Menu Premium
Loading...

Six Days in Fallujah Review: Kopen, budgetbak of slopen?

28/06/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Six Days in Fallujah is een tactical first-person shooter-videogame ontwikkeld door Highwire Games en uitgegeven door Victura. In het spel volg je een squad van Amerikaanse mariniers van het 3rd Battalion, 1st Marines. Zij vechten in de Tweede Slag om Fallujah, een stadje in Irak, gedurende de befaamde zes dagen in november 2004. Befaamd omdat het een behoorlijk bloedige boel werd, met mensonterende toestanden aan beide kanten. De spraakmakende shooter is nu uit in Early Acces op Steam. Boris en JJ gingen er mee aan de slag. Hun relaas zie en hoor je in de Six Days of Fallujah (Early Acces) review.

Six Days of Fallujah review: Hoe voelt de game in Early Acces aan?

Het uitgangspunt van de game was onderwerp van controverse in 2009. Mensen vroegen zich af of het wel kies was om een game te maken over een bloedig conflict, dat vrij recentelijk had plaatsgevonden. De game zou oorspronkelijk door Konami worden gepubliceerd, maar in april 2009 liet een woordvoerder van Konami weten dat zij afzagen van de uitgave. Het gedoe was hen teveel geworden. De game, die oorspronkelijk stond voor een release in 2010, werd geannuleerd. In 2016 pakte Highwire Games het werk op en resultaat ligt nu voor ons. Iedereen weet dat we bij Gamekings niet aan vooraf cancellen doen. Pas na spelen kun je een oordeel geven. En dus gingen we er mee aan de slag.

Intens of goedkoop en smakeloos effectbejag?

Six Days of Fallujah beloofde ons, de echt slag getrouw, intense close combat battles. Het vechten van deur tot deur, niet wetende wat er zich achter deze deur bevond, maakte de battle tot een ware hel voor mariniers en hun opponenten. Komt die intensiteit ook over in een videogame of neigt het spel vanwege bijvoorbeeld matige AI of crappy gameplay naar goedkoop effectbejag? Het antwoord krijg in je in deze video.

***De beelden in deze review zijn van ‘Dan Allen Gaming’

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch