Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Scorn Premium Review: ‘Wat zitten we hier nu eigenlijk te spelen?’

19/10/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het komt niet vaak voor. Dat we iets spelen waarvan we denken ‘okay, wat hebben we nu net zitten spelen’.  Bij Scorn was dit absoluut het geval. We durven wel te stellen dat deze game misschien wel het meest bizarre spel is geweest wat we ooit hebben gespeeld. Scorn is een first-person survival horror adventure-videogame die ontwikkeld is door de kleine Servische studio Ebb Software. De game komt uit op de PC en Xbox Series X/S en staat op de Game Pass. Het spel is zwaar geïnspireerd op het werk van de befaamde kunstenaars H.R. Giger en Zdzislaw Beksiski die zich beiden uitleefden in de meest duistere en bizarre werelden. En geheel in stijl van deze twee heren, werd Scorn dus ook bizar. Met de hoofdletter B.

Scorn review: Mag je dit wel een spel noemen?

Als speler bestuur je een mensachtig wezen (denken wij) die verdwaald is in een nachtmerrieachtige wereld vol gore wezens en enge techno-organische structuren bestaande uit machines, vlees en botten. Volgt u ons nog… Gedurende het spel moet je verschillende onderling verbonden regio’s op een niet-lineaire manier verkennen en ga je op zoek een verklaring waarom de wereld is zoals ie is. De gameplay bestaat voor 75% uit exploratie en puzzels oplossen en voor 25% uit letterlijk botte shooter actie.

De spelwereld is ongeëvenaard ‘mooi’

De grote vraag in deze review is wat we nu net hebben zitten spelen. Is het een game, of een ervaring? En waar draaide het nu allemaal om, wat hebben we allemaal gezien? Jelle, JJ en Skate hebben alle drie de game uitgespeeld en kwamen alle drie met een andere interpretatie van de game terug. Wat genoeg zegt over de inhoud van Scorn. Hadden ze er alle drie ook evenveel plezier in? Je gaat de antwoorden op al deze vragen zien en horen in de Scorn review.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch