Menu Premium
Loading...

Retrospective Gears of War

17/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met zoveel hype rondom Gears of War: Judgment zou je bijna vergeten dat er drie titels aan deze game vooraf gingen. Daarom gaan Skate en Dennis er even goed voor zitten om terug te blikken op de Gears of War triologie in de deze Gears of War Retrospective.

Gears of War kwam in het einde van het jaar 2006 uit op de Xbox 360. De impact van deze game was enorm, de graphics van deze game waren ongekend en Epic Games wist een sfeervol universum neer te zetten die mensen deed snakken naar meer. Gears of War bleek al snel een echte system seller voor de Xbox 360 te zijn.

Het verhaal speelt zich af op de planeet Sera. De mensen die daar leven hebben het aan de stok gekregen met de Locust. De Locust is een volk dat onder de grond leefde op die planeet en de mensheid wilde uitroeien. De oorlog heeft veel levens gekost en er was een schaarste aan soldaten. Dit was de reden waarom Markus Fenix, de hoofdrolspeler van de serie, uit de gevangenis werd gehaald en mee moest vechten tegen de Locust. Fenix komt terecht in de Delta Squad en gaat door de delen heen het opnemen tegen deze ondergrondse dreiging.

De serie wordt vooral geprezen door de vernieuwing die het heeft gebracht aan het third-person shooter genre. Kenmerkend hiervoor is het coversysteem en de daarmee gepaarde actie. Omdat Delta Squad uit vier man bestaat, leende dit zich ideaal voor co-op en bleek de multiplayer van deze games ook in goede aarde te vallen.

De multiplayer van het tweede deel van de serie bleek echter tegen te vallen. Waar Gears of War zich kenmerkte door de simpliciteit en de goede balans, was de balans van Gears of War 2 ver te zoeken en velen hebben daarom de multiplayer van deze game links laten liggen. Deel drie maakte dit probleem gelukkig helemaal goed en beloofde een goede afsluiter van de trilogie te zijn.

Zoals we inmiddels gewend zijn van trilogie├źn komt er gewoon een vierde deel van Gears of War. Nog even en dan kunnen we aan de slag met Gears of War: Judgment. Check het item voor een flinke dosis nostalgie in de Retrospective Gears of War.

Retrospective Gears of War

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch