Menu Premium
Loading...

Reus Review

25/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nederlandse indiegame industrie is booming. Na onder andere Ronimo en Vlambeer, komt nu ook Abbey Games met hun eerste echt grote indiegame. Eerder vandaag kon je de mannen van Abbey Games en hun visie al zien in de special, maar nu is het tijd om hun eindwerk Reus aan de tand te voelen. Het indiehoek-koppel Jelle en Nino hebben hun tijd doorgebracht met de grote vriendelijke reuzen voor de Reus review.

Een God game, je ziet ze niet zo heel vaak meer, maar de mannen van Abbey Games zagen er wel wat in. Door controle te nemen over vier reuzen bepaal jij hoe de omgeving van de mensen is. Floreert de stad onder jouw bovennatuurlijke leiding of breken er rellen uit? Je hebt veel controle over de wereld, maar je hebt niets te zeggen over de mensen. Geef jij ze veel voedsel, techniek en welvaart, dan zijn ze blij. Maar wanneer je ze teveel geeft, worden ze hebberig en zullen ze jouw reuzen of andere steden de oorlog verklaren. Er is daarmee een dunne lijn tussen falen en succes. Iets wat ook zeker geldt voor de mannen van Abbey Games. Geven Jelle en Nino ze een zetje in de rug door onder de indruk te zijn van de game of verklaren ze de oorlog vanwege verspilde uren? Je hoort het in de Reus review.

Maar hoe spreek je de name van de game Reus uit in de Engelse taal? De nodige benamingen zijn langsgekomen. We zijn dan ook benieuwd hoe jij de game uitspreekt. Nino en Jelle houden het in ieder geval lekker gemakkelijk in de Nederlandse taal en zelfs dan heeft Nino er moeite mee om het vloeiend te houden. Of dat uit spanning komt, of vanwege frustratie hoor je in de Reus review.

Ontwikkelaar: Abbey Games
Uitgever: Steam
Platform: PC

Reus Review

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch