Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Retro Filmkings over televisieseries, films en gaming nostalgie

14/07/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ook in de Retro Week gaat jullie geliefde rubriek door, alleen met een net andere insteek. Deze week behandelen we niet de nieuwste nieuwtjes en trailers, maar zijn we op zoek gegaan naar een toepasselijke insteek. Zo kwamen we op het idee om oude televisieseries en films opnieuw op te zoeken van je favoriete games. Hoe zagen de trailers, intro’s en end credits er toen uit? Zijn ze nog steeds zo iconisch als toen we jong waren? Of is het nog steeds om te kotsen? Jelle en Koos zitten er in ieder geval klaar voor, jullie ook? Je checkt het in Retro Filmkings over televisieseries, films en gaming nostalgie!

Je wormige superheld

Je kent hem vast nog wel en zo niet, dan ken je hem nu. Het is de enige echte Earthworm Jim! Deze worm heeft dankzij een superpak superkrachten gekregen om de wereld te redden. Officieel leerden we onze held voor het eerst kennen in zijn eigen game. Deze side-scrolling platformer werd uitgebracht in 1994. De game stond bekend om zijn schiet-actie, humor en aparte art stijl. Omdat de game toen erg populair bleek te zijn, is er ook een televisieserie gemaakt. De serie werd geproduceerd door Shiny Entertainment en op de Nederlandse zender Kindernet uitgezonden. De heren denken terug aan hun tijd met de superheld en bekijken de intro van de serie.

It’sa me…

Naast de vele televiseshows die er zijn gemaakt over games zijn er ook veel verfilmingen geweest. Een goed voorbeeld (eigenlijk een verschrikkelijk voorbeeld) is de Super Mario Brothers film. Hij is zelfs zo erg dat de acteur van Mario (Bob Hoskins) er spijt van heeft. “The worst thing I ever did” heeft hij ooit gezegd. Wat vonden jullie van de film? Of heb je hem niet gezien en ben je nu benieuwd? Laat het weten in de comments!

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch