Menu Premium
Loading...

Mini docu: Rusty Lake: Hoe twee Nederlanders de wereld veroverden

12/12/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

De dagen rond kerst zijn de perfecte tijd voor mooie verhalen. En het verhaal van de Nederlandse developer Rusty Lake is zo’n mooie, en in sommige opzichten ook wel best bizarre story. Want twee gasten, zonder een echt kantoor, die met een redelijk ouderwets type gameplay, namelijk point & click, en gezegend met een PR-budget van exact nul euro en zonder deal met een publisher, de wereld weten te veroveren, dat zie je niet elke dag. JJ in ieder geval niet en dat triggerde hem. Hij deed wat research, pakte de microfoon en camera (plus bijbehorende cameraman) en ging op pad om uit te vinden hoe die twee gasten dat in hemelsnaam geflikt hadden. Heel ver reizen hoefde JJ niet, want het ‘kantoor’ van Rusty Lake is zo’n twee minuten verwijderd van de HQ van Blammo Media.

Er zijn zelfs fans die tatoeages laten zetten van Rusty Lake

Wees eens eerlijk. Wie kent de game-serie Rusty Lake? En ja de game heet Rusty Lake en de developer ook. Wel zo makkelijk. Maar wie kent de game-serie dus? En als je de game kent, wist je dan ook dat deze game door vele honderdduizenden mensen over de hele wereld gespeeld wordt? Dat er met name in Azië complete fan-magazines over Rusty Lake worden gemaakt? Dat talloze mensen tatoeages hebben laten zetten van de personages van de game? Wij denken van niet. En JJ in al helemaal niet. En dus viel de man tijdens het schieten van deze mini docu van de ene verbazing in de andere.

Ga dus maar lekker bij de Kerstboom en de open haard zitten en geniet van deze nieuwe Premium mini-docu over de Amsterdamse developer Rusty Lake. Één kantoor tafel, twee PC’s, twee creatieve gasten en goed idee. Dat is alles wat nodig is om de wereld te veroveren. Meer Kerstig dan dit wordt een verhaal niet.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch