Menu Premium
Loading...

Retrospective Rayman

15/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Naar aanleiding van de nieuwe Rayman Legends, praten Boris en Melle je nog eens helemaal bij over de geschiedenis van Rayman. Na alle uitstapjes naar 3D-platformers, mobiele telefoons en zelfs een stel maffe konijnen, zijn we eindelijk terug bij de oude vertrouwde side-scroling 2D-platformer. Hoe de historie van Rayman ook alweer ging? Je ziet het in deze ‘Retrospective Rayman’.

De creatie van Michel Ancel heeft veel veranderingen doorgemaakt. Na een aantal 2D- en 3D-games, werden de Raving Rabbids uit de hoge hoed getoverd. Boris vindt de konijnen echter niks en is Ubisoft kwijtgeraakt na deze ‘spin-off’. Boris ziet liever een nieuwe Beyond Good & Evil, een ijzersterke adventure game, die van dezelfde ontwikkelaar Ubisoft Montpellier komt. Melle vindt echter dat deze games niet te vergelijken zijn, omdat de genres te verschillend zijn.

We hebben ook nog een Rayman kunnen bevingeren op de mobiele platformen en handhelds. Ook al hadden deze games hele andere gameplay dan de rest, de ouderwetse Rayman platform-sfeer zat er goed in.

Melle vindt het eigenlijk allemaal wel best, zolang Ubisoft aan het platform-concept blijft vasthouden. Boris is bang dat het succes van Rayman een golf aan spin-offs veroorzaakt, wat zou betekenen dat we een overload krijgen aan slechte games. In het verleden kunnen Boris en Melle zich nog maar al te goed een teleurstellende Mario voetbal herinneren. Gaat dit ook voor een Rayman gelden?

Als je nou alles wilt weten over Michel Ancel’s Rayman, bekijk dan snel deze Retrospective! Heb jij ook nog mooie herinneringen aan Rayman?

Rayman Retrospective

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch