Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Review Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon: Meer dan een Enhanced versie?

Google Plus Emiel Kampen
Kevin van Wonderen Blammo Gamekings
Google Plus Kevin van Wonderen
29/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Pokémon-liefhebbers mogen weer aan de bak! Dik een jaar na de release van Pokémon Sun en Moon krijgen we met Ultra Sun en Ultra Moon nieuwe versies voorgeschoteld. Koos en Emiel zijn een van de weinige die op de redactie zo nu en dan nog een Pokémon-game oppakken. Zodoende zijn zij het ideale koppel om de nieuwe Pokémon-games eens nader onder de loep te leggen. We hebben hier te maken met enhanced versies van Pokémon Sun & Moon. Wie de Pokémon-franchise al langer op de voet volgt, weet dat dit gebruikelijk is. Ben je benieuwd wat Emiel en Kevin te zeggen hebben over deze release? Check nu Review Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon: Meer dan een Enhanced versie?

Kevin verliest zijn interesse in Pokémon-games

De naweeën van de Pokémon Go-hype zouden de verkoop van Pokémon Sun en Moon spectaculair beïnvloeden, zo werd vooraf gespeculeerd. De games hebben uiteindelijk prima verkocht, maar het is niet zo dat Pokémon Sun & Moon gelden als gigantische kaskrakers. Met deze Ultra versies zal Nintendo evenmin verwachten verkooprecords te breken. Het is nou eenmaal gebruikelijk dat de ‘nieuwe’ delen in de Pokémon-franchise op het Nintendo-platform worden opgevolgd door enhanced versies van diezelfde games. De community is verdeeld over deze tweedeling. Zo merkt Emiel op dat hij het jammer vindt dat de superieure versie van het ‘hoofddeel’ relatief kort na de initiële release verschijnt. Niettemin geeft hij aan blij te zijn met deze nieuwe Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon. Kritisch als hij is, heeft hij echter wel een aantal punten van kritiek voor jullie in petto.

Zijn jullie blij met deze enhanced versies van Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon? Heb jij de vorige delen gespeeld? En zo ja, hoe kijken jullie hier op terug? Zijn jullie nog steeds gemotiveerd om aan de slag te gaan met ieder nieuw deel? Laat je horen in de comments onder Review Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon: Meer dan een Enhanced versie?

Loading...
 • Uther Pendragon

  Ik snap dit soort uitgaves niet. Waarom niet gewoon volledige game uitbrengen. Dit doet Nintendo wel vaker bij Pokemon games geloof ik.

  • roeland

   Dat wilde ik ook zeggen, maar toen bedacht ik dat er mensen zijn die voor zichzelf zowel Moon áls Sun kochten en 5 verschillende versies van het 3ds systeem thuis hebben liggen. Die mensen gaan nu ook Ultra Sun en/of Ultra Moon spelen. Blijkbaar zijn het er genoeg voor Nintendo om harde €€€ te maken 😉

  • Duchess

   Ze verkopen.

   Deze games zijn vooral gericht op mensen die Sun & Moon vorig jaar hebben overgeslagen, en dat zijn er een heleboel. Het is gewoon een extra kans om makkelijk geld te verdienen rondom de feestdagen, een beetje zoals de GOTY versies van sommige games.

 • cartman

  Goeie review! Emiel en Kevin zijn goed combo, hebben interesse voor de serie en dat merk je. Ik ga de game wel halen, pure nostalgie!

 • roeland

  Dit is echt zo’n game waarvan ik denk: ‘als het nou 10/15€ dlc was geweest voor sun en moon…’ Waarom zou ik dit spel in godesnaam halen? Heb Sun al 100% uitgespeeld…

 • TheSporehacker

  Ik vind het in ieder geval een behoorlijke verbetering tov hun voorgangers.
  Wat ik vooral miste bij Sumo was de lack aan post game content. En waren niet de beste games.
  Ultra Moon en Sun zijn in ieder geval een stuk uitgebreider.

 • Shane Perera

  Ik had zelf Pokémon Sun, maar ik had nooit echt de tijd om het volledig door te spelen sinds eind vorig jaar. Ik heb gelukkig de originele Sun en een paar oude PS3 games kunnen inruilen voor krediet bij Game Mania om zo dus Ultra Sun te kopen voor minder dan 20 euro.

  Alhoewel USUM gewoon net zoals Sun and Moon zijn, maar verbeterd, ik wou gewoon een van de games hebben, zekers omdat USUM de laatste Pokémon games zijn voor de 3DS.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord