie van de Secret of Mana review? Zijn jullie het eens met de heren op de bank? Is de game daadwerkelijk nieuw leven ingeblazen? Laat het ons weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch