Menu Premium
Loading...

Retrokings over Megaman en Keiji Inafune

08/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er ligt een flinke stapel oude games van Magix Buttons op de redactie en daar duiken Steven en Skate in deze aflevering van ‘Retrokings’ maar al te graag bovenop. Natuurlijk hebben de heren veel te bespreken over de bekende klassieker en gewild verzamelobject, Megaman. Bijna elke Nintendo-fan heeft wel een of meerdere versies van deze game gespeeld. De latere releases op andere platforms zorgde voor een nog grotere groep van trouwe fans. Naast de vele Nederlandse versies die je wel kent, liggen er ook enkele pareltjes uit Japan op tafel. Steven haalt herinneringen op aan zijn favoriete incarnatie van Megaman en samen kijken ze ook naar het nieuwe project van ontwerper Keiji Inafune: Mighty No.9. Dit en meer in deze Retrokings over Megaman en Keiji Inafune.

De bedenker van Megaman heeft afscheid genomen van zijn voormalige baas en heeft via Kickstarter geld ingezameld voor iets nieuws. De snelheid waarmee deze actie zijn doel behaald heeft, spreekt boekdelen over de populariteit van Keiji’s games. Of dit project verschilt van zijn eerdere games en in welke mate, wordt uitgebreid besproken door de mannen. Dit brengt Skate ertoe zich bijvoorbeeld af te vragen of de Japanners hun titel als game-innovators kwijt zijn en Steven twijfelt of dat in dit geval iets negatiefs is.

Alles bij elkaar is het een flinke dosis retro-gaming en old school 2D side-scrolling shooter lol. Heb je vroeger Megaman gespeeld, ken je deze klassieker alleen van de verhalen van je vader of kijk je gewoon graag naar oude games? Dan is deze aflevering helemaal voor jou en moet je echt kijken naar deze aflevering van Retrokings met Steven en Skate!
Retrokings over Megaman en Keiji Inafune

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch