Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Saints Row Premium Review: “Echt een Game Pass game”

30/08/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Saints Row is terug! Ontwikkelaar Volition keert zeven jaar na Gat out of Hell terug met een reboot van de serie die ooit de concurrentie aan probeerde te gaan met Grand Theft Auto, maar dan op geheel eigen stijl.

Minder schijtlollig dan voorgaande delen

Een van de kenmerken van deze reboot is het feit dat de ‘schijtlolligheidsmeter’ flink is teruggeschroefd. Misschien kan je het je nog wel herinneren dat van origine de Saints titels een semi-serieus randje kenden alvorens we gek werden gemaakt met UFO’s en paarse Samurai dildo’s. Toegegeven, de nieuwe Saints Row is stukken minder schijtlollig. Dat betekent echter niet dat het daardoor ineens een serieuze game is. De ontwikkelaar heeft gekozen voor een stijl dat lijkt op een mix tussen de voorgaande Saints Row games en Fortnite. Dat zie je vooral terug in de karakters en de verschillende omgevingen van de wereld.

Co-op en character creation shinen in Saints Row

Een van de grote onderscheidende mogelijkheden van deze game is het feit dat je de volledige single-player samen met een vriend kunt spelen. Zo is er de mogelijkheid voor drop-in en drop-out multiplayer. Daarnaast is ook de zeer uitgebreide character creator één van de hoogtepunten in deze game. Zo zal niemand meer het aanzicht van RoeJogan’s Mevrouw van der Ven van z’n netvlies af kunnen krijgen. Tel daarbij bovenop dat je deze characters ook nog kunt delen via codes met vrienden en je hebt een hele toffe feature die de game net wat meer geeft.

Een Embracer Group rapport uitgegeven in augustus van 2019 toonde aan dat er een nieuwe Saints Row titel in ontwikkeling was bij Volition Studios. Twee jaar later kregen we de bevestiging dat het hier om een reboot van de serie zou gaan die zou moeten uitkomen op PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X | S, Windows PC en Google Stadia op 23 augustus 2022. Die dag is gekomen!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch