Menu Premium
Loading...

Resident Evil 6 review

02/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Resident Evil is terug om je nachtmerries te geven, want deel 6 staat voor je deur. Of Skate en Pascal er ook nachtmerries aan over hebben gehouden, zie je in de Resident Evil 6 review.

Om het nou een consequente serie te noemen zou misschien een beetje ver gaan, maar wat de serie wel altijd heeft gedaan is mensen de stuipen op het lijf jagen. Wat dat betreft zit Resident Evil 6 wel goed, want waar deel 5 nog in het zonovergoten Spanje afspeelde, keer je nu terug naar de duisternis. En ditmaal doe je dat op zeer veel verschillende locaties.

Er zijn namelijk vier verhaallijnen die worden doorlopen door zeven verschillende personages. Deze verhaallijnen tillen allemaal stukje bij beetje de sluier op en komen uiteindelijk allemaal bij elkaar in een alles onthullende conclusie. Ook hebben ze allemaal hun eigen spelelementen die Resident Evil in de jaren groot heeft gemaakt.

Maar ondanks dat de sfeer er echt als vanouds goed in zit, zijn er toch een aantal dingen veranderd met dit nieuwe deel. Naast dat er gruwelijke battles met de meest lelijke en verminkte monsters in zitten, zijn er dit keer ook zwakkere zombies met guns. Deze iets slimmer, maar zwakkere zombies komen je op je weg door de gebieden continu storen en zorgen voor ellenlange shoot-outs. Dus wanneer je de volgende boss, met schijt in je broek maar uiterst moedig, neer wil gaan halen, zul je eerst door een zee van gunbattles moeten.

Dit in tegenstelling tot vorige Resident Evil delen, waar je je guns nog hard nodig had om dat ene monster, dat maar niet dood wilde, neer te knallen. Maar wees gerust er zitten een paar nieuwe misbaksels in die je niet wil tegenkomen in een steegje en ook erg verfrissend zijn. Is Resident Evil 6 echt die ijzersterke zombiegame of is Capcom toch een beetje te ver van de roots afgestapt? Skate en Pascal hebben daar wel iets over te zeggen in de Resident Evil 6 review.

Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Platform: PlayStation 3, Xbox 360 en PC

Resident Evil 6 review

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch