Menu Premium
Loading...

Retrospective Wolfenstein

24/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoppa! Een spiksplinternieuwe retrospective op je beeldscherm! Vandaag gaan Pascal en Jelle het hebben over de geschiedenis van de Wolfenstein-franchise. Een serie die al ruim 33 jaar bestaat en, zoals je wellicht weet, als eerste een first-person shooter op de markt bracht. Ben je benieuwd hoe het ooit begonnen is en wat de game allemaal heeft meegemaakt door de jaren heen tot aan de nieuwste game, genaamd Wolfenstein: The New Order? Check dan snel deze ‘Retrospective Wolfenstein’.

Het is 33 jaar geleden dat de allereerste Wolfenstein-game op de markt kwam met de naam Castle Wolfenstein. Een ontzettend simpele game vergeleken met de recentere games, maar wel met een bruut verhaal. De makers vonden het destijds al belangrijk dat er een achtergrondverhaal in de game zat en dat is ze aardig goed gelukt. Het verhaal werd goed opgepikt en er verscheen uiteindelijk een vervolg elf jaar later. Dit was in 1992 en het betrof de game Wolfenstein 3D. Natuurlijk verraadt de naam het al, het was een 3D-shooter. Voor deze tijd was dit baanbrekend. Het was namelijk de eerste 3D first-person shooter op de markt. Mensen sloegen stijl achterover, omdat het ineens mogelijk was shooters in 3D te spelen. Hierdoor, en natuurlijk omdat het verhaal erachter heel erg bruut was, is de game razend populair geworden.

Elke game uit de Wolfenstein-serie speelt zich af rond de Tweede Wereldoorlog, waarin je het opneemt tegen de nazi’s. Niet een heel nieuw concept zul je denken. Echter de makers van Wolfenstein geven altijd een occulte twist aan het verhaal, denk bijvoorbeeld aan zombies. Door de jaren heen zijn ze erin geslaagd om keer op keer een game met dit thema uit te brengen die goed valt bij het publiek.

Jelle en Pascal kunnen je er nog veel meer over vertellen en dat doen ze in deze ‘Retrospective Wolfenstein’!

Retrospective Wolfenstein

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch