Menu Premium
Loading...

Roller Champions Preview – Moet Rocket League bang gaan worden?

19/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ubisoft en esports is de laatste tijd echt een goede combinatie gebleken. Met Rainbow Six Siege hebben ze een game neergezet die zelfs door de grootste diehard esports-fanaten wordt geprezen. En dat doen maar weinig publishers Ubisoft na. Fortnite is bijvoorbeeld groot, maar wordt in de esports wereld niet gezien als echte esports. Rainbow Six Siege wel. Met Roller Champions probeert Ubisoft een tweede competitieve game te lanceren. Daan en Skate gingen met de closed beta aan de slag en vertellen in deze preview of Ubisoft een kans maakt.

De opzet van Roller Derby is vergelijkbaar met die van Rocket League

Roller Champions is een pvp-sportspel waarbij spelers in teams van drie tegen elkaar strijden in een soort van roller derby. Het spel speelt zich af in de toekomst, waarin qua sport alles draait de ‘rolschaats sport’. Als team heb je het doel om vijf punten te scoren. Oftewel, doe rolschaatsjes onder en een helm op, ga de baan op, maak snelheid, pak de bal zorg dat je die vijf ronden lang in bezit houdt. Want dan win je de match. Bij het veroveren van de bal mag je, net als bij rollerderby vol je fysiek gebruiken. Gewoon iemand onderuit schaatsen is de beste methode.

Gaat deze game je straks een lekker stoot adrenaline bieden?

Met deze aanpak en met het hoge tempo heeft de game wel iets weg van Rocket League. De wedstrijden gaan gepaard met de nodige lichteffecten, spelers kunnen dikke stunts uitvoeren en er zijn allerlei verschillende outfits beschikbaar. Rocket League scoorde met een vergelijkbare opzet mega. Het is een game die zich vanuit het niets in de echte esports wereld heeft weten te wurmen. Een soortgelijk spel maken, wie weet zelfs een clone, is niet erg, mits het maar goed is. Aan Skate en Daan de taak om je uit te leggen of Ubisoft er in geslaagd is inderdaad iets moois neer te zetten. Iets wat je straks, dagelijks, een fikse adrenaline rush gaat geven.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch