Menu Premium
Loading...

Retrospective: Sonic The Hedgehog

03/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sonic viert feest. De beste egel is 26 jaar en dat moet gevierd worden! Het boegbeeld van Sega heeft in de afgelopen jaren flink wat kilometers afgerend. Hij was vaak te vinden op de Green Hill Zone. Maar daarnaast heeft de blauwe egel ook wat minder succesvolle uitstapjes gemaakt in de wereld van weerwolven en ridders. Koos en Emiel kijken terug op het leven van Sega’s meest iconische personage. Ook bespreken ze hun favoriete games van hun geliefde blauwe egel in deze Retrospective: Sonic The Hedgehog!

Iets met timing en memorization

Sega had een icoon nodig om te kunnen concurreren met rivaal Nintendo en hun loodgieter Mario. Een hoop brainstormsessies waren het gevolg, en even later was daar Sonic: een supersonische blauwe egel met grote handschoenen en rode schoenen. De allereerste game kwam 26 jaar geleden uit en sindsdien zijn er tientallen games uitgebracht met de blauwe egel in de hoofdrol. Het zijn platform games waarbij je zo snel mogelijk door een level moet rennen. De eerste edities kenden een 2D-spelwereld. Maar later kwamen er ook versies in 3D.  Hierbij is het natuurlijk heel belangrijk hoe de game aanvoelt. Koos en Emiel bespreken welke Sonic games dat het beste doen en welke wat minder.

Ook komt Emiel met een interessant relaas over het verschil tussen platftorm games die inspelen op het trial and error-principe aan de ene kant, en platformers die zich richten op de kunst van het masteren van de mechanics aan de andere kant.

Maar hoe ziet de toekomst eruit voor Sonic? Is het alleen maar nostalgie? Of heeft de franchise nog toekomst?. Aankomend jaar is een belangrijk jaar met twee nieuwe games: Sonic Forces en Mania. Koos heeft beide games gespeeld en verteld of deze twee games ook echt goede Sonic games zijn. Ook komen onder andere de inspiratiebronnen voor de blauwe egel, zijn leeftijd en wat Bill Clinton’s rol was langs in deze Retrospective: Sonic The Hedgehog!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch