Menu Premium
Loading...

Retrospective Nintendo Consoles

29/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Wii U is bijna uit en leidt Nintendo terug op het pad van de echte gamers. Survival-horror ZombiU brengt bijvoorbeeld letterlijk de levende dood naar de nieuwe console van de kindvriendelijke Japanse gamedeveloper en ook action-adventure Darksiders 2 steekt een doodsbleke hand uit naar Mario en zijn kleurrijke kornuiten. Maar hoe was dat vroeger? Die-hard fans van Nintendo Steven en Dennis gaan op trip over Memory Lane en pakken meteen een zijweggetje van Rainbow Road mee in deze Retrospective Nintendo Consoles special.

Nintendo haar allereerste console voor onder jouw TV was de vrijwel onbekende Color TV Game. Op dit, alleen in het Oosten uitgebrachte, apparaat kon je klassiekers als Pong en Atari’s Breakout spelen, maar omdat dat gamesysteem voor ons niet relevant is, slaan we hem lekker over. Waar de liefde voor Nintendo van Steven en Dennis namelijk mee begon, was de Nintendo Entertainment System ofwel NES uit 1986. In deze Retrospective Nintendo Consoles kom je alles te weten over die console en haar belangrijkste games. Haar opvolger debuteerde in Europa in 1992: de Super Nintendo Entertainment System ofwel SNES. De jonge Steven regelde toen zijn hardware echter al voor de releasedatum, waardoor hij er al een paar jaar eerder mee aan de slag was. Het hoe, wat en waarom hoor je in deze Retrospective Nintendo Consoles.

De volgende in de indrukwekkende lijst van apparaten is de Nintendo 64. De N64 bracht Nintendo naar het 3D-tijdperk en had maar liefst 64 bit waardoor dat mogelijk werd. Volgens Steven hebben enkele van Nintendo haar grootste titels hun hoogtepunt bereikt op de N64 of de eerdere SNES. Technische vernieuwing blijft een speerpunt van het Japanse bedrijf, want de N64 innoveerde ook controllerinput. De enigszins apart ogende controller had namelijk drie plaatsen waar je hem aan vast kon houden, waaronder de middelste ‘stick’ met de allereerste analoge besturingsmogelijkheid. De Wii, die alle verkooplijsten omver blies, ging door met die trend met haar Wii Remote en later de Motion Plus. Wat er daarna gebeurt is natuurlijk een bekend verhaal, dus duik voor de release van de Wii U nog even de geschiedenis in met Steven en Dennis in deze Retrospective Nintendo Consoles.Retrospective Nintendo Consoles

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch