Menu Premium
Loading...

Retropie: van een Raspberry Pi naar je eigen retro-gaming console

16/07/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben de afgelopen tijd een aantal klassieke retro consoles binnen gekregen op de redactie. Tot grote vreugde van Boris. Er is er een gereviewed, en er wordt op de redactie flink op gespeeld. Vraag jezelf nu eens af. Hoe vaak heb je last gehad van het feit dat je een oude game zit te spelen en ineens denkt van “Oehh die andere game die zij ook hadden gemaakt, die wil ik nu wel spelen, maar ik heb die verdomde console er niet voor.”? Komt vast wel eens voor toch? Alle games in één console klinkt als een droom, toch? Boris & Skate hebben voor jou dé Retropi oplossing. Bekijk snel het item om er achter te komen wat dit inhoud.

Retropie: Alles in één console

Het procedé werkt heel simpel. De Rasperry Pi is een mini computer die rond de 40 euro waard is, maar vanwege de chip schaarste op dit moment ongeveer 150 euro kost. Er is vervolgens iemand op het internet geweest die alle emulatieplatformen op één image heeft gezet. Een image is een kopie van data op een chip, die de originele software bevat van de ROM. Dit allemaal gooi je op een micro SD-kaart en BAM! je kan los gaan en spelen wat je wilt.

Arcade, SNES, Atari, noem het maar op…

De games op de Retropie worden gesorteerd op console, zo kan je games van de Arcade, SNES, N64, Dreamcast en nog veel meer oude knarren spelen. Je hebt meer dan genoeg keuze per categorie. Zo zijn er bijvoorbeeld voor de Arcade 699 games te spelen en op de Dreamcast 235. Boris & Skate gaan de console ook aan jullie laten zien. Zo spelen ze een potje voetbal op de Amiga emulator en schieten ze er op los in Ironclad. Is deze Retropie het geld waard? Hoeveel tijd zou je hier in kunnen stoppen? Je hoort het van Boris & Skate.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch