Menu Premium
Loading...

Resident Evil 2 Remake Preview: “Opnieuw de stuipen op je lijf jagen”

05/12/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

In de tijd van remakes is het logisch dat Resident Evil 2 ooit aan bot zou komen. Daar is het dan eindelijk de fucking remake van Resident Evil 2. Dit keer zit JJ aan tafel om te praten over de remake, waarom alleen JJ? Omdat JJ als enige persoon binnen de redactie de game heeft mogen spelen. De legendarische horror game Resident Evil 2 is herrezen uit de dood in glorieus HD.

Jaren van therapie

Resident Evil 2 kwam voor het eerst uit op 21 januari 1998. De remake komt uit op 25 januari 2019, dus voor iedereen die de jumpscares zijn vergeten moeten helaas na het spelen van de remake weer therapie induiken. De game heeft namelijk een nieuwe jas gekocht, een HD jas als het ware. Alle momenten uit Resident Evil 2 mag je dus weer lekker opnieuw herleven in glorieuze HD kwaliteit.

Het verhaal

Er zullen vast en zeker nieuwe jonkies tussen zitten die nog nooit de originele Resident Evil 2 hebben aangeraakt. Voor de mensen die RE2 nooit hebben gespeeld het verhaal gaat als volgt. Je volgt politie agent Leon S. Kennedy samen met student Claire Redfield en jullie moeten samen ontsnappen uit Raccoon City. Natuurlijk gaat dit niet zo makkelijk want de straten lopen vol met zombies en andere rare wezens die alles zullen proberen om jou te vermoorden of te laten schrikken.

RE Engine

Voor de mensen die Resident Evil 7: Biohazard knap vonden kunnen zeker weer genieten van deze remake. Resident Evil 2 Remake gaat namelijk gebruik maken van RE Engine die Resident Evil 7: Biohazard ook gebruikt. Dus vanuit de grafische kant kan je zeker verwachten dat het een pareltje wordt. Ook het geluid is volledig op de schop gegaan, alle geluiden, van de zombies en de omgevingen zijn volledig opnieuw uitgebracht.

Resident Evil 2 Remake komt uit op 25 Januari 2019, voor de PlayStation 4, Xbox One en is ook beschikbaar via Steam. De remake gaat ongeveer € 59,99 kosten tijdens release.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch