Menu Premium
Loading...

Schim Preview: Een Schaduwwereld van Nederlandse Bodem

29/06/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het
Een tijdje terug hadden we de makers van Schim in de studio. Daar deelden ze hun inspirerende verhaal over het ontstaan van dit spel. Ze spraken vol passie over unieke gameplay-mechanieken en hun diepgaande artistieke visie. Inmiddels hebben we de demo van Schim ontvangen en uitgebreid gespeeld. Schim, wat ‘schaduw’ betekent in het Nederlands, biedt een buitengewone en creatieve speelervaring. Dit zien we zelden in het hedendaagse game-landschap. Met de officiële release nog enkele maanden verwijderd, geeft deze demo ons een veelbelovend voorproefje. Shelly en Jelle hebben de demo grondig verkend. Ze delen graag hun inzichten in deze Schim-preview.

Een Unieke Mechaniek: Springen van Schaduw naar Schaduw

Schim speelt zich af in een levendige en sfeervolle wereld. Hier neem je de rol aan van een schaduw die terugkeert naar zijn oorsprong. De gameplay-mechaniek waarbij je van schaduw naar schaduw springt, biedt een dynamische en soms uitdagende puzzelervaring. Dit zet je voortdurend op scherp. Het is een verfrissende benadering binnen het genre die de grenzen van conventionele platformspellen verlegt. Hoewel Schim moeilijk direct te vergelijken is met andere titels, roept het associaties op met bekende indie-games zoals Limbo en Inside. Toch heeft het een kleurrijkere en minder duistere visuele stijl.

Is Schim voor Iedereen?

Schim lijkt een game te worden die zowel casual als hardcore gamers zal aanspreken. De intuïtieve besturing en toegankelijke gameplay maken het geschikt voor een breed publiek. De toenemende complexiteit van de puzzels biedt voldoende uitdaging voor degenen die dieper willen graven. Of je nu op zoek bent naar een rustige, contemplatieve ervaring of een uitdagende puzzel-platformer, Schim belooft voor ieder wat wils te bieden. Benieuwd naar meer details? In de uitgebreide preview delen Shelly en Jelle hun mening over de twintig minuten durende demo. Dit omvat diepgaande analyses van de gameplay, visuele aspecten en algehele speelbaarheid.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch