Menu Premium
Loading...

Scarlet Nexus Review: Kopen, budgetbak of slopen

02/07/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bandai Namco verrast ons dit keer met de actievolle JRPG Scarlet Nexus. Hoog tijd voor een review dus, die we normaliter met twee man zouden afwerken. Dat JJ hier nu alleen zit, heeft alles te maken met de wens van de community (en ook van ons) om elke vorm van belangenverstrengeling uit te sluiten ook al zijn wij er van overtuigd dat onze mening nooit te koop is (geweest). Meer uitleg vind je in de Brievenmaandag van afgelopen maandag. De game is het echter meer dan waard om toch een oordeel over te heffen. En JJ heeft sinds Persona 5 de smaak redelijk te pakken en komt met een ruime en beargumenteerd oordeel.

Scarlet Nexus is in veel gevallen een opvallende game

Scarlet Nexus is een game met een pittig verhaal. ‘The Others’ vallen de wereld aan op zoek naar een bepaald soort hersen materie. En de gewone mensen kan niet tegen deze even bizarre al krachtige vijand op. Gelukkig is daar een legertje met mensen met super powers, de OSF genaamd. Zij nemen het op tegen de weird ass creatures. Jij kunt aan het begin van de game kiezen tussen twee personages, Yuito en Kasane. Allebei hebben ze hun eigen verhaal, en om het verhaal in de game echt goed te doorgronden, moet je eigenlijk beide verhaallijnen uitspelen. Dat is de kracht, maar ook de zwakte van de game. Waarom dat zo is, vertelt JJ in de review van Scarlet Nexus.

Het spel spat van het scherm, maar doet de actie dat ook…

Scarlet Nexus draait om de psyche. De krachten roep je op met je hersenpan. En eerlijk is eerlijk, de beide hoofd karakters kunnen daar behoorlijk wat mee. De actie in Scarlet Nexus is met recht vol vet te noemen. Het spat van je scherm af. Maar is dit de hele game ook zo. En is het enkel visuele pracht of voelt de gameplay ook speciaal en goed uitgewerkt aan? Alles kom je te weten in de review van Scarlet Nexus.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch