Menu Premium
Loading...

Het ware verhaal achter de map ‘Rotterdam’ in Battlefield V

25/11/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

JJ ziet er misschien lomp uit, maar de man is een doctorandus in de Moderne Geschiedenis. Hij weet soort van alles over de historie vanaf 1900. Een van zijn studie-thema’s tijdens zijn opleiding aan de Universiteit van Amsterdam was de Tweede Wereldoorlog. En dus keek hij met een gezonde dosis nieuwsgierigheid uit naar de release van Battlefield V. Helemaal toen hij vernam dat een van de maps in het spel in Rotterdam zou gaan plaatsvinden. Okay, DICE maakt nooit honderd procent realistische oorlogssimulaties, maar ze komen altijd best wel een eind in de buurt. En ons koude kikkerlandje was nog niet vaak in een game geportretteerd. Al helemaal niet als het gaat om de Tweede Wereldoorlog. En er is best wel wat geknokt in ons land.

Waarom zijn de 450 Zwarte Duivels niet geëerd in Battlefield V?

Zodra de eerste beelden van de map ‘Rotterdam’ uitkwamen wist JJ meteen dat er iets wrong. Okay, honderd procent realisme is niet nodig. Het is en blijft een game. Maar hier werd de dappere strijd van tien tot en met veertien mei tussen 450 Zwarte Duivels en 7000 Duitse parachutisten wel een beetje geweld aan gedaan. Terwijl dat volgens JJ niet had gehoeven. En om dat te bewijzen, zocht de man een historicus op met kennis van de strijd in mei in Rotterdam én de game. Want Gert Jan van Velden is een gamer in hart en nieren en kan Battlefield en de mogelijkheden die een developer heeft om realisme in een game te stoppen, perfect inschatten. De twee gingen te samen in Rotterdam op pad en liepen de complete map met zijn tweeën door.

De bar koude tocht leverde veel bijzonder momenten en onverwachte bonus op plus een goed beeld van de heldhaftige strijd die de mariniers die vier dagen in mei leverden. Plus het gevoel dat DICE, als ze iets meer moeite hadden gedaan, de gevechten in Rotterdam meer waarheidsgetrouw in het spel hadden kunnen verwerken.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch