Menu Premium
Loading...

Resident Evil 2 Remake Review: “Een klassieker terug uit de dood”

22/01/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Resident Evil 2 is terug van weggeweest. En niet zoals je je het kan herinneren. De game heeft namelijk een remake gekregen. En niet een simpele port of iets dergelijks. Dit is een volwaardige en complete remake. De survival horror klassieker uit 1998 heeft de Resident Evil series echt op de kaart gezet toen het spel een wereldwijd succes werd. Het is dus zeker niet gek dat Resident Evil 2 een complete remake heeft gekregen.

Back to Raccoon City

Net zoals in het origineel speel je als Leon S. Kennedy, een politie agent die net aan zijn baan is begonnen. En Claire Redfield, een studente. Ook is zij het zusje van Chris Redfield, één van de hoofdrolspelers in het eerste deel van Resident Evil. Leon en Claire vechten beide voor hun leven in Raccoon City, nadat het T-virus wereldwijd de mensheid grotendeels in zombies heeft veranderd. In het spel kun je dus kiezen of je met Leon of met Claire gaat spelen. Beide hebben hun eigen verhaallijn die elkaar overlappen in veel gevallen.

Zombies in Resident Evil

Als je iets vaak tegen gaat komen in Resident Evil, dan zijn het zombies. Wat gelijk opvalt is dat de zombies in deze Resident Evil behoorlijk taai zijn. Je zou denken dat een kogel door de kop voldoende zou zijn om een zombie neer te halen. Dat is hier zeker niet het geval. Maar het is ook geen optie om er flink op los te schieten. Je hebt namelijk een beperkt aantal munitie. Het is dus aan jou om verstandig om te gaan met de munitie die je hebt. Maar gelukkig ligt er voldoende munitie verspreid en verstopt die je kunt vinden als je maar goed kijkt. Ook kun je houten planken vinden die je kunt gebruiken om ramen te barricaderen en de zombies voor even tegen te houden.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch