Menu Premium
Loading...

Rocksmith Review

27/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gitaar spelen in games kunnen we al jaren. Er is echter nog nooit een game verschenen waarin je een daadwerkelijke gitaar gebruikt in plaats van een controller. Daar komt allemaal verandering in met Rocksmith. Onze muzikanten Jelle en Dennis stellen hun muzikale vaardigheden op de proef in de Rocksmith Review.

Echt gitaar leren spelen in een videogame, dat is waar het allemaal om draait in Rocksmith. Het is over met je solo’s op plastic gitaren met gekleurde knoppen. Je kunt voor het eerst gewoon je elektrische gitaar of bas inpluggen en spelen. Voor zowel de beginnende als gevorderde gitarist moet het een interessante game worden met een verschillende moeilijkheidsgraad. Je zou zelfs zonder enige ervaring gitaar kunnen leren spelen met deze game.

Rocksmith heeft een vrij uitgebreide tracklist, deze bevat onder andere nummers van Muse, Nirvana, The Black Keys, Blur, The White Stripes, Red Hot Chili Peppers, The Rolling Stones en nog veel meer. Mocht het spelen van deze nummer nog iets te moeilijk voor je zijn, dan kun je even oefenen in de Guitarcade. De Guitarcade bevat meerdere mini-games die je techniek moeten verbeteren.

Dat klinkt allemaal heel mooi, maar is zo’n game niet veel te ingewikkeld? Jelle en Dennis hebben de game met hun elektrische gitaar en bas gecheckt en vertellen je of de beloftes waar worden gemaakt in de Rocksmith Review.

Op 28 september verschijnt Rocksmith in Europa voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Je krijgt er dan de Hercules-adapter bij, waardoor je je gitaar op je console kunt aansluiten. Een gitaar zul je echter zelf in huis moeten hebben om de game te spelen, of je moet een bundel kopen waar een gitaar bij inbegrepen zit. Al zal deze waarschijnlijk vrij prijzig worden.

Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Platform: Xbox 360, PlayStation 3 en PC

Rocksmith Review

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch