Menu Premium
Loading...

Retrospective BioShock

20/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

BioShock Infinite komt over ongeveer twee maanden uit en moet als derde deel de serie letterlijk tot grotere hoogten tillen. Pascal en Jelle zijn enorme fans van de eerste twee shooters en duiken nu nog een keer de diepten van Rapture in om te achterhalen waarom het ook alweer zo vet was. Als BioShock Infinite jou tof lijkt, mag je deze Retrospective BioShock niet missen. Nog nooit van de serie gehoord? Dan mag je deze retrospective zéker niet missen.

In de trailer van BioShock Infinite zie je vooral open ruimtes, grote gebouwen en de blauwe lucht rondom de utopie Columbia. De roots van de serie is qua uiterlijk totaal verschillend. De eerste BioShock zet jou namelijk voor het eerst in een andere utopie: Rapture. Deze verlaten en mislukte stad ligt geheel onder de oceaan, waardoor het er donker en stil is. Jelle herinnert zich Victoriaanse ruimtes met een steampunk vibe. Pascal weet nog dat hij zich in zijn avonturen daar vaak kapot schrok. Eén van die momenten is hem speciaal bijgebleven. Check welke dat is in deze Retrospective BioShock.

Rapture was een mislukt idee van magnaat Andrew Ryan. Hij wilde een geavanceerde en geïsoleerde samenleving creëren, maar door de ontdekking van het mysterieuze goedje ADAM ging dat helaas mis. De ‘plasmid’ ADAM gaf bewoners bovennatuurlijke krachten, waardoor ze al snel gevaarlijk hongerig werden naar meer. Alleen de sterkste mutanten hebben de val van Rapture overleefd, waaronder de gigantische Big Daddies die in de game achter jou aanzitten.

Jelle vindt het verhaal van BioShock vooral vet om de morele keuzes die jij als speler moet maken. Door iets wel of juist niet te doen, beïnvloed je het einde van de game. Het tweede deel van de shooter speelt zich ook af in Rapture, maar doet dat met een twist. Je speelt namelijk niet meer als ontdekker, maar bent zelf een genadeloze Big Daddy. Of deze switch een goede keuze was van developer Irrational Games? Pascal en Jelle vertellen het jou in de Retrospective BioShock.

Retrospective BioShock

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch